לחץ דם גבוה, ותרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבוה, ותרופות
    רבקה
    24/03/2009

שלום. מזה מספר ימים אני סובלת ממגרנה, שלא עוברת עם התרופות הרגילות שלי (מגרלב). ביומיים האחרונים התחלתי לחוש גם בסחרחורות וחולשה. לחץ דם שנמדד אתמול בבוק, היה תקין. לחץ דם שנמדד בערב, אצל הרופאה שלי היה 158/98. מאחר וזו פעם ראשונה של ל"ד גבוה הרופאה ביקשה שאמדוד ל"ד במשך שבוע, וכן נתנה לי נורמלול 25 מג לפעם עד פעמיים ביום - תלוי במדידות שאעשה, וכן כדור קפטופריל 12.5 מ"ג לשים מתחת ללשון כשלחץ הדם מעל 140. הרוקח טען שלא שמע מעולם שאת הקפטופריל שמים מתחת ללשון, ושהוא משמש לבליעה בלבד. המדידות הנוספות שעשיתי בבית היו 157/100 ושעה לאחר נטילת כדור הקפטןפריל 143/98. היום בבוקר קמתי עם 156/106. הרופאה שלי לא תהיה עד מחר, ולכן אני שואלת כאן. מה הטיפול המקובל והמשולב של 2 התרופות הללו? האם קפטופריל שותים או שמים מתחת ללשון? כמה פעמים ביום מותר לשים אותו תחת הלשון? האם עלי להפחית משתייה של 2 -3 כושות קפה (נס קפה) ביום? האם מותר לי להתחיל הליכה תונה על הליכון במצב כזה, או לחכות של"ד ירד לרמה מסוימת? האם יש סיכון בטיסה לארה"ב (המתוכננת לעוד שבוע וחצי) במצב כזה? אני בת 42.5, עליתי מאוד במשקל במהלך השנתיים האחרונות, ובחודשיים האחרונים קרו בבית דברים שהשפיעו עלי מאוד, וגרמו לי למתח ולחרדה. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה, ותרופות

הוספת תגובה

• רבקה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    26/03/2009

אם לא הסתדרת תוך יום או יומיים יש טעם להמתין, שרוב התרופות מגבירות את השפעתן במשך השבוע הראשון של הטיפול.
    אפשר להשתמש ב- CAPTOPRIL תת לשוני, אבל ע"פ התיאור שלך, לחצי הדם לא כל כך גבוהים שדורשים הורדה מידית.
    יתכן מאוד שיהיה צורך בלקיחת התרופה בבליעה באופן סדיר מספר פעמים ביום, אבל אין דחיפות בהתחלת טיפול חדש.
    הקפה, ההשמנה והמתח יכולים לתרום ללחץ הדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו