מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלוק לבן?שלמה29/04/2009
במדידות לחץ דם אצל רופא או אחות לחץ הדם שלי תמיד גבוה. לעומת זאת במדידה ביתית הוא נראה תקין (בסביבות 125.85) עם דופק 55
מכיוון שאני עוסק בפעילות גופנית שכוללת ריצות ארוכות (10 ק"מ) עברתי לאחרונה בדיקת ארגומטריה ומיפוי לב. גם בבדיקה זו לחץ הדם בתחילת הבדיקה היה גבוה מאד (167.90 ודופק 74 שהוא גבוה ב 20 מהרגילאצלי במנוחה). בשיא המאמץ לאחר 12 וחצי דקות ודופק 171 (מקסימלי לגילי -49 )הגיע לחץ הדם לערכים של 195.85.
בבדיקה נמצאו עדויות לאיסכמיה קלה הפיכה בקיר תחתון (בדיקת המאמץ לא הייתה אבחנתית אבל המיפוי במאמץ הראה פגמי מילוי קלים).
פרט לאספרין וכדור להפחתת כולסטרול (למרות שמצב הכולסטרול שלי סביר HDL 66, LDL 126) רשם הקרדיולוג גם תכשיר להורדת לחץ דם קרדילוק 2.5 (בדיקת לחץ הדם אצלו הראתה לחץ דם של160.105 ערכים שאני לגמרילא מכיר). הסיבה לכך היא מניעת תופעות של לחץ דם לא יציב בהתרגשות/לחץ.
לאחר נטילת הכדורים במשך שלושה ימים לחץ הדם שלי הוא כ 115.72 ודופק 49 (מדידה ביתית). מה שמדאיג אותי הוא שבריצה (הרופא אישר המשך פעילות אירובית) הדופק נותר נמוך מאד ולאחר 7 ק"מ ריצה בקצב של כ 6 דקות לקילומטר הוא נותר על 120 ואף פחות (בד"כ מגיע ל 135-145). שאלתי היא האם אין סכנה בעובדה שהדופק במאמץ נמוך כל כך והאם לא עדיף במקרה זה להימנע מנטילת הכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלמה
פרופ` אליעזר קליינמן30/04/2009אין סכנה בדופק שתיארת, אך יש מקום להוריד את הקרדילוק למחצית המינון - 1.25 מ"ג בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)