לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם
    לאה
    05/05/2009

שלום רב
    יש שאלה שמאוד מעניינת אותי, וגם אחרי חיפוש מייגע לא הצלחתי למצוא לה תשובה :
    לפי מה שהבנתי, לחץ הדם הסיסטולי, מרמז על הכוח שמפעיל הלב כדי לדחוף את הדם לעורקים, ולחץ הדם הדיאסטולי נותן אינדיקציה לתנגודת של מערכת כלי הדם כיוון שזה הלחץ המצוי בצערכת בזמן שהלב רפוי. אני מבינה למה זה בעייתי שהערך הדיאסטולי גבוה מידי: זה אומר שכלי הדם מוצרים או נוקשים והלב יצטרך "לעבוד קשה" כדי לפמפם דם. אבל למה הערך הסיסטולי צריך להשמר נמוך? הרי אם יש ספורטאי עם דופק נמוך (למשל) - הגיוני מאוד שבכל פעימה הלב שלו יצטרך לתת דחיפה הגונה לדם כד לאפשר הגעה של מספיק כמות דם = לחץ דם גבוה.
    ועוד שאלה- אנשים גבוהים צריכים לחץ דם גבוה יותר? הרי הלב של אדם בגובה 1.90 צריך להשפריץ את הדם לגובה משמעותי יותר מזה של ליבו של אדם בגובה 1.50 . האם יש סקאלות שונות לגבהים השונים?
    אם יש לך תשובה או אם אפשר יהיה להפנות אותי למקום עם תשובה אהיה אסירת תודה
    יום נעים!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם

הוספת תגובה

• לאה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    11/05/2009

לחץ הדם הינה תופעה פיזית שמבטאה את הלחץ של הדם על דפנות כלי הדם. לחץ הדם הנו משתנה עם שמתאפיין בפונקצייה סינוסוידאלית, מה שאומר שלחץ הדם עולה עד לשיא ואחר כך יורד עד לנקודת שפל, אבל בכל רגע נתון מופעל לחץ של כמה עשרות מ"מ כספית על כלי הדם.
    אנחנו נוהגים למדוד רק את השיא (סיסטולי) והשפל (דיאסטולי), אבל אפשר לחשב משתנים אחרים כמו הממוצע (שהוא לא ממוצע מתמטי). לכל אחד מהם יש קשר פיזיולוגיי ואפידמיולוגי.
    לחץ הדם הסיסטולי מושפע בהתכווצות הלב והדיאסטולי מתנגודת כלי הדם ההקפים, אבל לכל אחד מהם גם השפעה מהשני.
    בסיכום לחץ הדם הינה פונקציה סינוסוידלית שנוהגים לפשט רק ע"י הסיסטולי והדיאסטולי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו