מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחור צעיר בעל לח"ד מעוניין לעשות כומשה21/05/2009
הלח"ד שלי מאוזן ואני מרגיש טוב ויש לי קושי בפעילות גופנית ממושכת כנראה בגלל שאני לא בכושר ואני רוצה להיכנס אליו...
1. האם יש הגבלות מסוימות במהלך הפעילות הגופנית חוץ מלא לעסוק בפעילות אנאירובית (כמו הרמת משקולות)?
2. הרמת משקולות פחות מעניינת אותי ואולי אני יעשה מעט, אילו פעילויות גופניות נוספות מוגדרות אנאירוביות? מכשירי כוח כמו מתח, הפעלת לחץ לצדדים עם הידיים/רגליים, כפיפות בטן, שכיבות שמיכה, ספינינג, איגרוף - אילו מהפעילויות מומלצות ומומלצות פחות?
3. מה הבעיה בפעילות אנאירובית אם יש לי לחץ דם מאוזן? ז"א תקין עם תרופות.
4. ריצה, אופניים ושחיה - אפשר לעשות בלי הגבלה כמו כל שאר האנשים?
5. הדופק שלי נמצא בסביבות ה- 65-80 בעקבות התרופה (נורמיטן) והלחץ דם תקין (120-125/80). בעבר הדופק שלי היה מאוד גבוה כל הזמן 85-95 במנוחה.. ועכשיו מצד אחד אני מרגיש קצת יותר טוב כי הדופק ירד אבל מצד שני אני לא מצליח להגיע למאמצים שהצלחתי להגיע אליהם בעבר ואני מתעייף בפעילות גופנית יותר מהר.
האם זה תופעת לוואי מסוימת של התרופה? ואם כן, האם זה עלול להפריע לי בעשיית כושר גופני?
תודה רבה על העזרה! עבודתכם מבורכת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/05/2009כמו שאתה בעצמך הגדרת, פעילות אנאירובית לא רצויה בגלל שבעת הפעילות עצמה אפשר להקפיץ את לחץ הדם לערכים מאוד גבוהים. זה קורה באופן עקבי אצל בריאים ואנשים עם לחץ הדם גבוה מסוגלים לעלות עוד יותר.
הרמת משקלות או את הגוף עצמו, לא חשוב עם איזה מכשיר נחשב לאותו הדבר. פעולה שחוזרת על עצמה מספר רב של פעמים, בלי לתת לשריר "לנשום" גורמת לכך.
לעומת זאת, בפעילות אירובית, הליכה, ריצה, אופניים, שחייה התופעה בדרך כלל לא קיימת. אגב, לחץ הדם נוטה לרדת כל עוד מבצעים פעילות אירובית סדירה.
לגבי הדופק, כדאי לך ללמוד מה קורה אתו, עד כמה מפריע ועד כמה אתה מסוגל לפתח סיבולת לב ריאה עם אימון מסוים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)