מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות ליתר לחץ דםתמר02/07/2009
אני בת 60. לפני כ 4 חודשים קמתי בבוקר עם לחץ דם גבוה ( 200 על 100 ) לפני זה מעולם לא סבלתי מיתר לחץ דם.
הרופאה רשמה לי : בוקר וערב 5 מ"ג אמלו ו12.5 קפטופריל ובצהריים חצי כדור נורמיטן 25 .
לאחר מספר שבועות הורדתי על דעת עצמי את הקפטופריל ומאוחר יותר גם את האמלו בערב.
כך שהיום אני לוקחת 5 מ"ג אמלו בבוקר וחצי נורמיטן אחר הצהרים.
לחץ הדם שלי תקין ואף נמוך מעט, והדופק ( שהיה לפני התרופות בין 80 ל 90 ) עכשיו בין 60 ל70.
שאלותי: האם להמשיך במינונים האלו, האם לנסות להפחית או לשנות משהו, האם נכון שעדיף לאורך זמן להחליף את האצלו בקפטופריל או במשהו אחר, איך אני יודעת שאני לא לוקחת כדורים מיותרים , והאם ניתן לשנות לכאלו שיגרמו לפחות נזק בשימוש ממושך.
בברכה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: תמר
ד``ר ויקטור פרחויקי04/07/2009בשאלה ספציפית של טיפל, רק רופא שמטפל בך יכול לתת יעוץ ענייני.
התחלת טיפול עם 3 תרפות כעת עם 2. יש שאלות רבות שמתעוררות: מה מידת ההשפעת ל.ד. על אברי מטרה, אם בכלל, מה לחצי הדם לאורך היממה ולמה התחלת עם ל.ד. דווקא עכשין. האם יש סיבה?
כדאי להתיעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)