תרופות ליתר לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות ליתר לחץ דם
    תמר
    02/07/2009

אני בת 60. לפני כ 4 חודשים קמתי בבוקר עם לחץ דם גבוה ( 200 על 100 ) לפני זה מעולם לא סבלתי מיתר לחץ דם.
    הרופאה רשמה לי : בוקר וערב 5 מ"ג אמלו ו12.5 קפטופריל ובצהריים חצי כדור נורמיטן 25 .

לאחר מספר שבועות הורדתי על דעת עצמי את הקפטופריל ומאוחר יותר גם את האמלו בערב.
    כך שהיום אני לוקחת 5 מ"ג אמלו בבוקר וחצי נורמיטן אחר הצהרים.

לחץ הדם שלי תקין ואף נמוך מעט, והדופק ( שהיה לפני התרופות בין 80 ל 90 ) עכשיו בין 60 ל70.

שאלותי: האם להמשיך במינונים האלו, האם לנסות להפחית או לשנות משהו, האם נכון שעדיף לאורך זמן להחליף את האצלו בקפטופריל או במשהו אחר, איך אני יודעת שאני לא לוקחת כדורים מיותרים , והאם ניתן לשנות לכאלו שיגרמו לפחות נזק בשימוש ממושך.

בברכה

תמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות ליתר לחץ דם

הוספת תגובה

• הודעה של: תמר

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/07/2009

בשאלה ספציפית של טיפל, רק רופא שמטפל בך יכול לתת יעוץ ענייני.
    התחלת טיפול עם 3 תרפות כעת עם 2. יש שאלות רבות שמתעוררות: מה מידת ההשפעת ל.ד. על אברי מטרה, אם בכלל, מה לחצי הדם לאורך היממה ולמה התחלת עם ל.ד. דווקא עכשין. האם יש סיבה?
    כדאי להתיעץ עם הרופא שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו