בדיקות נוספות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות נוספות
    סימונה
    05/07/2009

שלום
    אני בת 49 לאחרונה גיליתי שלחץ הדם שלי גבוה146\80 נשלחתי לבצע מבחן מאמץ שתוצאותיו היו תקינות. אך במדידת לחץ הדם במנוחה, לפני תחילת הבדיקה היה 150\90. לאור הסטוריה משפחתית החליט רופא המשפחה להתחיל טיפול תרופתי בנורמלול 25 פעם ביום. לאחר שימוש של חמישה ימים בדקתי לחץ דם, נמצא שלחץ הדם 138\58 מה זה אומר? יש לציין כי בדיקות הדם שנערכו לי היו תקינות. האם עלי לבצע בדיקות נוספות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות נוספות

הוספת תגובה

• לסימונה

פרופ` אליעזר קליינמן
    06/07/2009

לדעתי, על פי הנתןנים שמסרת כאן, אין לך צורך בטיפול תרופתי. הנורמיטן מוריד את הדופק ולפיכך גדל הפער בין לחץ הדם הסיסטולי(הגבוה) לדיאסטולי(הנמוך). אני מציע לאמץ בשלב זה אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה ותרגילי רגיעה. ישנה אפשרות לבצע בדיקה המודינמית יסודית שתוכל לקבוע ביתר דיוק האם יש אכן נטיה ליתר לחץ דם ובאיזה מנגנון. כך ניתו יהיה להתאים טיפול ספציפי יותר אם יהיה צורך.בדיקה כזו מבוצעת במכון "גפן" - גבעתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו