שיעול-תופעת לוואי לרמיטנס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול-תופעת לוואי לרמיטנס
    יהודית יאיר
    03/08/2009

שלום,
    הנני בת 59 ולפני כ חצי שנה התחלתי טיפול ביל"ד . 1 כדור 2.5 מ"ג רמיטנס בבוקר
    ו 1 כדור ואזודיפ 10 מ"ג בערב. לאחר חדשיים הפסקתי עם הואזודיפ היות והיה לי מקרה של דופק
    מאוד מהיר.
    החל מהיום הראשון בו התחלתי לקחת את הכדורים, החל לי שעול טורדני ,במיוחד
    בלילה מלווה ביובש ותחושות מוזרות בגרון.
    .
    נבדקתי אצל רופא אף אזן וגרון, אשר לא מצא כל ממצא בגרון, המליץ על החלפת התרופה,והמליץ לי על לנטון( חשד לבעית רפלוקס), אותו אני לוקחת מזה חדשיים.

לפני שבועיים הפסקתי את הרמיטנס ואינני לוקחת כרגע כל טיפול.
    השיעול בלילה לא פסק, ובמשך היום יש לי עדיין תופעות של כחכוכים ואי נוחות בגרון.

שאלתי: באם השיעול הינו תופעת לוואי של רמיטנס ( כך גם מודגש בדף המידע לתרופה), מה משך הזמן להעלמות התופעה לאחר הפסקת התרופה?

תודה
    בברכה
    יהודית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליהודית

פרופ` אליעזר קליינמן
    06/08/2009

אכן רמיטנס יכול לגרום לתופעת השיעול כפי שחווית. כנראה שאת רגישה יותר לתרופה זו וייתכן שהגרוי החזק בגרון שנגרם לך טרם עבר ויכול עדיין להימשך זמן מה. נסי להעזר בסירופ או כדורי סימפוקל פעמיים עד שלוש ביום למספר ימים. בכל מקרה רצוי לחפש תחליף ראוי לסוג התרופות בקבוצת מעכבי ACE עליהן נמנה גם הרמיטנס. התייעצי בענין זה עם רופאך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול-תופעת לוואי לרמיטנס

יהודית יאיר
    07/08/2009

תודה רבה
    ושבת שלום
    יהודית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו