המשכת טיפול תרופתי או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשכת טיפול תרופתי או לא?
    יהודה
    26/08/2009

אני כיום בן 18.5 נוטל כדור נורמיטן 25 בבוקר להורדת לחץ הדם.
    היום למשל ערכתי מדידות והתוצאות הם כדלהלן:
    שמאל: 124/74 דופק 68 (ממוצע 3 מדידות במנוחה).
    ימין: 134/74 דופק 70 (ממוצע 6 מדידות במנוחה).
    לפי מה שהבנתי יש להתייחס ליד בעלת הלח"ד הגבוה יותר, משמע יד ימין במקרה שלי.

כמו שניתן לראות אין לי לח"ד עם טיפול תרופתי במינון נמוך ואני שוקל אם להפסיק את נטילת התרופה. אני מדגיש שאני לא שוקל זאת על דעת עצמי והרופא שלי שאל אותי בעצמו אם בא לי להפסיק ליטול את התרופה ופשוט להפחית במלחים, לעשות כושר וכדו'... מכיוון שגם ללא התרופה אין לי לח"ד גבוה במיוחד.

ללא נטילת התרופה הלח"ד שלי בממוצע לאחר מדידה של הולט לח"ד בסביבות ה- 137/85 ולפעמים במעט אף יותר... הלח"ד נע בין 145-130/85-90 עם דופק 85 בממוצע ללא הנורמיטן.

הסיבה שאני מעוניין להפסיק עם הנורמיטן זה בגלל שאני מרגיש בגללו ישנוני יותר מבעבר במשך היום ובפעילות גופנית אני מתעייף הרבה יותר מהר, אני מייחס זאת לירידה בדופק בעיקר שלא מגיע כעת לגבהים הדרושים (הדופק כעת על 70-65 בממוצע כאשר בעבר, לפני חצי שנה,היה על 85 בממוצע).

האם נראה לך נכון להפסיק את הטיפול בנורמיטן 25 (מינון נמוך, כדור אחד בבוקר) כדי להפסיק להיות מחויב לתרופה וכדי להרגיש יותר טוב כמו שהרגשתי בעבר לפני נטילת התרופה (בעבר הייתי יותר ערני ומתעייף הרבה פחות בקלות במאמץ גופני כגון ריצה ארוכה)?

אני מדגיש שללא התרופה הלח"ד והדופק שלי נעים בין הערכים הללו בדיוק: 145-130/85-90 עם דופק 85 בממוצע.
    אני מעוניין להפסיק את נטילת התרופה בקרוב כי אני מתחיל לעשות כושר על בסיס שבועי בחדר כושר, אופניים וכדו' וזה יעזור לי רבות.

תודה על תשומת הלב והעזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשכת טיפול תרופתי או לא?

הוספת תגובה

• ליהודה

פרופ` אליעזר קליינמן
    27/08/2009

אני מסכים לגמרי לגישתו של הרופא שלך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו