מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לנפרולוגדקלה28/08/2009
שלום,
בת 33. עשיתי בדיקות דם כלליות ויצא לי EGFR גדול מ-60. מה זה אומר? האם יש לי מחלת כליות בדרגה כלשהי? (נוטלת באופן קבוע זייבן, ציפרלקס וריספרדל).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה לנפרולוג
דקלה28/08/2009הבדיקה נעשתה בחודש אפריל בקופ"ח מכבי. ערך קריאטינין יצא 0.7 (ערכי המעבדה הם 0.50-0.95). כעבור חודשיים עשיתי שוב בדיקות דם כלליות כי לא הרגשתי טוב והפעם יצא לי קריאטינין 0.91 (ערכי המעבדה הפעם היו 0.60-1.10). כלומר, הייתה עליה בקריאטינין. מה דעתך עך כך, האם יש עדות מהנתונים שמסרתי לפגיעה כלייתית? מה הסיבה שקריאטינין פתאום עולה אחרי חודשיים? האם יכול להיותשהתרופות שאני לוקחת פוגעותבכליות או מעלות תפקודי כלייה ?היה עוד ערך בבדיקות האחרונות שנקרא קריאטינין קינאז שיצא 105 (26-140). דרך אגב לחץ דם תקין ואני בחורה רזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקלה
ד``ר ויקטור פרחויקי29/08/2009ה- EGFR מסוגל לחשב את תיפקוד הכליות במדויק מתחת ל- 60 מ"ל לדקה.
כאשר רמת הקריאטינין בגדר הנורמה אינו מדויק.
בהחלט את צודקת, יש ליה ברמת הקריאטינין אפילו בגדר הנורמה. על מנת לבדוק אם קיימת בעיה או לא, כל מה שצריך לעשות זה איסוף שתן 24 שעות ביחד עם בדיקת דם, לחשב את ה- CREATININE CLEARANCE, ששווה לאחוז תיפקוד הכליות.
אין כל קשר עם ה- CK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דקלה29/08/2009תודה על תשובתך. רציתי לשאון האם העלייה בקריאטינין יכולה גם לנבוע מהעובדה שאני עושה אימוני כושר בין 4 ל-5 פעמים בשבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים
דקלה29/08/2009האם מותר לי ליטול 400 מ"ג מגנזיום ו-1000מ"ג ויטמין C בכמוסות? הבנתי שהם מתפנים דרך הכליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)