שאלה לנפרולוג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לנפרולוג
    דקלה
    28/08/2009

שלום,
    בת 33. עשיתי בדיקות דם כלליות ויצא לי EGFR גדול מ-60. מה זה אומר? האם יש לי מחלת כליות בדרגה כלשהי? (נוטלת באופן קבוע זייבן, ציפרלקס וריספרדל).
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לנפרולוג

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה לנפרולוג

דקלה
    28/08/2009

הבדיקה נעשתה בחודש אפריל בקופ"ח מכבי. ערך קריאטינין יצא 0.7 (ערכי המעבדה הם 0.50-0.95). כעבור חודשיים עשיתי שוב בדיקות דם כלליות כי לא הרגשתי טוב והפעם יצא לי קריאטינין 0.91 (ערכי המעבדה הפעם היו 0.60-1.10). כלומר, הייתה עליה בקריאטינין. מה דעתך עך כך, האם יש עדות מהנתונים שמסרתי לפגיעה כלייתית? מה הסיבה שקריאטינין פתאום עולה אחרי חודשיים? האם יכול להיותשהתרופות שאני לוקחת פוגעותבכליות או מעלות תפקודי כלייה ?היה עוד ערך בבדיקות האחרונות שנקרא קריאטינין קינאז שיצא 105 (26-140). דרך אגב לחץ דם תקין ואני בחורה רזה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דקלה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    29/08/2009

ה- EGFR מסוגל לחשב את תיפקוד הכליות במדויק מתחת ל- 60 מ"ל לדקה.
    כאשר רמת הקריאטינין בגדר הנורמה אינו מדויק.
    בהחלט את צודקת, יש ליה ברמת הקריאטינין אפילו בגדר הנורמה. על מנת לבדוק אם קיימת בעיה או לא, כל מה שצריך לעשות זה איסוף שתן 24 שעות ביחד עם בדיקת דם, לחשב את ה- CREATININE CLEARANCE, ששווה לאחוז תיפקוד הכליות.
    אין כל קשר עם ה- CK.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דקלה
    29/08/2009

תודה על תשובתך. רציתי לשאון האם העלייה בקריאטינין יכולה גם לנבוע מהעובדה שאני עושה אימוני כושר בין 4 ל-5 פעמים בשבוע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספים

דקלה
    29/08/2009

האם מותר לי ליטול 400 מ"ג מגנזיום ו-1000מ"ג ויטמין C בכמוסות? הבנתי שהם מתפנים דרך הכליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו