לחץ דם ופעילות גופנית(הליכות)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם ופעילות גופנית(הליכות)
    יהודית
    01/09/2009

שלום,
    הנני בת 59 ולמעט יתר ל"ד כל הבדיקות שלי תקינות. אני לוקחת לנטון 30 מ"ג (נגד חומציות) וטיפול הורמונלי ( קליוגסט) כ 10 שנים.
    טופלתי במשך חצי שנה ביל"ד ב1 כדור בבוקר של רמיטנס 5 מ"ג ולפני כ5 שבועות הפסקתי עקב שיעולים טורדניים ביחוד בלילות . השיעולים פסקו לאחר 3 שבועות.
    מיום שהפסקתי את הטיפול התחלתי להקפיד על הליכות במשך 5 פעמים בשבוע בבוקר השכם במשך כשעה כ5-6 ק"מ במהירות של כ 5.5 קמ"ש.
    לאחר ההליכה, מדידת לחץ הדם הינהבממוצע 80 / 115 .
    ביומיים שאינני צועדת, ל"ד בבוקר הינו 140/90 .
    היות ואני עובדת ואינני מודדת ל"ד אלא רק בבוקר, שאלותי הן:

1. למשך כמה זמן משפיעה ההליכה על ל"ד , האם הינה ממושכת או שכעבור פרק זמן קצר ל'ד עולה?
    2. האם התמדה בהליכות לאורך זמן יכולה להשפיעה להורדת ל"ד גם ביומיים שאיני צועדת?
    3. במידה ועלי לחזור לקחת טיפול, האם כל קבוצת ACE אינה מתאימה לי עקב השיעולים או שישנם כדורים מקבוצה זו שאינם גורמים לשיעול? ( קראתי כי קבוצה זו הינה מהבטוחות).

בברכה
    יהודית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יהודית

ד``ר ויקטור פרחויקי
    03/09/2009

פעילות גופנית אירובית וסדירה גורמת לירידה בערכי לחץ דם גם לא בזמן ההתעמלות. על מנת לבדוק אם ל.ד. לרוב מאוזן, אציע בדיקת ל.ד. עם מכשיר אוטמטי במשך 24 שעות.
    אם היה בעבר שיעול עם ה- ACEI, יש אופציות אחרות לא פחות מוצלחות שאפשר יהיה לנסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו