מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהרונן02/09/2009
אני בן 24 ולפני כשנה וחצי אובחנתי כסובל מיתר לחץ דם ע"י רופא המשפחה.מבדיקה במרפאה יצא לי ל"ד של 150/100 והוא התחיל לתת לי מיידית לאחר מדידה זו 10 מ"ג אנלדקס כל יום מה שעזר לל"ד התחתון (הוא נע מאז סביב 70-85) וגם לגבוה קצת(הוא נע מאז 110-130).הוא לא בדק כלום,נתן כדורים מאז וזה הכל.העניין הוא,וגם ששאלתי את הרופא משפחה הוא אמר שלכל אחד יש סימנים אחרים,אבל העניין שלי שיש לי לחץ מאוד גדול בראש ממש כאילו הוא עומד "להתפוצץ" כשיש לי עליה בל"ד(ככה גיליתי את זה בעצם)ולעיתים תחת טיפול של כדור זה לא עוזר ואז אני מודד יוצא לי איזה 140/90(תחת נטילת כדור)ואז שקורה כזה "התקף" אני לוקח עוד כדור וזה עוזר אז לרוב אני תחת טיפול של כדור אחד ביום אבל פעם בכמה זמן מגיע עוד כדור לתגבור כי זה הדבר היחיד שעוזר להתקף.תמיד ששאלתי אותו אם צריך עוד בדיקות הוא אמר שלא כי הוא עשה לי בדיקות דם רגילות ושזה מספיק.
עוד דבר שיש לי זה כאבי ראש תמידיים ובהם הנוירולוג אמר לי לטפל באלטרול כל יום כי הוא טוען שזה מלחץ בלימודים(אני סטודנט).
מלבד כל אלה יש לי כאבי בטן בצד שמאל שעוד אף אחד לא איבחן ממה זה ואני מחכה לתור לגסטרו+קולונוסקופיה.זה אני לא יודע אם קשור לכל השאר.אולי כן אולי לא אין לי כבר מושג.
נוסף על כל אלה אני סובל גם מעלייה באנזים ה-GGT בקשר לתפקודי הכבד.הוא נעל בין 150 ל-200.ה-AST וגם ב-ALT מתנדנדים בין סף גבוה בנורמה עד 100 אבל לא עברו את ה-100 כלומר לרוב גם הם חורגים מהנורמה.אובחנתי במרפאת הכבד כסובל מכבד שומני מעולם לא ראו כבד שומני באולטרסאונד או בבדיקת CT.כלומר אובחנתי במשהו שאין לו "הוכחה" ויזואלית אז אין לי מושג אולי כן יש שם משהו שלא מאובחן כראוי.לרוב יוצא לי טריגליצרידים וכולסטרול באזור ה-200 פחות או יותר והמשקל שלי 85 ק"ג על 1.80 כלומר קצת משקל עודף אבל אני לא ממש שמן.
העניין הוא שאני בסך הכל בן 24 סטודנט לוקח שני כדורים ביום באופן קבוע כמו איזה חולה כרוני,הרופא משפחה לא רוצה לשלוח אותי לשום בדיקה בקשר לל"ד מלבד בדיקות דם שעשה ואמר שזה בסדר,הכדורים מורידים לי את החשק המיני,ומכל מה שקראתי באינטרנט ל"ד גבוה לפני גיל 30 זה משהו שיכול לנבוע מדברים אחרים.מה אני עושה במצב בו הרופא משפחה מתעקש לא לשלוח אותי לשום בדיקה בקשר ליתר ל"ד מלבד בדיקות דם,אומר שהכדורים עוזרים ושזה מספיק?
קראתי שיכולות להיות הפרעות בבלוטת יותרת הכליה או דברים אחרים אבל אף רופא לא מסביר לי על זה כלום.משום מה הרופא משפחה מאוד אדיש לעניין הל"ד ותמיד עונה לי באותה תשובה של "הכדורים עוזרים וזה מה שחשוב".
אני מצטער אם ההודעה קצת ארוכה אני ממש מדוכא וחסר אונים מהעניין שסותמים לי את הפה עם
תרופות ולא בודקים את שורש הבעיה.
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לא-תרופתי ליתר לחץ-דם
ד"ר לאה גביש03/09/2009שלום רונן
יש כיום פתרון נוסף, לא תרופתי, לבעית לחץ-הדם והוא מכשיר טיפולי שעבר ניסויים קליניים רבים וקיבל את אישור מינהל התרופות האמריקני, FDA וכן את אישור הקהיליה האירופאית CE על יכולתו להוריד יתר לחץ-דם.
תרגול של רבע שעה ביום במכשיר זה מוריד את יתר לחץ-הדם בתוך שבועיים שלושה. כמו בתרופות יש להשתמש במכשיר כמה פעמים בשבוע לשמירה על התוצאות החיוביות. מידע נוסף תוכל לקרוא באתר:
בברכה,
ד"ר לאה גביש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' לאה גביש
פרופ` אליעזר קליינמן08/09/2009אני מניח שאת מדברת על מכשיר ה-RESP@RATE. אני בהחלט מסכים להערתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: רונן
ד``ר ויקטור פרחויקי03/09/2009לא ברור מה שאלתך.
אפילו בגילך ל.ד. ראשוני הינו המצב השכיח ביותר.
אם יש ספק כלשהו, כדאי לפנות למומחה ביתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי היא האם על סמך מדידה אחת
רונן04/09/2009במרפאה אפשר לקבוע בוודאות ללא שום בדיקה שזה ל"ד ראשוני כמו שרופא המשפחה עשה או שמומלץ לעבור בדיקות על מנת לוודא שזה לא ל"ד משני?ואם כן על אילו בדיקות היית ממליץ?
כי אין לי הסטוריה משפחתית של יתר ל"ד וזה קצת מדאיג אותי בגלל גילי הצעיר ובגלל שגם הדופק שלי מהיר במנוחה בנוסף לל"ד הגבוה,זה הכל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
ד``ר ויקטור פרחויקי13/09/2009אי אפשר לקבוע על סמך מדידות אם ל.ד. ראשוני או משני.
האבחנה מבוססת על ההיסטוריה הרפואית, הבדיקה הגופנית ובדיקות מעבדה- הדמייה.
לגבי הדופק, לא תורם ולא מוציא.
שוב, אם יש ספקות כדאי לך להתיעץ עם מוחה ביתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן
פרופ` אליעזר קליינמן06/09/2009עליך להגיע לברור יותר יסודי במרפאת לחץ דם או לפחות למומחה בתחום. לרוב ניתן לעשות זאת ישירות. אם לא, צר לי, אך עליך להחליף רופא משפחה על פי התאור שלך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונן
פרופ` אליעזר קליינמן08/09/2009המלצתי שתגיע למומחה או למרפאת לחץ דם כדי לעבור בירור יסודי, אם אכן יש לך לחץ דם גבוה בגילך הצעיר ומה גורמיו האפשריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונן
ד``ר ויקטור פרחויקי12/09/2009לא ברורה מה שאלתך.
עקרונית אתה מקבל טיפול נכון.
לא צצינת אם יש סיפור של יתר לחץ דם במשפחה.
היות ואתה סובל מיתר לחץ דם ויש עוד תלונות אשר לא ברור אם קשורות אחת עם השנייה, נראה שיש מקום להתיעץ עם מומחה ליתר לחץ דם או מחלות פנימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התיחסותכם.אנסה לפשט
אורן13/09/2009אין לי שום סיפור של יתר ל"ד במשפחה ואני אכן סובל מיתר ל"ד(לא אולי).
אפילו עם טיפול של אנלדקס 10 מ"ג ביום הל"ד שלי לעיתים הוא 140 על 85.
זה לא הייתה תסמונת החלוק הלבן או איך שקוראים לזה.
העניין הוא שלא קיבלתי שום טיפול "בדיקתי" מאז ומעולם.זה התגלה אצלי בגיל 23 והטיפול היחיד שקיבלתי זה תרופה.תרופה זה אחלה וזה מאזן יחסית אבל מעולם לא בדקו מה הסיבה לכך אם יש.
ביקשתי מרופא המשפחה הפניה לנפרולוג והוא לבסוף נתן לי.
סך הכל לא הבנתי למה לא בדקו אותי כלל ואם זה הקו המנחה בקופת חולים כללית כי מכל מאמר שקראתי בפרסומים של פרופ' מכובדים באתרים של יתר ל"ד בארץ ובעולם כתוב שם מפורשות שאם אין סיפור משפחתי צריך לעשות ברור מקיף בגיל צעיר כמו שלי ושנה וחצי פשוט הוזנחתי ולא ביררו שום דבר ואני לא מבין למה אני זה שצריך לבוא ולבקש מרופא המשפחה ואני אומר לו כביכול מה אני רוצה כאילו זה סופרמרקט שבאים ולוקחים הפניות במקום שהוא יטפל בי ויתן את ההפניה ביוזמתו וזה עוד רופא שנחשב בכיר יחסית במחוז אבל זו לא בעיה שלכם כבר אז רוב תודות על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופאים חלוקים בדעתם
אייל16/09/2009פורחוי שואל את קלימן ולהפך , אחד טוען שבגיל 24 זה ראשוני ולא צריך בירור השני טוען שצריך בירור.
מציע שלהבא אחד מכם בלבד יענה או לפחות תלמדו את נושא, תזכרו מהו הגיל לבירור י.ל.ד.
לפחות נראה שאתם מסתדרים יופי אחד עם השני, אתם לא צריכים פונים לפורום......החבובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)