התרגשות, הרגשת קפאון ורעד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התרגשות, הרגשת קפאון ורעד
    אלף
    20/09/2009

שלום, אני בן 23
    ולעיתים כשאני מתרגש למשל במצבים כמו קידוש מול כל המשפחה וכו', אני מרגיש כאילו הלחץ דם או לא יודע איך לקרוא לזה - פשוט עומד לפרוץ לי דרך העיניים והאוזניים, אני מנסה לכופף את הראש וללגום מהכוס ואני עוד שניה מתפרק מהרעידות ואז בשיא של אותו הרגע אני פשוט קופא ובו זמנית מרגיש שאני ממשיך לרעוד...

בשירות הצבאי אמרו לי כמעט בכל בדיקה שיש לי לחץ דם גבוה, השאלה שלי אם מה שתיארתי יכול להיות קשור ללחץ דם (במיוחד שכמה שעות לפני אותו האירוע שתיתי קפה שחור), ז"א שברגע שיא של התרגשות בגלל שיש לי לחץ דם גבוה אני לא יכול כמו בן אדם רגיל להתגבר על זה בגלל הלחץ דם...או שזה בכלל נפשי?

חשוב לי לציין שביום אחר שהכל רגוע ואני לא שותה קפה שחור ואני טיפה נמצא בפעילות גופנית - אני עדיין מתרגש במצבים כאלה אבל מצליח להתגבר על זה אפילו בקלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התרגשות, הרגשת קפאון ורעד

הוספת תגובה

• ורק להוסיף לפסקה הראשונה

אלף
    20/09/2009

לתיאור המצב - אחרי שאני מרגיש את אותו קפאון ורעד יש מצבים שכמעט והכוס נופלת לי מהיד במקרה הגרוע, או במקרה הפחות גרוע פשוט היד נוטת לי לצד והכוס נשפכת. חשוב לי לציין שבאותם רגעים אני כמעט ולא מודע למה שקורה באותן השניות הקצרות שזה קורה. אני יודע שזה קורה אבל לא יודע איך זה נראה מבחוץ ומה באמת קורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלף

פרופ` אליעזר קליינמן
    21/09/2009

ראה תגובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלף

פרופ` אליעזר קליינמן
    21/09/2009

התופעה שתיארת מתאימה יותר לתגובת חרדה שהיא עצמה יכולה לגרום לעליית לחץ דם משנית.
    ראוי לבדוק את לחצי הדם כשאתה רגוע ולהעזר בשרות פסיכולוגי בקשר לתופעה המתוארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה + מידע חדש ושאלה

אלף
    23/09/2009

תודה רבה על התשובה

עשיתי כמה בדיקות כמו אקג ולחץ דם ואכן יש לי דופק מהיר גם במצבי מנוחה, אבל בגדול זה תקין, יש לי עוד בדיקות בשבוע הבא.

רציתי בינתיים לשאול ולהתיעץ:
    1) האם טיפות רסקיו אכן עוזרות למצב שתיארתי?
    2) האם יש טיפות/ משהו טבעי אחר שגם יכול לעזור להרגיע קצת בתקופה הזאת (מבחנים ראיונות וכו') ?
    3) האם הטיפות האלה יכולות לסכן את הבריאות והאם לא מומלץ להשתמש בהם?
    4) האם צריך מרשם מרופא בשביל לקנות רסקיו ?

מתנצל על כמות השאלות, מודה מראש על העזרה.

שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו