מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיפקודי כליות ובצקתדני23/09/2009
אני בן 78. סכרתי מזה 15 שנה. מאוזן טוב ע" תרופות: 1 אבנדיה, 2 נובונורום, שני חצאי גלוקומין.
נוסף לכך, אני סובל שנים רבות מאנמיה על רקע ניתוח אולקוס, נעשה בעבר ברור של אנדוסקופיה וקולונוסקופיה, והטיפול כלל גם עירויי ברזל. לפני 6 שנים עברתי כריתה של שלפוחית השתן ונבנה כיס פנימי - "אינדיאנה פאוץ " שאני מנקז בעזרת קטטר.
תרופות אחרות שאני מקבל הן: 1 מיקרופירין, 1 לוסק, 1 סימוביל, 1 טרייטייס, מולטיויטמין אופטיסייף. לחץ הדם הוא בדרך כלל בסביבות 120-130/80.
לאחרונה הופיעה בצקת בקרסוליים והופניתי לבדיקות דם ושתן שהראו המוגלובין נמוך מאד - 7.4 וקיבלתי מיד שתי מנות דם+פוסיד שהורידו את הבצקת אך כעבור כמה ימים היא חזרה בצורה יותר קלה. בדיקת לחץ הדם שעשו לי לפני עירוי הדם הייתה חריגה מהרגיל - 140/65.
באותו תאריך בדיקות השתן והדם הקשורים לכליות הראו:
מיקרואלבומין באיסוף שתן 24 שעות - 103.8 (נפח 2250)
פרוטאין-יורין באיסוף 24 שעות - 623.5
סודיום - 142
פוטסיום - 5.3
פרוטאין טוטל - 6
אלבומין -3.8
אוריאה - 70
קריאטנין - 1.5 (בבדיקות קודמות בשנתיים האחרונות היה 1.3-1.4)
אוריק אציד - 5.4
הגלוקוז היה 118 A1C 5
הכולסטרול וטריגליצרידים תקינים ובתחום הנורמה.
עשיתי גם אקו לב וקרדיולוג אמר שיש עיבוי קל של שרירי הלב במחיצה הבינחדרית, ודליפה קלה של המסתם המיטרלי, אך לדעתו זה איננו מסביר את הבצקת ואין צורך בשלב זה בהמשך ברור קרדיולוגי.
האם תיפקודי הכליות לפי הבדיקות הנ"ל עלולים לגרום לבצקת?
האם יש משהו בטיפול התרופתי שדורש שינוי?
מה כיוון הברור ההמשכי שכדאי לעשות?
תודה ושנה טובה דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד``ר ויקטור פרחויקי23/09/2009אבנדיה גורם לבצקות בכ- 15% של המטופלים.
אם הבצקת תחריף, לא יהיה מנוס מלנסות להפסיקה.
ע"פ הבדיקות שלך, סוכרת מאעוזנת היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי הכליות
דני23/09/2009תודה על תשובתך המהירה ממנה אני מבין שיש צורך בחיפוש תרופה חלופית לאבנדיה, כדי שישמר האיזון בסכרת. האם ג'נוביה יכולה להיות תחליף כזה?
ברצוני גם לדעת כיצד להתייחס לתיפקודי הכליה על פי תוצאות הבדיקות הנ"ל . האם נדרש טיפול כלשהו?
תודה דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד``ר ויקטור פרחויקי27/09/2009מצטער, לא ראיתי את השאלה השנייה.
אין לי עדיין נסיון עם ג'נוביה, אבל ע"פ הנכתב, זאת אפשרות טיפולית.
לגבי הכליות, קיים איזה נזק כליתי קל. מאוד מומלץ מעקב של נפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)