טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לד"ר שלום רב. אני בת 54, עם טרום סוכרת לפני כשבועיים קבלתי כדור קרדיולוק 2.5 מ"ר להורדת לחץ דם, לאחר שמדדתי במשך שבועיים ל"ד בבית והערכים בממוצע היו 135/78. המעניין הוא שלאחר שהתחלתי להשתמש בקרדיולוק לחץ הדם שלי עלה ב-10 יח' לערך, למשל 145/92, 148/88 וכו'. שאלתי היא האם בערכי לחץ דם שהיו לי (בערך 135/78) צריך כדור להורדת לחץ דם? האם יכול להיות שכדור הקרדיולוק מעלה את לחץ הדם במקום להוריד? בתודה מראש, לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לחץ הדם שלך היה תקין ולא היה כל צורך בקרדילוק. אם נוטלים כדור ללחץ דם כאשר הוא תקין, נצפית לעיתים קרובות התופעה של עלית לחץ דם משנית במקום ירידה. אני מציע לך לעבור לאורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה, דיאטה מאוזנת ורצוי גם אומגה 3 - 1-2 גרם ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר