מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יתר לחץ דםעדי09/12/2009
שלום!
אני "צעירה" בת 45. לא שמנה. לא מעשנת. לא שותה. לא מכורה לקפה (רק 2 כוסות ביום). אוכלת אוכל בריא. לא אוכלת מלוח. עוסקת בספורט אירובי פעמיים בשבוע. ערכי סוכר ושומנים תקינים. כולסטרול תקין (מטופלת בסימבקור). תוצאות בדיקת תפקודי הבלוטה, תקינות. אני טיפוס רגוע ושליו בד"כ. לכאורה אין סיבה נראית לעין ללחץ דם גבוה. היום מדדתי 170/110. וכך גם לפני שבוע...
איזה סיבות נוספות יכולות להיות? זה מאוד מלחיץ אותי... רק זה יכול להעלות את לחץ הדם...
אני נוטלת גלולות למניעת הריון, כבר שנים רבות. האם יש קשר?
רופא המשפחה ביקש שאתחיל מיידית לקחת שילוב של אנלדקס (5 מ"ג) ודיזותיאזיד (25 מ"ג). קראתי על תופאות הלוואי, וזה מאוד לא מעודד. למה אני צריכה לשים לב במיוחד? האם יש מקום לחשש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: עדי
ד``ר ויקטור פרחויקי09/12/2009אין מקום לחשוש, אבל יש לך לחץ דם גבוה ועל כן יש מקום לטיפול, כמו שקיבלת, בשתי תרופות.
שאלת השאלה ממתי יש לך לחץ הדם מעל הנורמה ואם יש מרכיב משפחתי. יתכן ולגלולות תפקיד מסוים להעלאת לחץ הדם.
בעוד מספר שבועות יהיה צורך להעריך שוב אם לחץ הדם ירד לנורמה או יש מקום לשנות את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...?
עדי10/12/2009דבר ראשון תודה על התשובה!
הפעמים היחידות שמדדתי לחץ דם בעבר, היו בהריונות (לפני 14-6 שנים). אז, "סבלתי" מלחץ דם נמוך.
לפני כארבעה חודשים מדדתי לחץ דם, ממש במקרה, והוא היה קרוב לערכים שציינתי בהודעה הראשונה. אבל, אז, הקלתי ראש...
מאז, מדדתי עוד ארבע פעמים. בכולם, לחץ הדם היה גבוה מאוד, פחות או יותר באותם ערכים.
דרך-אגב, עד כמה שידוע לי, אין במשפחתי הסטוריה של יתר לחץ דם.
לכאורה, כל הנתונים עומדים לטובתי, אז מה יכול להיות הגורם???!!!
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)