יתר לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר לחץ דם
    עדי
    09/12/2009

שלום!

אני "צעירה" בת 45. לא שמנה. לא מעשנת. לא שותה. לא מכורה לקפה (רק 2 כוסות ביום). אוכלת אוכל בריא. לא אוכלת מלוח. עוסקת בספורט אירובי פעמיים בשבוע. ערכי סוכר ושומנים תקינים. כולסטרול תקין (מטופלת בסימבקור). תוצאות בדיקת תפקודי הבלוטה, תקינות. אני טיפוס רגוע ושליו בד"כ. לכאורה אין סיבה נראית לעין ללחץ דם גבוה. היום מדדתי 170/110. וכך גם לפני שבוע...
    איזה סיבות נוספות יכולות להיות? זה מאוד מלחיץ אותי... רק זה יכול להעלות את לחץ הדם...
    אני נוטלת גלולות למניעת הריון, כבר שנים רבות. האם יש קשר?
    רופא המשפחה ביקש שאתחיל מיידית לקחת שילוב של אנלדקס (5 מ"ג) ודיזותיאזיד (25 מ"ג). קראתי על תופאות הלוואי, וזה מאוד לא מעודד. למה אני צריכה לשים לב במיוחד? האם יש מקום לחשש?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם

הוספת תגובה

• הודעה של: עדי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    09/12/2009

אין מקום לחשוש, אבל יש לך לחץ דם גבוה ועל כן יש מקום לטיפול, כמו שקיבלת, בשתי תרופות.
    שאלת השאלה ממתי יש לך לחץ הדם מעל הנורמה ואם יש מרכיב משפחתי. יתכן ולגלולות תפקיד מסוים להעלאת לחץ הדם.
    בעוד מספר שבועות יהיה צורך להעריך שוב אם לחץ הדם ירד לנורמה או יש מקום לשנות את הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת...?

עדי
    10/12/2009

דבר ראשון תודה על התשובה!

הפעמים היחידות שמדדתי לחץ דם בעבר, היו בהריונות (לפני 14-6 שנים). אז, "סבלתי" מלחץ דם נמוך.
    לפני כארבעה חודשים מדדתי לחץ דם, ממש במקרה, והוא היה קרוב לערכים שציינתי בהודעה הראשונה. אבל, אז, הקלתי ראש...
    מאז, מדדתי עוד ארבע פעמים. בכולם, לחץ הדם היה גבוה מאוד, פחות או יותר באותם ערכים.
    דרך-אגב, עד כמה שידוע לי, אין במשפחתי הסטוריה של יתר לחץ דם.
    לכאורה, כל הנתונים עומדים לטובתי, אז מה יכול להיות הגורם???!!!

שוב, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו