אמלודיפין של טבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמלודיפין של טבע
    אורנה
    20/12/2009

אני מטופלת באמלודיפין 5 עבור יל"ד כרוני בבוקר 130 על 100. לפני כ140 על 110. רוצה להיכנס להריון, בת 39 עם ילד בן 4. כשמונה ימים לאחר הביוץ המשוער ע"י עלית הורמון LH, הרגשתי מלאות ברחם ופעימות כמו של לחץ דם ברחם, תופעה שלא קרתה לי בעבר, ויתכן שהיתה השרשה. לקחתי עוד כדור אמלודיפין באותו הערב, כשעה לאחר מיכן היתה תחושת כאב חד ברחם, ותחושת המלאות והפעימות חלפה ולא חזרה. אני אמורה לקבל מחזור עוד שלושה ימים. האם האמלודיפין הוריד את ל"ד בצורה כה דרסטית שמנעה השרשה? האם אמלודיפין עלול לגרום הפלות בהריון מוקדם? האם יש תרופות בטוחות יותר לכניסה להריון? מאוד קשה להיכנס להריון בגילי, האם עדיף להפסיק לקחת תרופות כדי להרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמלודיפין של טבע

הוספת תגובה

• לרינה

פרופ` אליעזר קליינמן
    20/12/2009

לא צריכה להיות בעיה מיוחדת עם התרופה שהיא נוגדת סידן ומרפה את הרחם. רצוי לנסות תרופה מסוג חוסמי ביתא דוגמת נורמיטן. יש להיות במעקב צמוד של רופא מטפל/מומחה ליתר לחץ דם במהלך ההריון אם הוא קיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו