מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמלודיפין של טבעאורנה20/12/2009
אני מטופלת באמלודיפין 5 עבור יל"ד כרוני בבוקר 130 על 100. לפני כ140 על 110. רוצה להיכנס להריון, בת 39 עם ילד בן 4. כשמונה ימים לאחר הביוץ המשוער ע"י עלית הורמון LH, הרגשתי מלאות ברחם ופעימות כמו של לחץ דם ברחם, תופעה שלא קרתה לי בעבר, ויתכן שהיתה השרשה. לקחתי עוד כדור אמלודיפין באותו הערב, כשעה לאחר מיכן היתה תחושת כאב חד ברחם, ותחושת המלאות והפעימות חלפה ולא חזרה. אני אמורה לקבל מחזור עוד שלושה ימים. האם האמלודיפין הוריד את ל"ד בצורה כה דרסטית שמנעה השרשה? האם אמלודיפין עלול לגרום הפלות בהריון מוקדם? האם יש תרופות בטוחות יותר לכניסה להריון? מאוד קשה להיכנס להריון בגילי, האם עדיף להפסיק לקחת תרופות כדי להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינה
פרופ` אליעזר קליינמן20/12/2009לא צריכה להיות בעיה מיוחדת עם התרופה שהיא נוגדת סידן ומרפה את הרחם. רצוי לנסות תרופה מסוג חוסמי ביתא דוגמת נורמיטן. יש להיות במעקב צמוד של רופא מטפל/מומחה ליתר לחץ דם במהלך ההריון אם הוא קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)