ל.ד גבוה לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ל.ד גבוה לאחר לידה
    עדי וקסלר
    25/12/2009

אני בת 33, 3 חדשים לאחר לידה רביעית בהריונות ובלידות הקודמים שום בעית ל.ד, גם בהריון הזה ל.ד תקין 117/75 מקסימום 120/80 בשבוע 33 נכנסתי לשמירה מסיבת IUGR, בשבוע 36 החליטו די במפתיע שעדיף לילד אותי, מכיוון שבעברי היה קיסרי, נשלחתי שוב לניתוח, לקחתי את זה מאוד קשה ולאחר הלידה בביה"ח ל.ד היה גבוהה וכל פעם מהבהלה וההתרגשות והסטרס לה.ד היה מאוד גבוה ולא סביר ולכן הרופאים לא יחסו לכך חשיבות, בהמשך גם הרופא משפחה אמר לי שאני צריכה לנוח ןלהרגע והכל יעבור, הוא גם הזכיר שיש תסמונת החלוק הלבן. שלושה שבועות לאחר הלידה התחלתי לסבול גם מכאבי ראש והנוירולוג אמר שזה כלום ושאשתדל לנוח. לאחר כחודש התחלתי למדוד במשך חודש ל.ד בבית והראה ל.ד נורמלי 105/72, 102/62, 107/78, 116/75 ולעיתים 124/83, 123/89, 123/96 לא בקביעות. החלטתי ללכת להתיעץ עם נופרולוגית כדי להרגע מכיוון שזה מאוד מעסיק אותי ושם אותי במקום של אי שקט ודאגה לבריאותי, לעולם לא היו לי בעיות בריאותיות מיוחדות, בדיקות הדם שלאחר הלידה תקינות. הנופרולוגית מדדה לי ל.ד ויצא 145/80 (התרגשתי בזמן הבדיקה)הרופאה אמרה שזה מעט גבוה לגיל שלי ונתנה לי אין ספור בדיקות לבירור. רצוי להזכיר שהורי ואחיי אינם סובלים מיתר ל.ד, לאמא שלי ואחיותיי יש ל.ד נמוך. האם יש לי סיבה לדאגה וכדאי לבצע את הבירור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ל.ד גבוה לאחר לידה

הוספת תגובה

• הודעה של: עדי וקסלר

ד``ר ויקטור פרחויקי
    29/12/2009

קודם כל אין מקום לדאגה.
    לחצי הדם שאת מתארת נופלים לרובם בגדר הנורמה.
    יהיה מקום לעקוב מספר חודשים על מנת לוודא אם אכן יש לך לחץ הדם גבוה או לא. 3 חודשים אחרי לידה כבר מבשר שאין כל קשר עם הלידה.
    בהחלט קיימת אפשרות לבדוק אם קיימת סיבה לתנודות לחץ הדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו