מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוה ודופק נמוךקרן01/01/2010
שלום
אני בת 29 ויש לי בעיית לחץ דם גבוה ,בד"כ ממוצע 140/95 במנוחה לפעמים אפילו 130/100.
בכמה ימים האחרונים התחלתי לקחת תרופה שנקראת קו-דיובאן 160/25 מ"ג וזה לאחר שסירבתי לקחת נורמיטן מכיוון שהוא הוריד לי את הדופק לרמות מאוד נמוכות והלחיץ אותי מאוד. אני מנסה לשמור על אורח חיים בריא אוכלת פירות ירקות מפחיתה במלח ופחמימות. מתאמנת במכון הכושר והכושר שלי הוא יחסית טוב. אני רצה שלוש עד ארבע פעמים בשבוע בערך 4 ק"מ (התחלתי רק עכשיו לרוץ) ומשתתפת בשיעורי אירובי בני שעה ברמה אינטנסיבית גבוהה מאוד (ספינינג וכדומה).בשלושה ימים האחרונים הדופק שלי מאוד נמוך 52 במנוחה והלחץ דם גבוה מאוד למרות התרופה -139/99 בבדיקה שביצעתי עכשיו. האם הדופק הזה נורמלי? והאם הדופק הנמוך והלחץ דם הגבוה יכולים לסכן אותי ?בריצה אני מגיעה לדופק160-180 והיועץ כושר אמר לי שזה לא מומלץ מאחר והל"ד גבוה מאוד !
אשמח לקבל תשובות מכיוון שהרופא שלי אומר שאני עדיין צעירה והגוף שלי יכול להתמודד עם לחץ דם כזה ...באמת ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
פרופ` אליעזר קליינמן03/01/2010לפני טיפול תרופתי אני מציע שתעברי ברור יסודי הכולל בדיקות דם ושתן מתאימות לאבחון יתר לחץ דם. כמו כן תבקשי הפניה להולטר לחץ דם ליממה להמשך ברור. יש גם מקום לבצע בדיקה המודינמית לברור מצב מחזור הדם והאם מדובר ביתר לחץ דם אמיתי הצורך תרופות ואיזה. בדיקה כזו מתבצעת במכון גפן בגבעתיים בתשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)