טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 54, סובלת מיתר לחץ דם מזה כ-10 שנים. בשנה האחרונה טופלתי בנאו-בלוק 100, זאת משום שאני סובלת גם מכאבי ראש. לפני כ-6 חודשים התחלתי לקחת ריטלין 30LA, בעקבות אבחון של פסיכיאטר מומחה שקבע כי אני לוקה בהפרעות קשב וריכוז ומכיוון שאני מתמודדת עם מטלה אקדמית מורכבת. בשבוע שעבר, החל לחץ הדם שלי לטפס והגיע ל-165/120 (דופק 60). רופא המשפחה רשם לי בעקבות עלייה זו לופרסור 200 במקום נאו-בלוק. היום לחץ הדם שלי עומד סביב 140-150 (סיסטולי) ל-95-105 (דיאסטולי). האם ייתכן קשר בין הריטלין לעלייה בלחץ הדם? האם כדאי לפנות להתייעצות עם מומחה? ואם כן - עם איזה מומחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הריטלין שייך למשפחת האמפטמין אשר בהחלט יכולים לגרום לעליה בערכי לחץ הדם. אם החוסר איזון קשור אך ורק עם נטילת התרופה או יש מרכיב נוסף, קשה להכריע. אם אפשרי, רצוי להפסיק אותה ובמקביל להתיעץ עם ומומחה המתעסק ביתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר