מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה ל דוקטור ויקטור פרוחוקוימעיין20/01/2010
שלום דוקטור אני במעקב נפרולוג כל ארבעה חודשים כבר במשך 12 חודשים כאמור לפני 12 חודשים
קרטאנין 1.47 לאחר 4 חודשים שוב 1.47 לאחר עוד 4 חודשים 1.50 ושוב לאחר 4 חודשים שזה
היום קרטאנין 1.60
יש לציין ששאר בדיקות הכליה תקינות כולל אולטרסהונד תקין.
אני בן 51 לפני שנתיים וחצי עברתי צינטור לאחר אוטם שבו הוכנס סטנט.
אני נוטל באופן קבוע אספרין 100 מ"ג ליפטור 20 מ"ג וליטיום 2 כדורים ביום של 300 מ"ג
רמת ליטיום בדם סה"כ 0.28 .
ב 5 החודשים האחרונים עליתי בערך ב 5 קילו.
יש לציין שלחץ הדם שלי תקין.
ואני לא סובל מסכרת.
שאלתי מה מצב הכליות?
אם יש סיבה לדאגה? אם העליה האחרונה ברמת הקרטאנין היא משמעותית?
ואם יש בעיה מה אפשר לעשות כדי לתקנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמי
ד``ר ויקטור פרחויקי21/01/2010תיפקוד הכליות יציב למדי לאורך השנה האחשונה כמו שאתה בעצמך ציינת.
יש תנודות קטנות באופן טבעי והשינוי כנראה לא משמעותי.
נשאלת השאלה כמה תיפקוד הכליות באופן מדויק, כאשר ברמות של קריאטינין שאתה מתאר, הבדיקה לא תמיד משקפת עד הסוף מה האחוז של תיפקוד הכליות. אפשר לענות לשאלה עם בדיקת דם ושתן (CREATININE CLEARANCE).
כל עוד תיפקוד הכליות ישאר יציב ברמה הנוכחית, אין לך מה לדאוג.
אתה נוטל ליטיום, תרופה שיכולה לאורך השנים לגרום לבעיה בכליה, אבל היות בהשפעתה עליך כנראה שמאוד חשובה, בדרך כלל הגישה המקובלת הינה לעקוב מקרוב על תיפקוד הכליות ורק להפסיקה אם קיימת הדרדרות הדרגתית של תיפקוד הכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)