טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לקראת סוף ההריון הראשון שלי (לפני כשמונה חודשים) עלה לחץ הדם שלי ועל כן יילדו אותי בשבוע 34. למרות שלפני ההריון לא סבלתי מיתר לחץ דם, אני לא בעודף משקל, לא צורכת הרבה מלח/קפה ואין לי היסטוריה משפחתית של יתר לחץ דם, כיום אני ממשיכה לקחת כדורים ENALADEX 5מ"ג פעם ביום (תוצאות הולטר לחץ דם: גבוהות ביום ונמוך בלילה). בביקור אצל הנפרולוג בפעם האחרונה הוא הזהיר אותי מההריון הבא (לקיחת כדורים עם תופעות לוואי רבות ווסיכוי גדול יותר לא להגיע בשלום לשבוע 40). האם אכן יש לי סיבה לחשוש? האם סיכויי לסיים את ההריון בשלום אכן נמוכים?
תודה, רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם כל אין מקום לחשוש. כן יש סיכוי יותר גבוה של עליית לחץ הדם והתפתחות סיבוכים תוך כדי היריון. יש לקחת בחשבון שבמידה ותרצי לנסות יש להחליף את התרופה אשר אסור ליטול אותה בהיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר