לחץ דם בערב/לילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם בערב/לילה
    נעמה
    03/04/2010

שלום, אני בת 29.. (ערכי כולסטרול טובים,הולטר אקג ואקו לב תקינים). בשבוע האחרון הרגשתי סחרחורת (יותר חוסר יציבות וחולשה לא ממש סחרחורת, וזה נמשך רוב היום) מדדתי לחץ דם עם מכשיר ביתי של הורי והיה גבוה, 140 על 90 ואפילו על 92. היה חג אז עדיין לא הלכתי לרופא..
    מייד הורדתי בכמות העישון (מקופסא לחצי קופסא מאז, ואפילו פחות), נמנעתי ממאכלים מלוחים, שתיתי הרבה מים, המשכתי בפעילות גופנית שגם ככה אני עושה (הליכה מהירה של שעה כל יום), והמשכתי למדוד מס פעמים ביום כדי לעקוב. מה שקורה מאז (כמעט שבוע חלף) זה שמאז ההפחתה בסיגריות בבוקר ואפילו במהלך היום לחץ הדם נורמלי לגמרי (120 על 77 וכאלו) ולקראת הערב ולתוך הלילה מתחיל לעלות. אומנם לא כמו שהיה (הנמוך לא מגיע ל 90+) אבל מגיע לערכים כמו 140 על 88.
    תחושת החוסר יציבות עדיין מלווה אותי..אבל אני יודעת שלאו דוקא חייבת להיות מזה, אולי זה מישיבה ממושכת במחשב בעבודה. הדופק שלי גם מגיע לפעמים ל 100+ (אבל זה דבר שתמיד היה לי ולא חדש).

האם הערכי לחץ דם האלו מדאיגים? האם הפחתת העישון ושמירה על תזונה יכולה להחזיר את זה לנורמה בקרוב או שאני צריכה ללכת לרופא?
    אגה אני לא שותה בכלל קופאין (בגלל שמאז ומתמיד יש לי עליות של קצב הלב..ללא הפרעת קצב ככל הידוע עד כה). אז אני תוהה אם הלחץ דם בשבוע האחרון אומר שנוצרה לי בעיה של לחץ דם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם בערב/לילה

הוספת תגובה

• רק אוסיף

נעמה
    03/04/2010

שהלחץ דם הנל הוא לא בהשפעת מתח או לחץ או פעילות בזמן הבדיקה... אני מודדת במצב מנוחה ובמצב רגוע לגמריי. והמכשיר הוא מכשיר אוטומטי באיכות גבוה שהורי משתמשים בו ותקין.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנעמה

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/04/2010

אני שמח לשמוע שלחץ הדם הגבולי גרם לך להוריד עישון. אני מציע להפסיקו לגמרי במסגרת אימוץ אורח חיים בריא. זה יספיק לשמור על לחצי דם תקינים לפי מה שאת מתארת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה:)

נעמה
    05/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנעמה

פרופ` אליעזר קליינמן
    04/04/2010

ראי תשובה לתוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה מתכוון

נעמה
    06/04/2010

לתשובתך של להמשיך ולאמץ אורך חיים בריא? (אגב זה אכן מורדי לי את לחץ הדם.. לא הפסקתי לגמרי לעשן אבל הפחתתי בחצי והלחץ דם בימים האחרונים רוב הזמן ממוצע 120 על 80, והכי גבוה שמגיע זה 135 על 86.. לעיתים נדירות..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנעמה

פרופ` אליעזר קליינמן
    07/04/2010

כבר עניתי לך, אני מקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו