מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם בגלל עייפות?אמא עייפה30/04/2010
שלום רב,
אני בת 35, 9 חודשים אחרי לידה. אני עייפה מאוד לרוב בגלל טיפול בשני ילדים, למרות העזרה שיש לי לפעמים. לפני חודשיים התחלתי טיפול בלוסטרל נגד חרדה, אך זה עדין לא עוזר. בשבוע אבחרון הרגשתי עייפה יותר וחרדה יותר, חלשה מאוד. בדקתי לחץ דם הוא היה 114/92 , בערב למחרת 130/100 ובבוקר למחרת 120/85 בצהריים 130/90 . יש לי לפעמים גם לחץ בעין שמאל. בעבר היו לי דפיקות לב ולחץ דם בגלל החרדה, הוא ירד מיד אחרי נחתי ושתיתי רלקסין. השאלה שלי האם גם עכשיו התופעות האלה קשורות לעייפות חורדה? האם לחץ דם יכול לעלות בגלל עייפות?או חרדה?
בהריון לא היה לחץ דם גבוה, הכל היה תקין. אמא שלי סובלת מלחץ דם גבוההמגיל 32 לוקחת תרופות. כולסטרול שלי גבוה, למורת שאני רזה. אין לי זמן לפעילות גופנית בגלל עומס מטלות בבית.
אשמח לקבל את תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא עייפה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/04/2010אין קשר בין לחץ הדם ועייפות.
לגבי החרדה זה אפשרי אבל בכל המדידות שאת מתארת הערך הדיאסטולי נמדד מעל הנורמה.
עם הסיפור המשפחתי וגורמי סיכון אחרים יש לשקול בכובד ראש מה שלבי המעקב. כדאי לך חהבדק ע"י מומחה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)