שאלה בנושא יתר לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא יתר לחץ דם
    zac
    07/05/2010

שלום רב,

בן 51, בריא גופנית אולם ב-20 שנה האחרונות סובל מהפרעות חרדה. מטופל כעת ב-4MG קלונקס ביום בשילוב עם ציפרלקס. כמו כן, מבנה גוף אתלטי, אני אתלט שרץ 5 ימים בשבוע 10 ק"מ עם דופק מנוחה של מתחת ל-60. במבחן מאמץ אחרון שעשיתי הגעתי ללחץ דם מקסימלי של 180/80 עם התאוששות מהירה.
    לפני כשבועיים מדדתי באופן אקראי לחץ דם והופיע לי 140/80, לאחר המתנה של דקות אחדות בקופת חולים, ירד ל-130/80. מאז קניתי מכשיר והחלתי לבצע מעקב כאשר את הלחץ הדם בבדיקת הבוקר ערכתי בקופת חולים והערכים היו בסביבות 120/70. ככל שמתקדם היום לקראת הצהריים ואחרי הצהריים אני בודק במכשיר, בעבודה, שהיא בתוך משרד ולא מאומצת גופנית, במדידה הראשונה אני מודד לעיתים 140/75 ובמדידה השניה לאחר כדקה או שתיים, הערכים יורדים לפחות מ-140 עד 130 ואילו השני פחות או יותר בסביבות ה-70.

שאלתי היא האם בערכים אלו אני צריך לקבל טיפול תרופתי? לציין שהתייעצתי עם קרדיולוג בכיר במדינת ישראל ולטענתו אני אינני סובל מיתר לחץ דם.
    מה דעתך?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא יתר לחץ דם

הוספת תגובה

• gidon

ד``ר ויקטור פרחויקי
    08/05/2010

הערכים שאתה מתאר עדיין נמצאים בגדר הנורמה. אין כל הנחייה לטיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו