שינוי מינון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי מינון
    יוסי
    26/05/2010

שלום רב

אני בן 59 ,BMI30 צועד 6 ימים בשבוע שעה בכל יום מזה חצי שנה. עד לאחרונה טופלתי בתרופות הבאות נורמיטן 25 מ"ג ,לוטן פלוס, נורווסק 5 מ"ג, לוריוואן , סימבסטטין 10 מ"ג ומיקרופוירין 75 .לחץ הדם היה בממוצע בתחום ה 130/80. לאחר תקופה של חודש בה שכחתי לקחת את הנורוואסק ולחץ הדם היה באותה תקופה בממוצע 150/85, חזרתי לרופא לביקור שיגרתי והוא החליט לשנות את תמהיל התרופות ל:
    נורמיטן 25 מ"ג , לוטן 50 מ"ג, דיזוציאזיד 25 מ"ג, סימבסטטין 10 מ"ג ,לוריבאן ו מיקרופירין 75, השינוי נעשה לפני כ 10 ימים.ועכשיו נמדד לחץ דם ממוצע די דומה, השאלות הן:
    1. האם אני מקבל את הטיפול האופטימלי או שתוכלו להמליץ לי טיפול אחר.
    2. האם אני לא לוקח יותר מידי תרופות?
    3. מה הסדר הנכון ללקיחת התרופות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מינון

הוספת תגובה

• יוסי

ד``ר ויקטור פרחויקי
    27/05/2010

למעשה אם אני מבין נכון השינוי היה העלאת המשתן. יתכן ואין הרבה הבדל בין 12.5 ל- 25 של המשתן. בסופו של דבר קיבלת תוספת של כדור בפיצול במקום ה- NORVASC.
    אם לחץ הדם לא מאוזן נראה כי הנרווסק עזר לך בעבר כאשר המטרה ךהיות עם לחצי דם מתחת ל- 140/90 או אפילו פחות.
    לכן יתכן והייתי מחזיר את התוכנית הקודמת.
    ההמלצה הינה לקחת סימבסטטין לפני שינה והמשתן בשעות הפעילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו