מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוהה מאוד מאוד מאודעירית29/06/2010
שלום רב,
אבא שלי כבן 73 סובל מזה 40 שנה מלחץ דם גבוה (התגלה במקרה) של למעלה מ 200 על למעלה מ 100 (פעם אחרונה 215/115, מסרב בעקשנות לקבל טיפול תרופתי, כעת יש לו PVD בשתי הרגליים (בקושי הולך), התחיל לקחת (אחרי הרבה לחץ מאיתנו בנותיו) כדור נגד לחץ דם שכלל לא משפיע עליו (לחץ הדם עדיין בשמיים), מסרב ללכת למרפאת יתר לחץ דם, ולא משתף פעולה עם רופא המשפחה. שמעתי כי יש כדור שלוקחים פעם בחודש נגד לחץ דם (הוא שמע שלוקחים פעם בחודש ואמר כי כדור כזה הוא כן יקח) האם אתם יודעים באיזה כדור מדובר ? מה שמו ? ברור לי שניתן לקחת אותו רק עם מרשם רופא..
אבל אולי זאת האופציה האחרונה לטפל בו - הוא סרבן טיפול כפייתי ומצבו מתדרדר מרגע לרגע ואנחנו - בנותיו ואשתו לא יודעות מה לעשות כבר...
בבקשה עזרו לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעירית
פרופ` אליעזר קליינמן01/07/2010צר לי שאין בשורה בפי באשר לתרופת פלא של פעם בחודש. ברור שעל פי כל קריטריון רפואי מקובל, יש צורך באיזון וטיפול תרופתי מתאים ללחץ הדם של אביך. מאידך, אם אכן הבעיה קיימת למעלה מ-40 שנה
ללא טיפול בלי שקרה כלום, ייתכן מאוד שיעברו עוד כמה שנים טובות ללא סיבוכים מיוחדים למרות לחץ הדם הגבוה. אינני רואה דרך לטפל ב"סרבני טיפול בתוקף" ואני גם לא מאמין שטיפול בכוח יעזור באדם מבוגר . נותר רק לשכנע בניחותא להגיע למומחה המתאים שיוכל בכל זאת לברר עימו את הטיפול הכוללני המתאים ביותר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעירית
ד``ר ויקטור פרחויקי01/07/2010עדיין אין תרופות ליתר לחץ דם לנטילה פעם בחודש.
ערכי לחץ הדם של אביך גבוהים וצפוי צורך של 2 או 3 תרופות להורדת הערכים לרמה סבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)