מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אספרין או אומגה 3?רונן01/07/2010
ד"ר שלום,
אני בן 65 לוקח EXFORGE160MG/5MG ֹ+ PAMID 2.5 MG + LIPITOR 10 MG לח"ד שלי מאוזן, הליכה ספורטיבית 3 פעמים בשבוע ואני מרגיש ממש טוב. עודף משקל של 3-4 ק"ג.
משך 10 שנים לקחתי אספרין 100MG מדי יום. לפני 3 חודשים הפסקתי עם האספרין ובמקום זה אני לוקח 2 כמוסות אומגה 3 מרוכז ביום ואני מרגיש שזה ממש טוב עבורי.
עשיתי זאת על דעת עצמי כי קראתי לאחרונה שמחקרים רציניים בקרב נבדקים רבים עם יתר לח"ד הוכיחו כי האספרין אינו מוסיף ולא כלום ולפעמים אף מעלה את לח"ד (שלא לדבר על פוטנציאל של בעיות בקיבה).
שאלתי: האם האומגה אכן יכול להוות תחליף לאספרין? למשפחתי יש היסטוריה של בעיות לח"ד ולב, האם לחזור לאספרין?
תודה - יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצחק
פרופ` אליעזר קליינמן01/07/2010אם מצבך מאוזן כפי שאתה מתאר ואין עדות למחלת לב או כלי דם, יש בהחלט מקום לטיפול כפי שהנך נוקט, ללא אספירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצחק
ד``ר ויקטור פרחויקי01/07/2010מצטער אבל אין בסיס לקביעות שלך.
לאספירין במינון נמוך, עד 300 מ"ג ליום אין כל השפעה על לחץ הדם אבל הוכח במספיק עבודות מדעיות כיעיל למניעת מחלת לב ואירוע מוחי. האומגה 3 אינו תחליף לאספירין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)