אספרין או אומגה 3?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספרין או אומגה 3?
    רונן
    01/07/2010

ד"ר שלום,
    אני בן 65 לוקח EXFORGE160MG/5MG ֹ+ PAMID 2.5 MG + LIPITOR 10 MG לח"ד שלי מאוזן, הליכה ספורטיבית 3 פעמים בשבוע ואני מרגיש ממש טוב. עודף משקל של 3-4 ק"ג.

משך 10 שנים לקחתי אספרין 100MG מדי יום. לפני 3 חודשים הפסקתי עם האספרין ובמקום זה אני לוקח 2 כמוסות אומגה 3 מרוכז ביום ואני מרגיש שזה ממש טוב עבורי.

עשיתי זאת על דעת עצמי כי קראתי לאחרונה שמחקרים רציניים בקרב נבדקים רבים עם יתר לח"ד הוכיחו כי האספרין אינו מוסיף ולא כלום ולפעמים אף מעלה את לח"ד (שלא לדבר על פוטנציאל של בעיות בקיבה).

שאלתי: האם האומגה אכן יכול להוות תחליף לאספרין? למשפחתי יש היסטוריה של בעיות לח"ד ולב, האם לחזור לאספרין?

תודה - יצחק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אספרין או אומגה 3?

הוספת תגובה

• ליצחק

פרופ` אליעזר קליינמן
    01/07/2010

אם מצבך מאוזן כפי שאתה מתאר ואין עדות למחלת לב או כלי דם, יש בהחלט מקום לטיפול כפי שהנך נוקט, ללא אספירין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצחק

ד``ר ויקטור פרחויקי
    01/07/2010

מצטער אבל אין בסיס לקביעות שלך.
    לאספירין במינון נמוך, עד 300 מ"ג ליום אין כל השפעה על לחץ הדם אבל הוכח במספיק עבודות מדעיות כיעיל למניעת מחלת לב ואירוע מוחי. האומגה 3 אינו תחליף לאספירין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו