לחץ דם גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבוה
    סלבה
    28/07/2010

שלום,

במשך 4-5 שנים אחרונות אני סובל מיתר לחץ דם. מדי פעם בלי שום סימנים אני יכול למדוד לחץ דם ולגלות שהוא 150/90 למרות שאני מרגיש לגמרי בסדר. וזה קורה לא רק אחרי מאמץ מסוים או בסגנן, אלא כאשר אני סתם מתעורר בבוקר לדוגמא. חשוב להדגיש שאני רק בן 24 והתופעה די מדאיגה אותי. כמובן עשו לי הרבה בדיקות אפשריות - מבחן מאמץ, בדקו כליות, בדיקות דם, אקג וכ"ו אבל לא מצאו כלום ונסגרו על "סיבה לא ידוע". כמובן שאני נוטל תרופות כל יום, נורמיטן ואנלדקס שאכן עוזרות לי להוריד את לחץ הדם סביבות ל-130/80.
    בזמן האחרון נתקלתי גם במאמרים על המחקר שהיה בשנים האחרונות באנגליה שהוכיח שהתרופות מסוג חוסמי ביטא (נורמיטן) דווקא מגדילות את הסיכון במחלות כגון סוכרת ואפשרות לשבץ מוחי.
    רציתי לשאול קודם האם לדעתך באמת מיותר לעשות עוד פעם את הבדיקות בניסיון למצוא את הסיבה ללחץ דם גבוהה ולהסכים לכך שכנראה לא ניתן למצוא אותה? כמו כן האם שמעת על אותו המחקר ואולי באמת עדיף להחליף את הטיפול בתרופה אחרת? ואיזה ישנם עוד דרכים שיכולים לסייע לי בהורדת לחץ דם?

תודה מראש..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• לסלבה

פרופ` אליעזר קליינמן
    02/08/2010

קשה לענות על כל שאלותייך דרך האינטרנט. אשמח להזמין אותך למכונינו ללא תשלום, ואנסה להסביר לך על כל האפשרויות במצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו