מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץיניב09/11/2010
שלום רב ד"ר! מה שלומך?
אני בן 22, ברקע HTN ראשוני אדיופאטי (ככל הנראה מגיל 16) מאובחן ומטופל מגיל 21. ערכי ל"ד התאזנו בשנים אלו ו"קפצו" לסירוגין (הייתי מגיע לערכים של סיסטולי150-220 ודיאסטולי 90-170). כיום לאחר תקופה ארוכה של מינוני תרופות גבוהים במטרה להשיג איזון נוטל "רק" קרדילוק 10 מ"ג+ טריטייס קומפ. 5/25 מ"ג. תחת אלו הושג איזון. לציין בשנה האחרונה 6 אירועים של PSVT למס' שניות שהופסק עצמאית ע"י וולסאלבה (לא הגעתי למתן אדוזין וכדו'.)
ביצעתי בירור משולב (בצבא ועד ששחררו אותי תחת פרופיל פוסל שירות) בהדסה עין כרם ובני ציון שלא העלו ממצאים מיוחדים (אק"ג ICRBBB, אקו לב- תקין. צל"ח- תקין. US דופלר כליות- תקין. מסרב לביצוע אבלציה- לאחר ייעוץ עם אלקטרופיזיולוג שלדבריו כנראה שלא מדובר בסיב הולכה פתולוגי, אין הישנות של ההתקפי SVT תחת הביתא בלוקרס, איסוף שתן לקטאכולמינים- תקין. לכל אורך הבירור היפוקלמיה קלה (3.2-3.4) שכיום מאוזנת סביב 4.4, TSH, PTH תקינים).
מזה כחודשיים פשוט מרגיש שהגוף קצת "בוגד" בי, חולשה כללית, מחלות וויראליות לכאורה (4 בחודשיים) מלוות בחום, אי נוחות בבטן (בעיקר בכיוון הגב התחתון), שינויים ביציאות וירידה קלה מאוד במשקל (4 ק"ג בחודשיים) ללא שינויי בתזונה).
לאחר שהתייעצתי עם מכר (קרדיולוג בכיר מעין כרם) המליץ על הרחבת הבירור היות ולעניות דעתו ייתכן וקיימת בעיה נוירואנדוגנית שטרם אובחנה.
החלטתי לפנות לרופאת המשפחה שלי ולבצע שוב בדיקות כלליות. ביצעתי ספירה+ כימיה שלא העלו ממצאים מיוחדים-
אאוזינופילים 9.3%.
MPV- 6.8.
CELIAC SCREEN - 3.7
חלבון בשתן- 50 (אבקש לחזור על הבדיקה)
Ig-E TOTAL -810 (אין לי מושג מאיפה)
וכמובן שהפעם התעקשתי לראשונה למרות שביצעתי בעבר לבצע איסוף שתן שיצא תקין בדיקת כרומוגרנין A- ממתין לתשובה. (כמו כן, בביצוע בדיקה לדם סמוי בצואה+ פרזיטים).
רציתי לשאול את דעתך המקצועית בעניין?? יש מקום לבירור נוסף או שלדעתך כדאי לחדול מהבדיקות ופשוט להבין שמדובר ביל"ד לא מוסבר בגילי הצעיר?? לא פניתי לייעוץ אנדו'.
תודה רבה ובברכה.
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/11/2010כנראה ובכל זאת מדובר ביתר לחץ דם ראשוני.
לא הבנתי אם עשו לך CT של הבטן אשר אמור לשלול ממצא בבלוטות יתרת הכליה.
רמת האשלגן מוסבר אולי ע"י לקיחת המשתן.
רמת ה- IgE - EOSINIPHILS מרמזים על אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יניב10/11/2010לא בוצע CT של הבטן. יש מקום לדרוש לבצע את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)