מדידות תכופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדידות תכופות
    ש
    14/11/2010

צהריים טובים

אני אחות (בקהילה) ובמהלך עבודתי שמתי לב לאחיות המבצעות מדידת ל"ד (במד אלקטרוני) וכאשר הערך גבוה- מבצעות מיד מדידה נוספת, 3 או 4 פעמים ברצף.
    נוהג זה זר לי ורציתי לשאול האם יש בו הגיון קליני (לנטרל את השפעת החלוק הלבן..?) וטכני (כלי הדם אינם "מתרוקנים" לאחר שהשרוול נופח מספר פעמים ברצף?) מלבד הנחת דעתו של המטופל הצופה בערכי לה"ד יורדים, האם המדידות אכן משקפות את לה"ד והאם ישנם קוים מנחים לשימוש במד אלקטרוני שאוכל להסתמך עליהם ולהביא לידיעת הצוות?

מתנצלת על השאלה ה'טכנית' ומודה על התיחסותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מדידות תכופות

הוספת תגובה

• מדידות תכופות - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    14/11/2010

שאלתך במקום מבחינה טכנית. מה לחץ הדם האמיתי כאשר אנו מודדים מספר פעמים רצופות.
    אם מרחיבים את השאלה אפשר לנסח אותה כמו לאיזה מדידה אני צריך לאמין ולאיזה ערך מטרה אני צריך לשאוף.
    רוב המידע העכשיוי לשאלות נגזר מעבודות גדולות מאות הכוללות אלפי אנשים ובדרך כלל בעבודות האלה הרוטינה הינה למדוד בין 3 ל- 5 פעמים לחץ הדם, לבחור 3 מדידות ולחשב את הממוצעים.
    יתכן ולחץ הדם האמיתי נמצאת בין הערכים שנמדדו במדידות החוזורת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידות תכופות

ש
    14/11/2010

תודה רבה על התשובה המושכלת, אני מעריכה את התיחסותך
    (האם תדע להפנות אותי לעבודות או למילות מפתח למציאת עבודות בנושא?)
    בכל מקרה אביא לידיעת הצות
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו