מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יתר לחץ דם בגיל 70עודד14/11/2010
אני בן 70, בריא ופעיל גופנית - יום יום אני צועד במשך כ- 40 - 50 דקות ומתעמל פעמיים בשבוע בקבוצה מותאמת לגילי בנחיית מנחה מקצועית. לחץ הדם שלי היה עד לפני כמה חודשים בסביבות 145/77 . לאחרונה חלה עליה בלחץ הסיסטולי והוא מגיע לסביבות 153. היו כמה ארועים בתקופה האחרונה שקצת גורמים לי ללחץ נפשי ויתכן שהם אלו שמשפיעים על לחץ הדם. אני לא מטופל בשום תרופות.
שאלתי היא האם בערכי לחץ דם כאלה אני צריך להתחיל לקחת תרופות להורדת לחץ הדם או שבערכים האלה אפשר עדיין להמתין. אני חושש שאם אתחיל עם תרופות, אצטרך להמשיך לקחת אותן כבר לתמיד והיתי מעדיף לדחות את זה כמה שאפשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם בגיל 70 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/11/2010מדידת לחץ הדם של 145/77 כבר נמצא מעל הנורמה. עליה נוספת של לחץ הדם חורגת מעלה עוד יותר.
לאחר בדיקה של דרכים לא תרופתיות: ירידה במשקל (אם גבוה), ירידה בשתיית אלכוהול (אם בכלל) וצמצום כמות המלח בדיאטה יהיה מקום לשקול על טיפול תרופתי.
כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)