יתר לחץ דם בגיל 70

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר לחץ דם בגיל 70
    עודד
    14/11/2010

אני בן 70, בריא ופעיל גופנית - יום יום אני צועד במשך כ- 40 - 50 דקות ומתעמל פעמיים בשבוע בקבוצה מותאמת לגילי בנחיית מנחה מקצועית. לחץ הדם שלי היה עד לפני כמה חודשים בסביבות 145/77 . לאחרונה חלה עליה בלחץ הסיסטולי והוא מגיע לסביבות 153. היו כמה ארועים בתקופה האחרונה שקצת גורמים לי ללחץ נפשי ויתכן שהם אלו שמשפיעים על לחץ הדם. אני לא מטופל בשום תרופות.
    שאלתי היא האם בערכי לחץ דם כאלה אני צריך להתחיל לקחת תרופות להורדת לחץ הדם או שבערכים האלה אפשר עדיין להמתין. אני חושש שאם אתחיל עם תרופות, אצטרך להמשיך לקחת אותן כבר לתמיד והיתי מעדיף לדחות את זה כמה שאפשר.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יתר לחץ דם בגיל 70

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם בגיל 70 - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    14/11/2010

מדידת לחץ הדם של 145/77 כבר נמצא מעל הנורמה. עליה נוספת של לחץ הדם חורגת מעלה עוד יותר.
    לאחר בדיקה של דרכים לא תרופתיות: ירידה במשקל (אם גבוה), ירידה בשתיית אלכוהול (אם בכלל) וצמצום כמות המלח בדיאטה יהיה מקום לשקול על טיפול תרופתי.
    כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו