לחץ דם מדאיג, איך לטפל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם מדאיג, איך לטפל?
    סער
    02/12/2010

אהלן,
    בצו ראשון שעשיתי לפני כשנה+ התברר שיש לי בעיה עם הלחץ דם כי הערכים יצאו גבוהים בכמה מדידות שעשו, הבאתי מכשיר מדידה הביתה וכשנמדדתי הערכים יצאו תקינים בממוצע, קרובים לגבול התקין אם אני זוכר (120\משהו)
    אז גם אם הלחץ תקין, המחשבה שאני קרוב לגבול מאוד מדאיגה אותי, אני בן 18 כרגע, שוקל 70 קילו על 1.73 (אני עולה ויורד בגלל החדר כושר, בצו ראשון הייתי יותר לכיוון 75~, אני מתכנן לרדת כרגע ל-65 בגלל שאני לא מתאמן כמו פעם)
    ובנוסף התחלתי לקחת ריטלין לאחרונה, היום החלטתי שאני חייב לבדוק את הלחץ דם עם הריטלין בשביל השקט שלי וכמו שצפיתי הערכים יצאו לא טובים, רוב המדידות נעו בסביבות ה-135\85 שזה נחשב יתר לחץ דם אבל עוד בגבול התקין, אבל זה ממש מדאיג.. יש מה לעשות בשביל להוריד את זה מטה? אם אני אשב ואבנה תפריט דיאטה מסודר כמו שאני תמיד עושה ואוריד את המלח ואוכל כמות מספקת של ויטמינים ומינרלים לאחרונה ואוסיף אירובי כמה פעמים בשבוע, זה יספיק בשביל "לתקן" את הבעיה? (המטרה היא שגם עם הריטלין שירד לי הלחץ לאיזור ה-120)
    הייתי חייב לשאול את זה כי אני מרגיש סקפטי ששינוי כזה יוריד באיזור ה-15 לחץ סיסטולי, אני אעשה את זה בכל מקרה אבל אני חייב לדעת אם התיקון הוא ריאלי או שאני רק יכול לעשות את הדברים פחות גרועים..
    מצטער אם ההודעה קצת מבולגנת, די 'זרקתי' כל מה שעלה לי בראש בלי ממש סדר, אז סליחה.
    ותודה מראש ד"ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם מדאיג, איך לטפל?

הוספת תגובה

• לחץ דם מדאיג, איך לטפל? - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/12/2010

הריטלין יכול לתרום במעט לעליה של לחץ הדם עדיין בדגר הנורמה.
    הערכים שאתה מתאר הינם גבוליים, אפילו לבחור בן 18.
    נסיון התחלתי בירידה במשקל, הגבלה באכילת מלח ותוספת של פעילות אירובית תמיד יכולים לתרום.
    אם לאחר השינוים הנ"ל לחצי הדם ייתבררו כגבוהים, יהיה מקום לבירור וטיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו