לחץ דם גבוה שמסרב לרדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם גבוה שמסרב לרדת
    מיקי
    05/12/2010

אני בת 40, ומזה כשנה סובלת מיתר לחץ דם.
    לפני חודשיים וחצי התחלתי לקחת תרופות להורדת לחץ הדם (לפני כן איזנתי אותו באמצעים טבעיים).
    התרופה שלקחתי עזרה למשך כשבועיים - שלושה, ואז הפסיקה להיות אפקטיבית. לחץ הדם עלה לערכים גבוהים יותר מאשר לפני הטיפול: 150/95.
    התרופה הוחלפה באחרת והתופעה חזרה על עצמה: אפקטיביות למשך שבועיים -שלושה, ואחריהן שוב עליה.
    כעת המינון של התרופה השניה (אוסמו) הוכפל מ- 30 ל- 60, ועדיין לחץ הדם מסרב לרדת.

אני מתחילה לחשוש שאולי הגורם ללחץ הדם הגבוה הוא משני. למרות שנבדקתי בשנה האחרונה (בלוטת התריס, כליות). נראה לי שהתופעה עיקשת מדי, ואני בסך הכל לא מבוגרת, בריאה, מנהלת אורח חיים בריא, אין לי עודף משקל, אוכלת בריאותי, ישנה מספיק שעות.

האם השערתי סבירה? מה ניתן ורצוי לבדוק כעת? למי עלי לפנות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה שמסרב לרדת

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה שמסרב לרדת - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    06/12/2010

אם לחץ הדם הגבוה הינו משני אפשר לבדוק אפילו שחלק מהבדיקות עשית או שזה ברור שלא קשורות כמו משקל עודף.
    אם יש פעילות יתר של בלוטת יתרת הכליה או היצרות של עורקי הכליה אפשר לשלול. \בכל זאת הסיבה השכיחה ביותר גם בגילך הינו יתר לחץ דם ראשוני.
    צריך למצוא את הרכב התרופות המוצלח שמתאים לך במינון הנכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו