מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם גבוה שלא מגיב לטיפולניר13/12/2010
אני סובל מלחץ דם גבוה מאוד שנע ברמת העיקרון בין 140-176(לחץ הדם העליון).
הלחץ דם אינו מגיב לטיפול תרופתי שניסיתי בכל הקובינצות האפשרויות:
1.אנלדקס(5 מ"ג)-פעמיים ביום
2.אנלקדס(10 מ"ג)-פעמיים ביום
3.קפטורפיל(25 מ"ג)-פעמיים ביום
4.וזודיפ קומבו(10 מ"ג)-פעמיים ביום ללא תגובה רק עם תופעות נימול בידיים וברגליים.
5.לוטן פלוס-פעם ביום
6. לוטן רגיל(50 מ"ג) בערב ולוטן פלוס בבוקר.
בבדיקות שתן יממיות התוצאות הם:
Creatinine (U) /24h 3.2
Protein (U)/24 hr 220.5
Cortisol Free (U)/24h 106
בבדיקות דם:
Cortisol 8 am (B) תקין:452
ספירת דם-המטולוגיה-תקינה במלואה.
אני מאז שהתחלתי לטפל היה לי עודף משקל, השלתי מגופי 13 ק"ג. הכימיה בדם נעשתה תקינה במלואה.
תפקודי כבד תקינים-אין כל השפעה על לחץ הדם.
הוא נשאר באותה הרמה לאורך כל התקופה(גם כששקלתי 113 וגם עכשיו שאני שוקל 98 קילוגרם הלחץ הדם שלי אותו הדבר בדיוק!).
בזמן שטופלתי על ידי לוטן, עשיתי בדיקת רנין ואלדסטרון. אלדסטרון היה בנורמה גם בשכיבה וגם בעמידה, רנין בשכיבה היה ב0.6 גבוה מהמקסימום, רנין בעמידה היה פי 6 גבוה מהערך המקסימלי.
הנפרולוגית שלי אמרה שהיחס בין אלדסטרון ורנין תקינה. כי המצב הבעייתי שהוא אלדסטרון גבוה ורנין נמוך...
הנפרולוגית הסבירה לי שרנין גבוה זה בגלל טיפול בלוטן פלוס שגורם להשתנת יתר.
האם זה נכון?אולי הסיבה היא הרנין הגבוה?
אני בן 26.
שני ההורים שלי מטופלים בתרופות להורדת לחץ.
אמא לי נחשבת כבעלת יתר לחץ דם רציני שמגיב לטיפול תרופתי(אנלדקס).
האם יש משהו שאפשר עוד לנסות להוריד את לחץ הדם?
אתמול אפילו התחיל לרדת לי דם מהאף וכשמדדתי את לחץ הדם הוא היה 174
אני שומר על דיאטה. לא שותה קפאין, לא נוגע בחמוצים. לא נוגע במלח.
הדבר היחיד שמשפיע על לחץ הדם שלי זה אימון גופני. כלומר אחרי אימון של שלוש שעות וחצי בחדר כושר שבהם אני עושה משקלות,ריצה, אימון בטן-הלחץ הדם שלי יורד ל120.
זה הדבר היחיד שמשפיע. שום טיפול תרופתי לא הכי מזיז.
הבעיה שאני מתחיל ללמוד באופן אינטסיבי מאוד באקדמיה ואין לי 3.5 שעות ביום להתאמן כל יום.
האם יש אופציה תרופתית בכל זאת?
נתונים גופניים:
גובה:181
משקל:98.7 קילוגרם
מבנה גוף רחב ושרירי
משקל נמצא כל הזמן בתהליך ירידה, דבר הלא משפיע כלל על לחץ הדם.
תודה אולי תוכלו לתת כיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
ניר15/12/2010הייתי רוצה להוסיף שאני עכשיו מטופל ב50 מ"ג לוטן בבוקר, 50 מ"ג לוטן בערב ונורבסק10 מ"ג גם בערב.
גם זה ללא השפעה.
בשלב זה הדבר היחיד שמוריד לי את לחץ הדם לכל היום זה אימון גופני אינטנסיבי של 3 וחצי שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/12/2010ראה את תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה שלא מגיב לטיפול - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/12/2010לניר,
קשה לי לענות לך לאור כל מה שהנך מתאר. הייתי ממליץ לך לעבור בירור אינטנסיבי במרפאת יתר לחץ דם הקרובה למקום מגוריך ולהתאים טיפול לפי תוצאות הבדיקות תוך מעקב אינטנסיבי אחר התגובה לטיפולים השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסר
ניר17/12/2010אני גר בנווה שאנן בחיפה, ליד הטכניון.
האם תוכל להמליץ לי על מרפאה שמתעסקת בלחץ דם באזור מגורי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)