שונות בין מדידות ערכי לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שונות בין מדידות ערכי לחץ דם
    פבל
    01/01/2011

שלום,
    קיימת אצלי בעייה במדידת לחץ דם במכשיר בבית, קרי המדידה הראשונה שלי יכולה להיות 150/45
    והשלישית (כאשר בין מדידה למדידה אני לוקח כ-30 שניות מנוחה) הערכים יורדים ל-130/45.
    רציתי לשאול מספר שאלות:
    1) למה הערכים הדיסטאליים שלי נמוכים (אני מבצע פעילות גופנית כשלוש פעמים בשבוע ואני בן 27)?
    2) נתנו לי טיפול בוזודיפ 10מ"ג, ושלחו אותי לבצע מדידה בהולטר לחץ דם - ניתור 24 שעות.
    אני לא מבין מה יתנו תוצאות ההולטר? הרי המדידה הראשונה שלי תמיד גבוהה מההבאות אחריה
    ובהפרש ניכר.
    3) האם ניתן לבצע טיפול תרופתי לזמן מסויים וזה יעזור לייצב את לחץ הדם לאחר הפסקת הטיפול התרופתי?
    4) האם לסביבת עבודה לחוצה יש השפעה ישירה על ערכי לחץ הדם? במדידות בסופי שבוע הערכים נמוכים משמעותית ממדידות אשר מתבצעות במהלך יום העבודה אך זה יכול לנבוע מהתרגשות במהלך הבדיקה מאחר והבדיקה במקום העבודה לא מבוצעת כאשר אני לבד בחדש.

תודה

אריק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שונות בין מדידות ערכי לחץ דם - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    05/01/2011

הולטר של לחץ דם יכול לענות לשאלה אם רוב המדידות נופלות בגדר הנורמה או לא. גם יתן תמונה מה קורה בשעות הלילה ואם יש הנחייה של טיפול.
    גם יכול להבהיא אם יש בכלל יתר לחץ דם.
    ההבדל בין הסיסטולי לבין הדיאסטולי חריג ועל כן יש טעם לבדוק ולאשר בהולטר.
    במידה ויוכח שיש לך לחץ דם גבוה, יהיה מקום של טיפול הכולל תרופות ושינוים לא תרופתיים. בדרך כלל אם זקוק לתרופות יש הנחייה להמשך הטיפול אחרת ערכי לחץ הדם בדרך כלל עולים לאחר הפסקת התרופות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אריק
    05/01/2011

כמו שציינתי, במדידה הראשונה שלי ערכי לחץ הדם גבוהים ואז זה יורד בצורה משמעותית. הולטר לחץ דם מודד רק את המדידה הראשונה. מה שיכול להביא לשגיאה באבחנה.
    אני חושב שהמדידה הראשונה היא גבוהה בגלל התרגשות מהבדיקה.

השאלה שלי, הולטר מודד את המדידה הראושנה, האם לא תהיה אבחנה שגויה של הערכים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    05/01/2011

בכל זאת תתן תמונה על מה שקורה במשך כל היממה.
    חוץ מזה כאשר יש מדידה אוטומטית ללא מפעיל הערכים הנמדדים בדרך כלל יותר נמוכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו