קדקס, היטרין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קדקס, היטרין
    אלדד
    09/12/2007

ד.נ.
    אני מקבל נזה שנים רמיפריל (5 מ"ג), והאורולוג המליץ לי לקחת גם קדקס או היטרין עקב ערמונית מוגדלת. כידוע, קדקס והיטרין מורידים יל"ד. לאיזה משתי התרופות הללו יעילות רבה יותר בהורדת יל"ד , וללא נזק ממשי (כתרופה משנית ל-יל"ד, כמובן)? תודה רבה וחג שמח. אלדד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קדקס, היטרין

הוספת תגובה

• תשובה לאלדד

פרופ` אליעזר קליינמן
    09/12/2007

הטיפול ביתר לחץ דם יכול להיות שונה מאדם לאדם. כך גם לאותו אדם אפשר שטיפול א' יתברר כטיפול יעיל יותר ממשנהו על פי נסוי ותהיה בלבד. לפיכך עשוי להיות שטיפול כמו קדקס יימצא יעיל יותר מהרמיפריל שניתן יהיה להפסיקו או להוריד את מינונו. למרות זאת יש לשקול טיפול ספציפי ראוי במקרים מיוחדים כמו סוכרת או בעיה כליתית נלוית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדקס לעומת היטרין

אלדד
    10/12/2007

ד"ר קליימן הנכבד,
    כנראה לא הבהרתי את עצמי די הצורך, לצערי, ולפיכך אחדד את שאלתי.
    א. אני מקבל רמיפריל כתרופה עיקרית ל-יל"ד, והיא יעילה במידה רבה. אין זה אומר בהכרח שלא ניתן לשפר את המצב. אך לא קיימת כלל וכלל השאלה של יעילות הרמיפריל לעומת קדקס ביחס ל-יל"ד, ולא התייחסתי לשאלה זו, שכן יעילות הרמיפריל לגביי אינה מוטלת בספק.
    ב. שאלתי הייתה מוגבלת לעניין היעילות היחסית (לגבי יל"ד) של קדקס לעומת היטרין בלבד ( כתרופה משנית בלבד ל-יל"ד), כאשר מטרתה העיקרית של קדקס או היטרין היא טיפול בערמונית.
    ג. אין לי בעיות כסוכרת, ושאלתי הבסיסית הייתה עקרונית, כאשר ברור לי שיש שוני בפועל בין אדם לאדם.
    מקווה שהבהרתי את שאלתי ואודה לך על תשובתך. חג שמח. אלדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות באיות שם הרופא

אלדד
    13/12/2007

פרופ. קליינמן הנכבד,
    בפנייתי הקודמת נפלה, לצערי, טעות באיות שמך. נכתב שם בטעות קליימן, ועל כך קבל נא התנצלותי. לגופו של עניין, אני עדיין מחכה לתשובתך לשאלותיי, כפי שהובהרו בפנייתי מ-10.12. שוב תודה רבה. ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאורה

פרופ` אליעזר קליינמן
    15/12/2007

שלום רב,
    התפלאתי לשמוע שלא קבלת עדיין תשובה. יתכן שישנה תקלה במערכת.
    על כל פנים, הקדקס נחשב כמוריד לחץ דם יעיל יותר מן ההיטרין. לעיתים ניתן להסתפק בתגובת הקדקס הן ליתר לחץ דם והן לבעית הערמונית וכך לוותר על תרופה קודמת ליתר לחץ דם דוגמת טריטייס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת הבהרה

אלדד
    16/12/2007

פ.נ.
    בהסברך, לפיו קדקס נחשב יעיל יותר בהורדת ל"ד לעומת היטרין, לא הובהר האם, עקרונית, כדי שקדקס יהיה יעיל יותר בהורדת ל"ד, עליו להיות במינון זהה (5 מ"ג) לזה המקובל בהיטרין, או שיעילותו היחסית קיימת גם כשמינונו נמוך יותר. אנא הבהר נקודה חשובה זו.
    תודה, אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאלדד

פרופ` אליעזר קליינמן
    08/01/2008

יש לי תשובה כללית בשבילך.
    היטרין אינו ניתן בדר"כ לטיפול ראשוני ליתר לחץ דם בעוד הקדקס כן. שתי התרופות פועלות במנגנון דומה על הערמונית. מידת ההשפעה המשנית על לחץ הדם במקרה זה הינה אינדיבידואלית לכל אדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה משנית

אלדד
    10/01/2008

פ.נ.
    תודה על הבהרתך. ואולם עליי להדגיש כי, לפחות במקרה שלי, התרופה העיקרית אותה אני מקבל מזה שנים ל-יל"ד היא טריטייס, כאשר במשך תרופה ארוכה קיבלתי ,בצד הטריטייס, את הקדקס(1מ"ג) כתרופה לערמונית מוגדלת (דהיינו, במקרה זה, משנית ל-יל"ד), והיא איננה מחליפה את הטריטייס. לאחרונה קיבלתי מהאורולוג היטרין 5 מ"ג במקום קדקס 1 מ"ג למטרה אורולוגית. לכן שאלתי את כבודו באשר ליעילותו היחסית של קדקס לעומת היטרין כתרופה משנית ל-יל"ד, ואני מעוניין לדעת איזה מינון של קדקס יכול , עקרונית, להחליף את ההיטרין 5 מ"ג כתרופה משנית ל-יל"ד בנסיבות אלה. שוב תודה מראש, אלדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזכורת לתרופה משנית

ליאור
    16/01/2008

ד.נ.
    האם פנייתי מ-10.1 נפלה בין הכיסאות? מה גורלה? אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו