מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים?חן16/01/2011
לאבא שלי יש יתר לחץ דם כבר בערך 6 שנים. הוא הצליח לשמור על ערכים
טובים עד עכשיו בלי תרופות ע"י דיאטה דלת נתרן ופעילות גופנית.
לאחרונה (3 חודשים בערך), הוא החל לסבול שוב מערכים גבוהים אשר מגיעים
ל 160/100 וזאת למרות הפעילות הגופנית והדיאטה (העיניין מפתיע אותי שכן אבא שלי דווקא בכושר ושומר על תזונה ולא שמן).
הוא החל להיות מטופל בכדורים כאשר אף אחד מהם לא עזר (חוסמי בטא, אנטגוניסטים לאנגיוטנסטין 2, חוסמי תעלות סידן וכו'). הוא מחליף כל שבועיים תרופה ללא שיפור במצב. בימים שהוא עושה פעילות גופנית הלחץ דם יורד אבל בימים שלא הוא גבוה.
הטיפול שהוא מקבל הוא ע"י רופא המשפחה. אני מבינה שב 90% מהמקרים לא ניתן לדעת מה גורם ללחץ הדם הגבוה אבל האם אין צורך להפנות אותו למרפאה שמתמחית בלחץ דם? או רופא מומחה? כמה זמן צריך פשוט לנסות תרופות עד שמבצעים בדיקות קצת יותר רציניות מבדיקות דם? האם עלי לשכנע אותו לפנות לגורם יותר מוסמך או שאני קצת עושה עיינין גדול מידי מהסיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/01/2011אם לא מסתדר עם הטיפול כנראה שיהיה צורך טיפול ע"י מומחה. עם ערכים של מעל 160/100 בדרך כלל יש צורך ביותר מתרופה אחת. אגב, לא ראיתי שקיבל משתן, אולי תרופה חשובה לטיפול בגילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)