שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אני
    31/01/2011

שלום רב,
    אני בת 39 כבר שנים שאני נלחצת מרופאים ומדידות לחץ דם. לפני שנה ילדתי וכל תקופת ההריון בחרתי ללכת לרופא שמתמחה בהריון בסיכון מפני שבתחילת ההריון הרופא שבדק אותי החליט שיש לי לחץ דם גבוה (140/80) ורצה לשלוח אותי לביה"ח .
    כשהגעתי לרופא להריון בסיכון הוא לא הבין על מה המהומה ואמר שבהריון מתייחסים לערך הנמוך, הערך הגבוה מראה על לחץ.יש לי שני מדי לחץ דם חדשים בבית,המדידות בבית הן תקינות וכך עברתי את כל ההריון והכל היה בסדר. בביה"ח אחרי הלידה ערכי לחץ הדם היו תקינים (120/80). אני מתכננת להתחיל בחודש הקרוב שוב טיפולי פוריות, הגעתי לרופא המשפחה הוא מדד לי לחץ דם בפרק כף היד (155/95) ואמר לי שתסמונת "החלוק הלבן" כבר לא קיימת, המליץ לי לבדוק בבית לחץ דם ושלח אותי לניטור לחץ דם. ערכי לחץ הדם בבדיקות הביתיות הן 130/80.
    אני קצת מבולבלת מכל בדיקות הרופאים, אני סובלת מלחץ דם גבוה ?
    ובמידה ואני סובלת מלחץ דם גבוה אז למה לא להתחיל טיפול תרופתי ?
    מדוע צריך ניטור לחץ דם, בדיקות בשני מכשירים חדשים בבית לא מספיקים ?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    01/02/2011

על פי הסיפור כנראה שאין לך לחץ דם גבוה, אבל:
    א. תסמונת חלוק הלבן אכן קיימת
    ב. מדידות עם מכשירים בשורש כף היד לא תמיד מדויקים
    ג. רצף מדידות בבית כן משקף את לחץ הדם האמיתי
    ד. כדאי לאמת את כל האמור עם בדיקת לחץ הדם 24 שעות שמסוגלת לבדוק את המתרחש גם ביום וגם בלילה ותאשר או לא אם לחץ הדם בגדר הנורמה או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו