מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאני31/01/2011
שלום רב,
אני בת 39 כבר שנים שאני נלחצת מרופאים ומדידות לחץ דם. לפני שנה ילדתי וכל תקופת ההריון בחרתי ללכת לרופא שמתמחה בהריון בסיכון מפני שבתחילת ההריון הרופא שבדק אותי החליט שיש לי לחץ דם גבוה (140/80) ורצה לשלוח אותי לביה"ח .
כשהגעתי לרופא להריון בסיכון הוא לא הבין על מה המהומה ואמר שבהריון מתייחסים לערך הנמוך, הערך הגבוה מראה על לחץ.יש לי שני מדי לחץ דם חדשים בבית,המדידות בבית הן תקינות וכך עברתי את כל ההריון והכל היה בסדר. בביה"ח אחרי הלידה ערכי לחץ הדם היו תקינים (120/80). אני מתכננת להתחיל בחודש הקרוב שוב טיפולי פוריות, הגעתי לרופא המשפחה הוא מדד לי לחץ דם בפרק כף היד (155/95) ואמר לי שתסמונת "החלוק הלבן" כבר לא קיימת, המליץ לי לבדוק בבית לחץ דם ושלח אותי לניטור לחץ דם. ערכי לחץ הדם בבדיקות הביתיות הן 130/80.
אני קצת מבולבלת מכל בדיקות הרופאים, אני סובלת מלחץ דם גבוה ?
ובמידה ואני סובלת מלחץ דם גבוה אז למה לא להתחיל טיפול תרופתי ?
מדוע צריך ניטור לחץ דם, בדיקות בשני מכשירים חדשים בבית לא מספיקים ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/02/2011על פי הסיפור כנראה שאין לך לחץ דם גבוה, אבל:
א. תסמונת חלוק הלבן אכן קיימת
ב. מדידות עם מכשירים בשורש כף היד לא תמיד מדויקים
ג. רצף מדידות בבית כן משקף את לחץ הדם האמיתי
ד. כדאי לאמת את כל האמור עם בדיקת לחץ הדם 24 שעות שמסוגלת לבדוק את המתרחש גם ביום וגם בלילה ותאשר או לא אם לחץ הדם בגדר הנורמה או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)