לחצי דם לא מאוזנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחצי דם לא מאוזנים
    יוסי יערי
    31/01/2011

שלום רב
    אני בן 63, גבר בריא, משקלי תקין (BMI נמוך מ-25), עוסק בפעילות גופנית כשגרה ושומר בקפדנות על תזונה נכונה. בעשר השנים האחרונות אני סובל מיתר לחץ דם וטופלתי בכדורי Tritace Comp במינון של 2.5/12.5 מ"ג. בשנתיים האחרונות אובחנה אצלי צניחת ST במבחני מאמץ שלהערכת קרדיאולוג של המכון עשויה לנבוע מיתר לחץ דם. למרות שמדידות קבועות שאני עושה בבית הראו לחצים מאוזנים ביקשתי מרופאת המשפחה להתחבר לרשם של 24 שעות. למרבה ההפתעה התברר לי שבמרבית שעות היממה לחץ הדם שלי אכן לא מאוזן. רופאת המשפחה הכפילה לי את המינון ל-5/25 מ"ג והפנתה אותי לקרדיאולוגית לברור נוסף.
    אני חייב לציין שבשנה שעברה כשאובחנה אצלי צניחת ה-ST בפעם הראשונה עברתי בדיקת ECO במאמץ והבדיקה היתה תקינה. הפעם המליצה לי הקרדיאולוגית על תוספת של כדור Lercanidipine במינון של 10 מ"ג אלא שתופעות הלווי של הכדור הזה מדאיגות אותי.
    לחצי הדם שלי נעים בתחומים 65-75 סיסטלי 130-150 דיאסטלי. האם תוכלו לייעץ מה עוד באפשרותי לעשות על מנת להתאזן.
    אודה על התייחסותכם
    בכבוד רב
    יוסי יערי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחצי דם לא מאוזנים

הוספת תגובה

• לחצי דם לא מאוזנים - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    01/02/2011

בדרך כלל כאשר יש ממצא באקג גם יש ממצא בבדיקת האקו.
    על כל פנים יש הנחייה לאזן את לחץ הדם מתחת ל- 140/80
    לא ברור במכתבך אם מדאיגות תופעות הלוואי שקיימות או אפשריות.
    אם יש כאלה אפשר יהיה לחשוב על שילוב תרופתי אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו