התרגשות בעת המדידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התרגשות בעת המדידה
    פבל
    05/02/2011

שלום רב,
    בעת מדידת לחץ דם הן במרפאה והן בבית אני מרגיש תופעה חריפה של התרגשות כלומר אני רועד ומרגיש כי עצם המדידה משפיעה עליי.
    הערכים המתקבלים הינם גבוהים ויורדים עם המשך המדידות זה מתחיל בערכים של 160 סיסטולי ובמדידה השלישית יכול להגיע לערכים של 135 סיסטולי כאשר בין מידה למדידה אני נח כדקה.
    הנה דוגמא למדידות שלי:
    158 67 54
    145 60 54
    140 63 55
    133 61 54
    135 65 57

בגלל הדבר הזה הרופא נתנה לי לרקפרס ולאחר מכן וזודיפ (אני לוקח אום כחודשיים)
    לאחר כחודשיים הערכים עדיין זהים ולא ניכר שום שינוי ולכן זה מחזק לי את ההרגשה כי הערכים הם מהתרגשות של המדידה. גם כשביצעתי הולטר הערכים היו גבוהים ביום (כי זה מודד כל 20 דקות ואני יודע מתי יעברו 20 דקות) ובלילה הערכים היו תקינים לחלוטין.
    כמו כן , במדידה ממש כשאני מתעורר הערכים נורמליים לחלוטין.

רציתי לשאול מספר שאלות:
    1. במקרה והאבחון לא נכון ואני לא צריך את התרופות, האם השימוש בהם יכול לגרום נזק לדוגמא לכליות ?
    2. איך אפשר להתגבר על ההתרגשות?
    3. אני יודע כי התרופות אמורות להוריד את הערכים, אך בפועל המדידות לא משתנות והערכים "גבוהים" האם זה אל מרמז על זה שהתופעה היא התרגשות וחרדת יתר?
    4. האם מומלץ להפסיק את השימוש בתרופה ולנסות לקחת תרופות נגד חרדה (כמובן דרך רופא שימליץ איזה כדאי) ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התרגשות בעת המדידה

הוספת תגובה

• התרגשות בעת המדידה - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    06/02/2011

בדרך כלל עליית לחץ דם בעת המדידה הינה תופעה שמתרחשת בבדיקה אצל הרופא. ע"פ הרשימה שלך לחצי הדם סבירים, אך קשה להתעלם מבדיקת ניטור לחץ דם במשך 24 שעות שמראה לחצי דם גבוהים.
    אם הוחלט שצריך לטפל בך, יש להגיע לערכי לחץ דם תקינים תחת הטיפול.
    לתרופות שאתה לוקח אין כל השפעה שלילית על הכליות.
    כל סטרטגיה טובה לצורך הורדת לחץ הדם. אולי כדאי להתיעץ עם מומחה ללחץ הדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אריק
    07/02/2011

אם התרגשות היא תופעה שמתרחשת רק אצל הרופא, איך אפשר להסיבר את הירידה החדה בערכים ממדידה למדידה?
    האם אולי לנסות תרופה להרגעה ולא תרופות נגד לחץ דם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו