ערכי לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכי לחץ דם
    חסויה
    16/12/2007

יש לי כמה שאלות בעניין לחץ דם. הריון ראשון, שבוע 36+5, בת 39, מעולם לא סלתי מלחץ דם גבוה או נמוך.

לחץ הדם שלי הבוקר, מיד עם הקימה, לפני כל פעילות או ארוחה היה : 117/80 - האם תקין? כמו כן, אשמח לדעת מה צריכים להיות הערכים בבדיקת ל.ד שיעידו על רעלת הריון - כלומר, מאיזה ערכים זה נחשב רעלת הריון? 140/90?

אשמח לדעת כל כמה זמן עלי לבצע בדיקת ל.ד. בשלב הריון מתקדם זה? האם פעם בשבוע זה מספיק? פעם בשבועיים? לציין כי יש לי בצקות ברגליים ובידיים וכי עד עכשיו לא נמצא חלבון בשתן. לפני שבוע ל.ד. בבדיקה שיגרתית היה 130/80 ואחרי מנוחה של חצי שעה הוא ירד ל-115/64.

תודה על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכי לחץ דם

הוספת תגובה

• תשובה לחסויה

פרופ` אליעזר קליינמן
    17/12/2007

שלום רב,
    לחצי הדם שנמדדו אצלך הינם תקינים. לחץ דם תקין נחשב עד 140/90 במנוחה. ברם, בהריון רצוי שלא יגיע לערכים כאלה משום שבהריון לחץ הדם אמור אף לרדת מעט מערכי הנורמה הרגילים. רצוי בהחלט המשך מעקב לחץ דם כמו כל דבר אחר במהלך ההריון. אני ממליץ לך לקחת כל יום קפסולה אחת של אומגה 3, שעשויה למנוע סיבוכי הריון ולהקל על מהלכו. הסוגים המומלצים הינם אלה המכילים רכוז של לפחות 60% דוגמת - טריומר, אומגה-לייף או סופר-אלספה. שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו