מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינויים במשך היממה בלחץ הדםמיכה26/02/2011
אני בן 67. כשאני קם בבוקר לחץ הדם שלי הוא 140/80 בצהריים הוא 120/70 ובערב הוא שוב עולה ל 145/85. אני ספורטאי , אחרי פעילות גופנית הלחץ יורד ל 118/65 . האם יש הסבר לתופעה? האם יש מה לעשות? האם זה טבעי? עברתי אבילציה לפני חודש (היו לי פרפורי פרוזדורים וכנראה הבעייה נפתרה הפעם. נשארו לי פעימות מוקדמות) . לפני כן בערך לפני כחצי שנה, לחץ הדם שלי היה בערב ובבוקר 130/70 ובמשך היום 120/60 . מה גרם לשינוי? (ייתכן שזה בגלל האבילציה?) בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במשך היממה בלחץ הדם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2011לחץ הדם אינו סדיר לאורך היממה.
בדרך כלל בבוקר נמדד לחץ הדם הגבוה ביותר וקיימת ירידה הדרגתית במהלך השעות.
רוב המדידות שאתה מתאר הם בגדר הנורמה או גבוליות.
לא ציינת אם אתה לוקח תרופות.
אגב, גם יש תנודת הלחצים בין עונות השנה.
כדאי לעשות בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות על מנת לברר אם רוב המדידות נמצאות בגדר הנורמה או הם גבוהות ומצריכות טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשינויים בלחץ דם
מיכה27/02/2011תודה על תשובתך. התרופות שאני לוקח הן קארטיה 100 מ"ג כדור אחד ליום, סוטלול 40 מ",ג 3 פעמים ביום, אלוריל 100 מ"ג כדור אחד ליום . האם הן משפיעות על השינויים בלחץ הדם?
בברכה מיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)