שינויים במשך היממה בלחץ הדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים במשך היממה בלחץ הדם
    מיכה
    26/02/2011

אני בן 67. כשאני קם בבוקר לחץ הדם שלי הוא 140/80 בצהריים הוא 120/70 ובערב הוא שוב עולה ל 145/85. אני ספורטאי , אחרי פעילות גופנית הלחץ יורד ל 118/65 . האם יש הסבר לתופעה? האם יש מה לעשות? האם זה טבעי? עברתי אבילציה לפני חודש (היו לי פרפורי פרוזדורים וכנראה הבעייה נפתרה הפעם. נשארו לי פעימות מוקדמות) . לפני כן בערך לפני כחצי שנה, לחץ הדם שלי היה בערב ובבוקר 130/70 ובמשך היום 120/60 . מה גרם לשינוי? (ייתכן שזה בגלל האבילציה?) בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינויים במשך היממה בלחץ הדם - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    26/02/2011

לחץ הדם אינו סדיר לאורך היממה.
    בדרך כלל בבוקר נמדד לחץ הדם הגבוה ביותר וקיימת ירידה הדרגתית במהלך השעות.
    רוב המדידות שאתה מתאר הם בגדר הנורמה או גבוליות.
    לא ציינת אם אתה לוקח תרופות.
    אגב, גם יש תנודת הלחצים בין עונות השנה.
    כדאי לעשות בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות על מנת לברר אם רוב המדידות נמצאות בגדר הנורמה או הם גבוהות ומצריכות טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשינויים בלחץ דם

מיכה
    27/02/2011

תודה על תשובתך. התרופות שאני לוקח הן קארטיה 100 מ"ג כדור אחד ליום, סוטלול 40 מ",ג 3 פעמים ביום, אלוריל 100 מ"ג כדור אחד ליום . האם הן משפיעות על השינויים בלחץ הדם?
    בברכה מיכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו