טרשת העורקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרשת העורקים
    שי
    20/12/2007

שלום,תודה שענית לי בכזאת מהירות אבל זאת לא הייתה הכוונה של שאלתי,בעבודתי שאלו אותי שתי שאלות :
    1.באילו תהליכים פוגעת המחלה?(נגיד כמו תהליך הנשימה וכאלה)
    2.מה הקשר בין מערכת ההובלה למערכת הקשורה למחלה?(משהו כזה,לדוגמא המחלה פוגעת במערכת העיכול ככה וככה)
    אני מאוד מקווה שתוכל לעזור לי כי אני מאוד תקוע,תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרשת העורקים

הוספת תגובה

• תשובה לשי

פרופ` אליעזר קליינמן
    22/12/2007

צר לי, שי, אבל השאלות אינן ברורות ולא אוכל להוסיף על מה שכבר עניתי לך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה לא צריך פרופסור כדי

חוגי
    24/12/2007

לדעת את התשובות. זה עניין של שכל ישר. הטרשת מהווה רובד הסותם את כלי הדם מבפנים כמו שיש משקעים מבפנים על צינורות המים אצלך בבית. כתוצאה מכך הקוטר הפנימי של כלי הדם קטן, עובי הדופן גדל, גהמישות יורדת, לחץ הדם עולה וזרימת הדם נעשית קשה יותר. כתוצאה מכך פחות דם ופחות חמצן מגיעים למקומות הזקוקים להם. אם מדובר למשל בעורקים המזינים את שריר הלב שהם העורקים הכליליים הרי בזמן מאמץ של הגוף כאשר הלב צריך הרבה דם העורקים אינם מסוגלים לספק את הכמויות הדרושות והשריר סובל מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו