טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלחתי הודעה היום ומשום מה היא נמחקה מהפורום!(ממש מוזר) אז אשאל אותה עוד פעם בתקווה שלא ימחקו לי אותה.. ידוע לי שלא מומלץ לאנשים בעלי לחץ דם גגבוה להיכנס לג'קוזי ובעיקר סאונה, לפי מיטב ידעתי חום דווקא מרחיב כלי דם - מה שגורם להורדה של לחץ הדם, אז זה לא ממש מסתדר לי. אשמח אם תסביר לי את הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכן חום מרחיב כלי דם ומוריד לחץ דם. הבעיה אצל הסובלים מיתר לחץ דם הינה האיזון התרופתי שעלול לא להתאים, ובמצבים דרסטיים כמו סאונה - עלול ליפול דרסטית ואז לגרום לעילפון; או לחילופין עלול להגיב דוקא בעליה דרסטית, לעיתים משנית לירידה דרסטית קודמת ובמקרים קיצוניים להסתיים אף באירוע מוחי. לא כן ביתר לחץ דם מתון ומאוזן היטב, בדר"כ ע"י טיפול מינימלי. בכל מקרה ראוי לדון לגופו של ענין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר