מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש חזקיםנטלי22/07/2008
שלום אני בחורה בת 23 סבלתי בעבר מחרדה ודיכאון וכתוצאה הופיעו לי כל מיני תסמינים בעבר... כבר יומיים שהראש שלי מאד כואב זאת אומרת צד ימין בראש שלי כל הצד ואני מרגישה מן זרמים בצד....וכן סחרחורות וטיפה חולשה וכן כבר הרבה זמן יש לי כאבים מאחורי עין ימין....לא הלכתי לרופא...כי זה רק יומיים שאני מרגישה ככה....ממה זה יכול להיות?..אולי מחרדה?לחץ?או חס וחלילה משהו אחר?...תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי שלום
ד''ר עוזי בן דוד26/07/2008ישנן סיבות רבות אפשריות לכאב כפי שתארת- מיגרנה, כאב קלאטטר(cluster headache), כאב ממקור ע"ש צוארי ויתכן כמובן קשר למצב של מתח נפשי ופיזי. מציע שאם הכאב ימשך ולא יגיב לנוגדי כאב פשוטים דוגמת אופטלגין או אלגוליזין, לפנות לבדיקת נוירולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים בראש, מעין זרמיםנעמי20/07/2008
מזה כחודשיים אני חשה בכאבים חולפים, מעין זרמים הנמשכים כשניה מידי כמה שעות במקום מסויים בראש. המיקום הוא למעלה, קרוב לקודקוד מצד ימין. אלה לא כאבים המפריעים למשהו תפקודי אפילו לא נאלצתי לקחת אף פעם כדור לכאב ראש. אין לי שום בעיה המלווה כאבים אלה, הם פשוט מטרידים את מנוחתי החרדתית גם כך... מה לדעתכם עלי לעשות? האם יש מקום להתייחס לכאבים אלה? יש לציין שישנם ימים בהם אני לא מרגישה כלום וימים שאני מרגישה יותר. תודה מראש על התשובה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוג
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון22/07/2008נעמי שלום
יש לפנות לנוירולוג על מנת לאבחן את תלונותיך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנהלהלה19/07/2008
לפני כמה שנים החלו אצלי התקפים שבתחילתם הייתי רואה אור לבן ולאחר מכן היה מגיע כאב ראש נורא נורא חזק... הרופא לא בדק אותי ולא כלום פשוט יישר אמר לי את סובלת ממיגרנות לאחר מכן רשם לי "מיגרלב" או משו בסגנון זה היה ממזמן לא זוכרת את השם המדויק. בכל מקרה עברו בערך כ3 שנים שבמהלכם אני סובלת מכאבי ראש בלתי נסבלים...אך הבעיה שבזמן האחרון זה רק מחמיר לדוגמא אם אני שוכבת ולאחר מכן אני קמה אני רואה יישר אור לבן אני לא יכולה לעבוד ממצב שכיבה לישיבה או לעמידה בלי לחכות לפחות דקה עד שהאור הלבן יעלם ואני יוכל לראות שוב... כל פעולה רגילה ויומיומית אצלי היא עורכת הרבה יותר זמן בגלל האור הלבן הזה שמלווה בכאבי ראש בלתי פוסקים. בנוסף התחלתי לקחת גלולות בזמן האחרון...בכל מקרה האם זה באמת מיגרנות או שיש סיכוי שזה משו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדמית ראש
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון22/07/2008
האם בוצעה הדמית ראש?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא...
להלה23/07/2008אבל מה לדעתך זה יכול להיות? אני יודעת שקשה להגיד על זמך הודעה בלבד אבל אני רוצה לדעת השערות לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לסיוע ....גרטה18/07/2008
שלום ד"ר , שמי גרטה ואני בת 74 סובלת ממחלת לב קרדיומיופטיה היפרטרופית חסימתית ומאוזנת תרופתית ע"י איקאקור,נורמיטן.בד"כ אני מרגישה סביר כמתבקש מגילי. בימים האחרונים חשתי תופעות מוזרות שחזרו על עצמן בתדירות ובעוצמה שונות. קשה מאוד להגדיר את שאני חשה בדיוק בשבריר שניה שבו אני מתנתקת קלות. חשוב לציין כי אינני מאבדת הכרה או שליטה על סוגרים בשניות אלו. תוצאות eeg שעשיתי הוגדרה כתקינה וב- ct אובחן כתם קטן מאוד ולא מדאיג במיוחד. גם תוצאות בדיקות הדם שלי סבירות לחלוטין. הייתי בחדר מיון ושם שוחררתי לאחר בדיקה נוירולוגית שכללית היתה סבירה. כיצד היית ממליץ לי להמשיך ולפעול מכאן? האם יש רופא שתוכל להמליץ לי עליו אפילו באופן פרטי ואשר יתן מענה טוב לסימפטומים כי כרגע אני די בפאניקה ובתסכול מהתופעה החדשה. בהמשך למה שכבר תיארתי לעיל: אתה צודק שהתיאור לא ברור. האמת היא שיותר מזה, גם התופעה לא ברורה ולפיכך קשה לי לתארה במילים. בעיקרון אם תסתמך על מה שכתבתי ועל מצבי הבריאותי בהודעתי הקודמת..המדובר במעין ניתוק קטנטן או מעין תחושת זרם קלה בכל הגוף שלשבריר שנייה יוצרת לי תחושת עירפול המתבטאת חיצונית ,למסתכל מהצד, כמעין "קפיצה" קטנה מעין דילוג קל שיש סבירות שאני יוצרת אותו כתוצאה פאניקה . אני מרגישה שאני סובלת באותן שניות ובעיקר אופף אותי פחד ופאניקה גדולים וקשה לי ככה להמשיך בשגרת חיי. אני לא מאבדת הכרה ולא מתנתקת מהמציאות באותו שבריר של שניות. איך מתחילים לטפל בזה? בהתחשב בעובדה כי אתמול בחדש מיון עשו לי סיטי ראש וeeg והם יצאו תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירולוג
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון22/07/2008גרטה שלום
ראשית כבר אפשר להיות רגועים כי הדמיה הראשונית תקינה .
ממליץ לפנות לנוירולוג לבירור מקיף.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קפיצות " קטנטנות ובלתי רצוניותגרטה15/07/2008
שלום ד"ר , שמי גרטה ואני בת 74 סובלת ממחלת לב קרדיומיופטיה היפרטרופית חסימתית ומאוזנת תרופתית ע"י איקאקור,נורמיטן.בד"כ אני מרגישה סביר כמתבקש מגילי. בימים האחרונים חשתי תופעות מוזרות שחזרו על עצמן בתדירות ובעוצמה שונות. קשה מאוד להגדיר את שאני חשה בדיוק בשבריר שניה שבו אני "קופצת" קלות. חשוב לציין כי אינני מאבדת הכרה או שליטה על סוגרים בשניות אלו. תוצאות eeg שעשיתי הוגדרה כתקינה וב- ct אובחן כתם קטן מאוד ולא מדאיג במיוחד. גם תוצאות בדיקות הדם שלי סבירות לחלוטין. הייתי בחדר מיון ושם שוחררתי לאחר בדיקה נוירולוגית שכללית היתה סבירה. כיצד היית ממליץ לי להמשיך ולפעול מכאן? האם יש רופא שתוכל להמליץ לי עליו אפילו באופן פרטי ואשר יתן מענה טוב לסימפטומים כי כרגע אני די בפאניקה ובתסכול מהתופעה החדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאורך לא ברור מה הם הסימפטומים?
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון16/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות מוזרות-לא ברורה ההגדרה
גרטה16/07/2008שלום ד"ר. בהמשך למה שכבר תיארתי לעיל: אתה צודק שהתיאור לא ברור. האמת היא שיותר מזה, גם התופעה לא ברורה ולפיכך קשה לי לתארה במילים. בעיקרון אם תסתמך על מה שכתבתי ועל מצבי הבריאותי בהודעתי הקודמת..המדובר במעין "קפיצה" קטנה בכל הגוף שלשבריר שנייה יוצרת לי תחושת עירפול המתבטאת חיצונית ,למסתכל מהצד, כמעין "קפיצה" קטנה מעין דילוג קל. אני מרגישה שאני סובלת באותן שניות ובעיקר אופף אותי פחד ופאניקה גדולים וקשה לי ככה להמשיך בשגרת חיי. אני לא מאבדת הכרה ולא מתנתקת מהמציאות באותו שבריר של שניות. איך מתחילים לטפל בזה? בהתחשב בעובדה כי אתמול בחדש מיון עשו לי סיטי ראש וeeg והם יצאו תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לכדורי טמודלמירב14/07/2008
אחותי לאחר ניתוח מוח הוצע לה טיפול הקרנתי לפני שבוע הוחלט גם על מתן טיפול משולב עם כדורי טמוטל מחר היא אמורה להתחיל את הטיפול כך שלא הספקנו להערך עם הכדורים נאמר לנו שגם כאשר יהיה אישור מחר אין את הכדורים בקופה וצריך להזמין, משהו שלוקח שבוע בערך. ניסינו לברר האם אפשר לקנות כמה כדורים למשך כמה ימים עד שיגיעו הכדורים אך נענינו בשלילה. בקשתי האם משהו מקבל תרופה זו ויכול לתת לנו תמורת כסף או לתת לנו עד שנקבל ונחזיר. או האם יש אפשרות לקבל כתרומה מאיזה עמותה כל שהיא. כל עזרה תתקבל בברכה אנו מאזור הצפון אפשר ליצור קשר [email protected] om בלי רווח בבקשה במילה COM פשוט לא ניתן לרשום כאן מעל 20 תווים רצוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונקולוג מטפל
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון16/07/2008ממליץ לפנות לרופא מטפל אשר וודאי יודע על גופים אשר יכולים לעזור/ לתרום.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראנינסינסוסטוזיססימה13/07/2008
אני מבקשת להסביר לי מה התוצאה מנתוח זה ואיך משפיעה מבחינת היופי, אני מפחדת מאוד מהתוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסימה שלום
ד''ר עוזי בן דוד14/07/2008קרניוסינוסטוזיס זהו מום מולד של סגירה מוקדמת של התפרים בין עצמות הגולגולת. ניתוח לתיקון נעשה בילדים בד"כ מתחת לגיל שנה. מה בדיוק הקשר ליופי? נסי לפרט במה מדובר (גיל? מיקום הבעיה? וכו')
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה במצחאאא13/07/2008
ד"ר שלום.מזה מספר חודשים יש לי כמו גולה באיזור המצח. מיקומה - כ-5 ס"מ מעל עין שמאל מעט לפניי התחלת קו השיער. גילי=30. כמו כן מזה כשנה סובל מרדימות שפתיים בצד ימין המלווים לעיתים בכאב ראש בצד ימין , באיזור שמתחת לעין ימין כאב חד בלחי ימין. האם יתכן והציסטה גורמת לכך ? mri ראש תקין למעט קברנומה פריאטלית קטנה ולא משמעותית וכאמור הציסטה. האם ניתן להסיר את הציסטה? האם עליי לפנות לאורטופד להסרתה? תודה רבה - אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי שלום,
ד''ר עוזי בן דוד14/07/2008פנה לנוירוכירורג לצורך בדיקת הגולה/הציסטה המצחית וכן לעיון בבדיקת ה- MRI מח. הרושם הוא שאין קשר בין הגוש המצחי ושאר התלונות.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךגל09/07/2008
בהמשך לדיאגנוזה שרשמתי בקשר לאחי שניפצע קשה בראשו, לפני 10 ימים החליטו בבית החולים לתת לו כדור (מניעתי) שניקרא אפנוטין 100 מג, וכשחזר למוסד השיקומי שבו הוא נימצא החליטה הרופאה לשנות את הכדור ל"טריל" 200 מג. הוסבר לי כי הם מעדיפים את הטריל ליתר ביטחון.יש לציין שלאחי מאז הניתוח לא היו תופעות עיצביות. וגם הוא היה מפוקס לגמרי.מאז שהתחיל עם הטריל הוא מבולבל,שוכח ,בחילות,לא יציב.האם רצוי שנוירוכירורג ידע על כך? האם יש הבדל משמעותי בכדורים? מדוע נותנים אותו אם לא היו תופעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרות שלום
ד''ר עוזי בן דוד09/07/2008כדאי לבדוק רמות טגרטול בדם (השם הגנרי של טריל). רמות גבוהות על טיפוליות יכולות להביא לתופעות שציינת. אם למרות הכל רמות התרופה בדם תקינות אזי יש להחליפה בתרופה אחרת או לחזור לאפנוטין אם אין התווית נגד.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל11/07/2008האם התופעות של שיכחה וחוסר התמצאות שהחמירו יעלמו לאחר שבועיים של נטילה אם יופסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרות
ד''ר עוזי בן דוד14/07/2008אם התופעות קשורת לנטילת התרופה הן יעלמו לאחר הפסקתה (בסבירות גבוהה)., רצוי לבצע CT מח בשל התלונות הנ"ל לצורך שלילת לחץ עצבי חדש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!!!!!
גל14/07/2008מצבו של אחי מדורדר.מאושפז במחלקה נוירוכרורגיה.אינו יכול לעמוד לבד.לא שולט בצרכים,דיבור איטי,מצב שיכחה,אומרים שיש אויר בראש.את הניתוח של הפנים שכביכול צריך לאטום את השברים בפנים יעשו עוד חצי שנה .עכשיו מחפשים איפה יש מעבר של אויר.אני לא מצליחה להבין את הרופאים.רוצה תשובה ברורה ולא מקבלת. האם אויר בראש יכול לגרום למצב שכזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בן דוד
גל17/07/2008מחכה בבקשה לתשובתך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרות
ד''ר עוזי בן דוד19/07/2008אויר תוך גולגלתי יכול לגרום למס' בעיות משמעותיות-
- אם הפתח דרכו נכנס גדול דיו , יכול להצטבר ולגרום לחץ על רקמת מח.
- דרך פתח כניסת האויר יכול להיכנס זיהום שעלול להיות מסכן חיים (דוגמת מנינגיטיס- דלקת קרום המח,אבצס תוך גולגלתי ועוד).
שברים במיוחד בבסיס הגולגולת הקדמי הם גורמחם שכיחים למצב זה ולעיתים נדרש ניתוח מורכב ואף מס' ניתוחים לפתרון הבעיה.
ההדרדרות שתארת יכולה להיות קשורה לאויר תוך גולגלתי וסיבוכיו אך ישנם מצבים אחרים שיכולים לגרום להפרעה נוירולוגית דומה (הפרעות במלחים בדם, יתר לחץ תוך גולגלתי כרוני וכד'
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה והמשך
גל21/07/2008האם נכון הוא לטפל נקודתית בפתחי האויר ולא לגעת בארובת העין והלסת? לאור העובדות שנירשמו בפניות שלי עד היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין 3 בעיות ?אאא09/07/2008
שלום גילי 29 ואני סובל משלוש בעיות : 1. בקע דיסק l5s1 מזה כחצי שנה כאבי גב עם הקרנות לרגל שמאל. טיפולים שמרניים לרבות זריקת אפידורל-קורטיזול לא הועילו. 2. מזה כשלוש שנים תכיפות ודחיפות שתן כאשר בשנה האחרונה התכיפות עלתה בצורה משמעותית. (חש בצורך דחוף להשתין על אף שכמות השתן מזערית והתרוקנתי לפניי מספר דקות שבמהלכן לא שתיתי כלל ) בדיקות אורולוגיות לרבות אורדינמיקה יצאו תקינות. 3. מזה כשנה לאחר תקופה עמוסה במיוחד שלשיאה הגיעה בשבוע האחרון(מתוך חודש) שבו כמעט ולא ישנתי החלו לי כאבים בצד ימין בפנים שדי זזו מיום ליום בהתחלה עד שהתקבעו לאחר כחודש ועד היום (שנה) אני סובל משפה רדומה בצד ימין עם הקרנה ל-שן שגורמת לכאב חזק בשן.(אין בעיית שיניים). כמו כן לעיתים כאב ראש בצד ימין ובאיזור שמתחת לעין ימין . mri ראש יצא תקין למעט קברנומה קטנה שלדעת הנוירולוגית אינה משפיעה (וגם ציסטה בראש). האם לדעתך יכול להיות שיש קשר בין התופעות המוזרות הללו שפוגעות באפן קשה באיכות החיים והאם זה שייך לתחום הנוירולוגיה. קרי האם יש לך איזושהי המלצה מה ניתן לעשות ולמי כדאי לפנות תודה על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פניו לא נראה קשר
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון16/07/2008יש לפנות לרופא נוירולוג שירכז את המשך הברור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אאא16/07/2008תודה על תגובתך. האם יש מקום להיוועץ בנורולוג בנוגע לכאבי גב עם הקרנה לרגל הנובע מפריצת דיסק? כלומר למרות שהבעיה אורטופדית יכול להיות שפתרונה יגיע מכיוון נוירולוגי?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר-לא יעזור
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון22/07/2008א שלום
לדעתי הפיתרון הינו ייעוץ אורטופדי אשר יכול להבהיר/להגדיר את מצבך.
נוירולוג יכול לעזור לאבחן אך לא יוכל לעזור במקרה של צורך בהתערבות כירורגית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהאור07/07/2008
שלום רב, אני אמא לתינוקת בת ארבעה וחצי חודשים, בעקבות כתם לידה באזור עמוד השדרה התבקשנו (מיד עם שחרורנו מבית הילודים ) לבצע U.S עמוד שידרה בגיל חודש , שם התגלתה ציסטה , לאחר מכן ביצענו MRI בהרדמה מלאה, שם נמצא כי "יש ציסטה המרחיבה את החוט, בגובה של כ - 7 מ"מ , מעל הקונוס. הקונוס מסתיים בחלק העליון של L-2 ואין האדרה פתולוגית. יש עגינה של הציסטה לחלק האחורי של תעלת השדרה" - המלצת לנו לנתח בחודש הקרוב ואנחנו מאד מאד מאד חוששים , גם בגלל שהיא מאד קטנה ואנחנו חוששים שמא יפגעו בעצב סמוך... אשמח לקבל יותר אינפורמציה על הניתוח הנ"ל. מה הם אחוזי ההצלחה של הניתוח הנ"ל , האם קיימים סיכונים? כמה באחוזים? האם תוכלו להפנות אותי לקריאת ספרות מקצועית בתחום הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור שלום
ד''ר עוזי בן דוד09/07/2008כ"כ הנראה מדובר בציסטה נוירו-אנטרית (אבחנה מבדלת של ציסטה עכבישית או ציסטה אפידרמוידית) הנ"ל נמצאות לעיתים בקשר למצב של ספינה ביפידה שיתכן קיים גם במקרה זה. אם הציסטה נמצאת בתוך חוט השדרה ויש סימני עגינת החוט יש מקום להרחיקה בהקדם מחשש לנזק נוירולוגי שיתפתח בהמשך. סיכויי ההחלמה מצויינים גם בניתוח בגילאים צעירים כנ"ל, הסיכון תלוי במיקום המדוייק של הציסטה אם בתוך או מחוץ לחוט השדרה ואם ישנם מומים נוספים במקום.
לגבי מידע נוסף חפשי בגוגל- neuro enteric cyst, או intra dural spinal cyst.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה במוח
אסף10/07/2008שלום רב אני כיום בן 30 ולפני 13 שנה התגלה אצלי ממצא במוח . הממצא הוא כזה: בין שני החדרים הצדדיים הודגם תהליך ציסטי גדול למדיי שגורם לדחיקת החדרים ולחץ מתון על קורפוס קולוסום סיגנל של התהליך דומה ל-csf. התמונה מתאימה ל- cyst of cavum septum pellucidum /vergae עד היום לא קיבלתי מהניורולג שמטפל בי תשובה ברורה לגבי .אשמח להבהרה בנושא קראתי מאמר באנגלית בקושי הבנתי את השפה הרפואית אבל הבנתי שזה נדיר . אפשר לחיות עם זה עד 120? זה מפחיד אותי רצח בטח עם אזדקק פעם חלילה לניתוח בראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי רופאים נכבדים
אסף14/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קברנומה מדממת?רונית04/07/2008
מכיוון שאת התשובות אקבל רק בעוד 3 שבועות ואני מעט חסרת סבלנות,כיצד ניתןם לדעת בMRI אם הקברנומה דממה שוב (היא דממה פעם אחת)? היר נראית כמעט אותו דבר בMRI השני תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קברנומה מדממת
מירי07/07/2008היי רונית, ממי את אמורה לקבל תשובה בעוד 3 שבועות? מנוירוכירורג או ממכון ההדמיה? מנסיון שלנו, הפיענוח של מכון ההדמיה לא תמיד מדויק ולכן בכל מקרה כדאי שנוירוכירורג שמתמצא בקברנומות יראה את ה-MRI. כל טוב מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית שלום,
ד''ר עוזי בן דוד07/07/2008מסכים עם מירי ולא בגלל שמכון ההדמיה לא נותן פענוח מדויק דיו. אלא שאצל נוירוכרורג ניתן לקבל הסבר מפורט יותר במסגרת ביקור מרפאה בעוד שרופא רדיולוג נותן תשובות כתובות בד"כ קצרות המצורפות להדמיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה והמשך:
רונית08/07/2008קבלתי תשובה תוך 3 ימים, ההדמיה היתה מכוונת למעקב אחר הקברנומה, זה רשום במפורש רשום: בחלק הימני של גזע המוח אנומליה ורידית התפתחותית קטנה DVA (היה ידוע) והקברנומה: קברנומה תת-קורטיקלית פארא סאגיטלית פריאטלית גבוהה מימין, האדרה פרנכימתית תקינה בגדוליניום (במרץ היה רשום: קברנומה מעוגלת עם מרכיב המוסדריני דומיננטי שצורתה מעוגלת וקוטרה כ7.7 מ"מ, לאחר הזרקת גדוליניום לוריד עושה רושם של האדרה קלוששה בשוליה של קברנומה זו.) בסיכום: יציב בהשוואה ל17.3.08 אשמח לפיענוח כי יש הרבה מילים שאני לא מבינה, מה זה אומר האדרה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לנוזל במוח / הידרוצפלוסדני29/06/2008
שלום, שאלתי היא האם ייתכן כי הידרוצפלוס יתגלה אצל תינוקת בת חצי שנה או שמדובר במחלה שמתפתחת בגיל מוקדם הרבה יותר(סמוך ללידה), וכך אפשר לשלול את המחלה במקרה שלנו? חשוב להדגיש כי מצד אחד התינוקת חייכנית, מגיבה, קושרת מבט, תופסת ומשחקת עם צעצועים (מכניסה לפה, אוחזת) עם זוג עיניים גדולות ולא שקועות ומצד שני הראש שלה נראה גדול, היא מקיאה לא מעט, ובבדיקת אולטרהסאונד (לאחר הפניה מטיפת חלב) התגלה מעט נוזל בראש (בחלק הקידמי של המצח ולא בעורף). הרופא המליץ לא לדאוג ושלל סכנה. ציין שמדובר במבנה ראש שגורם לכך ושאין ממה לדאוג. מה שכן הוא ביקש לחזור לבדיקה נוספת עוד כחודשיים כדי לוודא שהנוזל נספג ולא גדל. האם לבקש חוות דעת נוספת? לעשות CT? האם באמת יש מצבים כאלה שעוברים מאיליהם? תודה רבה מראש, דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצפלוס?????
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון30/06/2008דני שלום
מתאורך קשה לאבחן מה בדיוק התהליך.האם מדובר בהצטברות נוזלים מקומית?
מי קבע שמדובר בהידרוצפלוס!!!!!!! האם המרפס מלא.? האם היקפי ראש גדלים?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה החשש שלנו מבדיקה באינטרנט
דני30/06/2008ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה. שמחתי לגלות את ההפתעה שלך ואת סימני הקריאה הרבים. מקווה שזה באמת יותר בראש שלנו מכל דבר אחר. לגבי שאלותיך: היקפי הראש אכן גדולים וכפי שציינתי יש הימצאות של "מעט" נוזלים כפי שהתגלה בבדיקת האולטרהסאונד. אני מצרף תמונה של התינוקת להתרשמות. המטרה העיקרית של הבדיקה היא שלילה שחס וחלילה מדובר במחלה הקשה הזאת. אשמח אם תוכל לספק אבחנה חד משמעית שכזו... שוב תודה רבה, דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה התמונה
דני30/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התקבל דבר,סליחה על העיכוב במענה
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון09/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין מסובך
גל30/06/2008אדם ניפצע בתאונת דרכים הגיע עם שבר פתוח בגולגולת,עבר אינטובציה ,סיטי לפני ניתוח מודגמת קונטוזיות מוחיות פרונטלית,בצקת מוחית באזור.שברים מרובים של עצמות הפנים,בעצמות האף,בעצם הזיגומה מימין,בעצם המקסילה דוצ ,שברים עם תלישה של העצם הפרונטלית מימין,ריסוק הסינוסים הפרונטליים,שברים בכל קירות האורביטה עם גלישה לטרלית של גלגל העין וכו. בניתוח-עבר רביזיה וסגירת הפצע בראש.הסיטי לא הראה החמרה.כל זה קרה לפני חודש.לאחר הניתוח בוצע אקטובציה בהכרה מלאה ללא חסרים נוירולוגים.לפני שבוע עשו סיטי ראו כיס אויר לכוד תת עורי פרונטלי מימין החודר דרך השברים תוך גולגלתי באזור אונה פרונטלית. בגלל כיס האויר אושפז 3 ימים והוחלט שהבועה תיספג מעצמה .במהלך האישפוז עבר בדיקת עין ופה ולסת.הוחלט שצריך ניתוח לתיקון הפנים והעצמות והמשימה בידי פה ולסת. עכשיו אחרי כל הנתונים הללו האם הניתוח הזה שכיח בארץ? האם יתכן שיגרם נזק יותר מתועלת? עם איזה מנתחים צריך לדבר? סינוסים,עין,לסתות,עצם חסרה בגולגולת,מה שואלים במצב כזה?איזה מומחים צריך לשאול לגבי חוות דעת נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה זו מופנת לד"ר
גל30/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרות שלום שוב
ד''ר עוזי בן דוד07/07/2008הניתוח לסגירת הדפקט /ים בבסיס הגולגולת (אשר גורמים להצטברות האויר מתחת לעור המצח ובהמשך עלולים לגרום לזיהום תוך גולגלתי ) צריך להתבצע ע"י צוות משותף- פה ולסת, מנתחי ארובות עיניים ונירוכירורגיה. בשל סכנת זיהום מוגברת לאחר שחזורים מסוג זה (תיקון הארובה השבורה בעיקר חלק תחתון נעשה לעיתים תוך גישה מתחת לשפה העליונה והחניכיים אזור שהוא מזוהם יחסית), רצוי להחזיר עצם המצח השבורה בניתוח נפרד מאוחר יותר.
הניתוח ניתן לבצוע במרכזים רפואיים בארץ המטפלים בנפגעי טראומה כמו כנראה במקום בו מאושפז הפציינט שהצגת.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה/המשך
גל07/07/2008אילו סימנים מזהים יש לזיהום תוך גולגלתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין מסובך
גל30/06/2008אדם ניפצע בתאונת דרכים הגיע עם שבר פתוח בגולגולת,עבר אינטובציה ,סיטי לפני ניתוח מודגמת קונטוזיות מוחיות פרונטלית,בצקת מוחית באזור.שברים מרובים של עצמות הפנים,בעצמות האף,בעצם הזיגומה מימין,בעצם המקסילה דוצ ,שברים עם תלישה של העצם הפרונטלית מימין,ריסוק הסינוסים הפרונטליים,שברים בכל קירות האורביטה עם גלישה לטרלית של גלגל העין וכו. בניתוח-עבר רביזיה וסגירת הפצע בראש.הסיטי לא הראה החמרה.כל זה קרה לפני חודש.לאחר הניתוח בוצע אקטובציה בהכרה מלאה ללא חסרים נוירולוגים.לפני שבוע עשו סיטי ראו כיס אויר לכוד תת עורי פרונטלי מימין החודר דרך השברים תוך גולגלתי באזור אונה פרונטלית. בגלל כיס האויר אושפז 3 ימים והוחלט שהבועה תיספג מעצמה .במהלך האישפוז עבר בדיקת עין ופה ולסת.הוחלט שצריך ניתוח לתיקון הפנים והעצמות והמשימה בידי פה ולסת. עכשיו אחרי כל הנתונים הללו האם הניתוח הזה שכיח בארץ? האם יתכן שיגרם נזק יותר מתועלת? עם איזה מנתחים צריך לדבר? סינוסים,עין,לסתות,עצם חסרה בגולגולת,מה שואלים במצב כזה?איזה מומחים צריך לשאול לגבי חוות דעת נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק29/06/2008
שלום רב, אחי בן ה-30 סובל מהזעת יתר חמורה בכל הגוף. בקיץ הוא מסתובב עם מגבת לידו. האם ניתוח נוירוכיררגי יכול לעזור. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לפנות לכירורג כללי.
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון30/06/2008שלום רב
כירורג כללי יכול לבצע התערבות כירורגית אנדוסקופית להקלה על הזעת ידים.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שאנטליאור25/06/2008
אבי בן 73 עבר ניתוח להחדרת שאנט האיים יש צורך להחליף את השסתום או את הצינורות או רק לנקות במקרה של סתימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנט קבוע
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון30/06/2008שלום רב
השנט הינה מערכת פנימית,במידה של חסימה או סתימה הטיפול הינו כירורגי בלבד .
תלוי היכן החסימה לפעמים מספיקה החלפה חלקית של השנט לעיתים יש להחליף את כולו.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחסימה היתה באזור הבטן
ליאור02/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי
ד``ר שלמה סטיב ג`קסון16/07/2008תיקון השאנט תלוי בבעיתיוית שגרם,ומיקום החסימה שנגרמה.
לעיתים יש צורך להלחיף את כולו ועיתים רק חלקים הכל תלוי בגורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)