מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניגומיהיהודית09/01/2011
עברתי לפני שנתיים וחצי ניתוח להוצאת מניוגימיה.
לפני חצי שנה הופיע פרכוסים ומאז מטופלת בכדור דפלט כרוני ועד עכשיו אין שום פרוכסים.
מלפני כמה ימים כשאני נמצאת רק במיטה ומוזיזיה את הראש מצד לצד מרגישה סחרורות
אני צריכה לבצע MR בעוד שלושה שבועות.השאלה האם יש צורך לדאוג שהסחרורות
מעידות על משהו חריג בקשר לכל מה שעברתי ויש צורך לנסות להקדים את הMR
מחכה לתשובתך בהקדם יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניגומיה - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד09/01/2011כדאי לך ליצור קשר עם המנתח או מי שעוקב אחרייך כדי שיחליט האם יש צורך להקדים את הMRI או אולי לבדוק רמת דפלפט בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין LP על רקע חדרים מוגדלים במוחאור08/01/2011
שלום...
אבי נפל לפני יומיים ומכיוון שנחבל בפנים ..והחליק החליטו לעשות CT ראש.
שם נצפו חדרים מוגדלים..אבי נפגע גם בצלעות..
בכל מקרה לאור זאת שיש לו בשנה האחרונה ירידה בהליכה בריחת שתן וירידה בזכרון הוחלט להוציא נוזל מעמוד השדרה.
עם תום ההוצאה הלך יותר טוב, אך קורה לו לעתים שהולך טוב יותר..בעיקר כשבודקים אותו נוירולוגים..
בינתיים נשאר בבי"ח להשגחה.
נשאלת השאלה לכמה זמן צריכה להיות הטבה בהליכה..האם זה רגעי ..או אמור להחזיק יותר זמן לאחר הוצאת הנוזל העודף.
עדיין הוא יעבור ברור במרפאה נוירולוגית..
הוצע שנט, אנו קצת חוששים לפני כמעט חצי שנה הוצאה כליה עם נגע שהוכח כסרטני.
כעקרון אין גרורות, אך די קשה כל הסיטואציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין LP על רקע חדרים מוגדלים במוח - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד09/01/2011יהודית שלום
אכן המבחן של LPכדי לבדוק אם חל שיפור בסימפטומים שלך ידוע ומוכר וכדאי לבצעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידכון להודעה הקודמתנעאמנה אחלאס04/01/2011
מצב לאחר כריתת קשת החוליות C1 עד C4 ולא 2
קיים אות גבוה קטן פוקלי בחוט השדרה בגובה C2 (מלציה)
בלט דיסקלי אחורי קל ב C3-4 בC4-5
בלט דיסקלי אחורי גדול יותר ב C5-6
בלט דיסקלי אחורי קטן ב C6-7
אין לראות לחץ על החוט שדה
אין לראות לחץ על המדולה אובלונגטה או על חוט השדרה
בהשוואה לבדיקה מ 15.1.2006 הבלט דיסקלי אחורי ב C5-6 גדל
נא תשובתכם בעניין אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידכון להודעה הקודמת - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/01/2011נראה שאין לחץ על חוט השידרה וזה הפרט החשוב ביותר. השאלה היא האם קיבעו את עמוד השידרה במהלך הניתוח הראשון או לא והאם מתפתחת הפרעה ביציבות באזור זה. אין אפשרות לענות על שאלות אלו ללא בדיקת החולה והצילומים.
אשמח לראותכם במרפאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI מוחברוריה03/01/2011
בתוצאות בדיקת MRI מח עם חומר, נכתב לי שנראים שינויי סיגנל בחומר הלבן, הממצא נובע מסינוס ורידי דורלי רוחבי ימני רחב ובהמשכו גם סינוס סימואידי ווריד ג'וגולרי רחבים מימין בעוד שהסינוסים הוורידיים הרוחבי והסיגמואידי משמאל דקים מאוד.מדובר כנראה בוריאנט אנטומי. שאלותי הן: א. מה משמעות התשובה (בשפה פשוטה).. עלי לציין שהבדיקה נערכה בעקבות איבוד חלקי של הראייה באופן זהה בשתי העיניים למשך זמן זהה בדרך כלל של כ - עד 20 דקות בכל פעם. וכן בעקבות העובדה שהן לאבא שלי היה לאחי יש מננגיומה.
בתודה
ברוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכתי לציין : אני בת 61 עם בריאות טו
ברוריה03/01/2011שכחתי לציין שאני בת 61 ובריאותי טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות MRI מוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/01/2011נראה כי מדובר ב-MRI שבסה"כ תקין. אנא פני לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאבים מעל העורף בצד ימיןאיה מזרחי02/01/2011
שלום רב,
אני בת 30 ומזה כחודש יש לי לחץ בד"כ בשכיבה על הגב כאשר אני מניחה את הראש על הכר בצד ימין מעל העורף בערך כ- 5 ס"מ מהאוזן, בנגיעה בנקודה הכואבת מרגישים שישנה נפיחות בנגיעה בנפיחות אני מרגישה לחץ וכאב מתפשט , לא קיבלתי שום מכה באזור זה.
מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות?
ואולי ישנה הערכה מהתאור שלי מה יש לי?
אודה לתשובתכם המהירה,
איה מזרחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות וכאבים מעל העורף בצד ימין - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/01/2011לא ניתן לדעת ממה את סובלת ללא בדיקתך. פני לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץנעאמנה אחלאס02/01/2011
עברתי בילדותי נתוח בעבקת ARNOLD CHIARI SYNDROM ביצעתי בדיקת MRI ולהלן התוצאות
צניחה של הטונסילות הצרבלריות
אין לראות לחץ על המדולה אבלונגטה או על חוט השדרה
מצב לאחר כריתת קשת החוליות C1 עדC2 (מלציה)
בלט דיסקלי אחורי קל ב C3-4' C4-5
בלט דיסקלי אחרוי גדול יותר ב C5-6
בלט דיסקלי אחורי קטן ב C6-7
אין לראות לחץ עלהחוט שדרה
נא תשובתכם בעניין ומודה לכם מראש ולשלוח לי תשובה באמיל שלי על המסכנות שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/01/2011התשובה בסה"כ בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בראש מאחור בצד שמאלפרופ` אייל יצחיאק02/01/2011
בת 42,יש לי בליטה בראש מאחור בצד שמאל,המקום קשה ולא כואב ,למי עלי לפנות,אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק05/01/2011קרוב לודאי שמדובר בבליטה בעצם. יש חשיבות לשאלה האם היא גדלה או לא ובכל מיקרה יש לשקול ביצוע CT ראש עם ובלי חומר ניגוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ראש שעברתימאיה30/12/2010
אני בת 34 לפני 1.5 עברתי ניתוח ראש היה לי גידול מינינגיומה בבסיס הגולגולת סביב עצב הראיה כמובן שלא חסרים תפרים ושקעים בראש אבל מה!!! אני סובלת מכאבים קבוע!!!!! נכון להיום בדיקות מעולות אין שאריות גידול. אבל הכאבים הורגים אותי במיוחד בשינוי מזג האוויר ועייפות. יש מה לעשות? חוץ מאדוויל?
שאלה שניה: בזמן הניתוח נפגעתי בעצב הראיה הראשי אין לי שדה ראיה אני מתמודדת עם זה יפה מתרגלת כך זה יהיה כל החיים אין מה לעשות רק מה שקרה בשנה האחרונה זה שיש הידרדרות בתפקוד של עצב הראיה. ניורואופטולמולוג אמר שהבדיקות אחרי הניתוח ובדיקה של אחרי שנה מאוד שונה ,לרעה. אני יודעת שאין מה לעשות ושאין טיפול רק אף אחד לא מבין למה ממשיכה ההדרדרות. בזמן הניתוח נפגעתי בעצב יש נזק מיידי (אין שדה ראיה) וזהו !! אז למה יש הדרדרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ראש שעברתי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק31/12/2010לגבי כאב הראש, כנראה שבשלב זה אין מה לעשות. להמשיך עם אדוויל ולקוות שעם הזמן יחלוף.
לגבי ההדרדרות בראיה, יש לבחון בקפדנות שאין הישנות של הגידול בתוך התעלה בה עןבר עצב הראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בראש-שרון29/12/2010
שלום רב,
לפני כשנה, במהלך הריון תאומים, הייתה אפיזודה של הבזקים בראיה, שהחמירה עד כדי חוסר יכולת דיבור ברור למספר דקות. בבירור נויולוגי, הועלו אפשרויות לשבץ או מיגרנה, והומלץ על בירור. נוכח ההריון, הומלץ על ביצוע MRI לשם שלילת אפשרות של שבץ.
MRI בוצע לאחר הלידה, לפני כחצי שנה ונמצא:
באזור הפרי-אקוודוקטלי בטקטום מימין מודגם ממצא בעל הארכת זמני הרפיה, ללא עדות להאדרה פתולוגית,
4 מ"מ, מתבלט אל הציסטרנה הקוואדריגמינלית מאחור, ללא עדות להאדרה. מתאים קרוב X4 קטן במימדים של
לודאי לתהליך בדרגת ממאירות נמוכה.
אין עדות להידרוצפלוס.
.DWI- אין עדות להפרעה ב
אין עדות לתהליך אחר.
קרוב לודאי להמשך LOW GRADE TUMOR סיכום : תהליך קטן בטקטום, בקוליקולוס התחתון מימין מתאים
מעקב, לבדיקה נוספת עוד שלושה חודשים.
בדיקה שבוצעה לפני כשבוע, סוכמה כך:
התוויה קלינית: הבדיקה בוצעה לצורך מעקב אחר תהליך תופס מקום בדרגת ממאירות נמוכה בטקטום מימין.
ממצאים:
,FLAIR - ו T2 - בדומה לבדיקה הקודמת באזור הפרי-אקוודקטלי בטקטום מימין מודגם ממצא היפראינטנסי ב
בולט מעט פחות, בקוטר של כ- 4 מ"מ. FLAIR - ללא האדרה ע"י חומר ניגוד. לציין שהפעם ב ,T1 - היפואינטנסי ב
ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת. ללא לחץ משמעותי על האקוודוקט.
ללא עדות להידרוצפלוס או לשינוי בגודל החדרים.
לא הודגמו תהליכים תופסי מקום אחרים במוח.
התהליך יכול להתאים לתהליך בדרגת ממאירות נמוכה, אולם דרוש המשך מעקב.
מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה.
מבנה גומה אחורית תקינים.
חדרי המוח, ציסטרנות וחריצים תקינים.
ללא עדות לאוטם או דימום .
קורפוס קלוזום תקין.
לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי.
אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים.
.DWI – ללא עדות להגבלה ב
התרשמות: תהליך קטן בטקטום, ללא שינוי. להמשך מעקב.
אשמח לשמוע חוות דעתך, שכן רופאת המשפחה סבורה שלמעט מעקב בעוד חצי שנה אין מה לעשות (ורופא נוירולוג בקופה יראה אותנו בעוד למעלה מחודש.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בראש- - תגובה
ד''ר יוסף גילבורד30/12/2010על פי התיאור של הMRI וכפי שפוענח, מדובר קרוב לודאי בתהליך גידולי לא ממאיר אשר מצריך מעקב קליני והדמייתי. אין להערכתי שום דחיפות ו/או צורך בטיפול כלשהו בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה האדרה פתולגית?ליאת נעים28/12/2010
מישהו יכול להסביר בשפה פשוטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה האדרה פתולגית? - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/12/2010במח קיים מחסום שאינו מאפשר לחומרים מסויימים לעבור אל המח. כשמחסום זה נפגע יכול חומר ניגוד לעבור ולצבוע ב-CT או ב-MRI את רקמת המח. כשזה קורה אז יש האדרה של רקמת המח בבדיקת הדימות. מצב זה קורה במגוון של מצבים חולניים כגון; גידול, זיהום או מחלה דלקתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהמיקי28/12/2010
שלום ד"ר,
שמי מיקי ואני בן 32. סה"כ אני אדם בריא שמתאמן במכון כושר 2-3 בשבוע, ללא השמנה.
לפני כשבועיים קמתי משינה, באתי לאחוז משהו ביד ימין ובשנייה הראשונה לא ממש הצלחתי (רגע אחרי זה כבר היה בסדר). ברצוני לציין שלא היה מקרה של נימול ביד או שישנתי על היד (בכל אופן לא ממש לפני היקיצה).
לפני שבוע היה לי מקרה דומה עם רגל שמאל (גם כן לשנייה)
האם יש חשש שזהו TIA ? או סימנים מקדימים לשבץ ? בגיל הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/12/2010אנא פנה לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש נוראיים ביותר!!!!לירון26/12/2010
שלום, לפני חודשיים עברתי פיזוטרפיה בלסת , יום למחרת הפיזוטרפיה החלו כאבים בראשי בצד שמאל ובעין שמאל כאבים נוראיים בלתי נסבלים הכאבים נמשכים שעות כמעט ללא הפוגה , חשוב לציין קודם לכן לא סבלתי מכאבי ראש , הכאבים החלו ישירות יום למחרת הפיזוטרפיה , שאלתי מה יכול להיגרם בעקבות טיפול פיזוטרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש נוראיים ביותר!!!! - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק26/12/2010אנא פני לנוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ראש ...יוסי26/12/2010
שלום לכולם
אני בן 31 הרופאים המליצו לי לעשות ניתוח ראש להסרת קוורנומה בחלק הקידמי של הראש.
רציתי לדעת בהנחה שהניתוח מצליח , האם ישנם תופעות שאנשים שעברו ניתוח ראש סובלים מהם אחרי הניתוח ??
האם יכולים לחזור לשיגרה רגילה ? מה ההגבלות של מי שעבר ניתוח ראש ?
תודה מכל מי שעונה (מאוד פוחד)
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ראש ... - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק26/12/2010במידה והקברנומה פרונטלית אזי פרט להתאוששות מהניתוח שיכולה לקחת מספר שבועות (עייפות בעיקר) לא צפויים קששים מיוחדים. כל זאת אני כותב בלי להכיר אותך או את המיקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מגלגלת עינייםהדסה24/12/2010
הקטנה נפלה על פרצופה מגובהה לפני שבוע.הקאה אחת בבוקר שאחרי.הייתה 48 שעות במעקב. פונדוס תקין.נבדקה ע"י רופאים רבים והכל נמצא תקין, אלא שהבחנתי מאותו יום של הנפילה בתופעה של גלגולי עיניים.הילדה בהכרה.זה קורה לשניות בודדות.שום רופא לא ראה בעצמו את התופעה.הוזמנו לאאג ליום א בשניידר.אני דואגת.אבקש עזרה.בתודה הדסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת מגלגלת עיניים - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק24/12/2010יש להמתין לבדיקת ה-EEG ואם התופעה ממשיכה לפנות לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת מגלגלת עיניים
הדסה27/12/2010שלום.מה אתם יודעים על התופעה? האם היא יכולה להיות גם חסרת משמעות רפואית, משהו התנהגותי כזה. יש ירידה בתדירות של התופעה בימים האחרונים, האם זה אומר משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת מגלגלת עיניים - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק27/12/2010אנא פני לנוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gbm חוזרדנה23/12/2010
שלום, אימי בת ה65 חלתה ןעברה ניתוח להסרת בגידול באוגוסט.
לאחר מכן הקרנות ,וטמודל .
ללצערנו חלה החמרה במצבה , ןהMRI מראה שהגדול חזר.
מה עושים? \האם ינתחו אותה שוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gbm חוזר - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק24/12/2010ההחלטה על ניתוח חוזר תלויה במצבה הנוירולוגי של אמך, במיקום הגידול וכמובן מעל הכל ברצונה.
קשה לי לענות תשובה יותר מדויקת משום שאיני מכיר את פאטי המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)