מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכת תרופות לפני בדיקת mriמשה12/09/2010
שלום,
אני צורך על בסיס יומי חצי כדור פרנידזו עקב ניתוח היפופיזה שעברתי לפני 3 חודשים.
למחר נקבע לי תור לmri ראש לביקורת.
האם עלי להפסיק לצרוך את התרופה מחר בבוקר לפני הבדיקה?
(הבוקר לקחתי)
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת תרופות לפני MRI
ד''ר יוסף גילבורד12/09/2010אין הוריית נגד לנטילת תרופות לפני MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קובי13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחסמי11/09/2010
האס בעיה בגלגולת סגירה מוקדמת מעידה על בעיה גנטיית או שאין קשר בין נישואי קרובין לבעיה כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגירה מוקדמת של תפרי הגולגולת
ד''ר יוסף גילבורד12/09/2010תלוי באיזה תפר מדובר. סגירה מוקדמת של התפרים יכולה להיות על רקע גנטי \תורשתי בסוגים מסויימים אך בסוגים אחרים איננה תורשתית ולא יודעים את הסיבה להיווצרותה. בד"כ התופעה איננה טיפוסית בנישאוי קרובים למרות שיש מומים אחרים של מערכת העצבים המכזית שיותר שכיחים בילדים שנולדו מנישואי קרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסגירה
סמי13/09/2010הילד עבר ניתוח באחד מבתי חולים במרכז, אמרו שהניתוח עבר בהצלחה אבל מרגישים שהעצמות לא יושבות במקומם. יש עוד סימן מדאיג חולשה כללית בגוף ואיחור התפתחותי כללי כמו לא זוחל (בן שנה וכשעבר את הניתוח היה בגיל 5 חודשים). האם יש קשר בין החולשה לסגירה מוקדמת?
אנו מבקשים ממך המלצה לילדים העוברים ניתוח מסוג זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא להתייחס
סמי18/09/2010הילד עבר ניתוח באחד מבתי חולים במרכז, אמרו שהניתוח עבר בהצלחה אבל מרגישים שהעצמות לא יושבות במקומם. יש עוד סימן מדאיג חולשה כללית בגוף ואיחור התפתחותי כללי כמו לא זוחל (בן שנה וכשעבר את הניתוח היה בגיל 5 חודשים). האם יש קשר בין החולשה לסגירה מוקדמת?
אנו מבקשים ממך המלצה לילדים העוברים ניתוח מסוג זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה- נוזלים בראש אחרי נ. היפופיזהמנחם05/09/2010
שלום,
לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח היפופיזה עקב גידול שפיר שהשפיע על הראיה.
מאז עברתי ורטיגו כחודש+ וכדי לטפל עברתי 3 טיפולי פיזיותרפיה. הסחרחורות הולכות ונעלמות...
כשבוע ימים אני מרגיש תחושה של נוזלים ש"רצים" לי בראש מצד לצד+הרגשת זיעה פנימית בראש.
יש לי mri אמבולטורי בעו שבוע ימים.
*האם יתכן כי מדובר בכיס אויר בראש כתוצאה מהניתוח?
*האם יתכן כי מודבר בתופעת ראקציה של הטיפול הפיזיותרפי?
*האם חלילה עלי לחשוש מחלילה חלילה מהמצאותו של גידול נוסף?
בדיקות עיניים ואוזניים תקינות!
מטופל בשוטף ע"י אנדוקרינלוג. מקבל חצי כדור פרדניזון ליום. תדיקות תקינות וסבירות בהתבסס לניתוח שעברתי.
בברכה,
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת נוזלים בראש אחרי ניתוח
ד''ר יוסף גילבורד06/09/2010חסרים קצת פרטים האם הניתוח היה בגישה טראנספנוידלית או דרך קרניוטומיה?
בהתאם לגישה ניתן להתייחס לנקודות שהעלית.
לא נראה לי שפיזיוטרפיה יכולה לגרום לתופעה שהינך מתאר.
לא נראה לי שמדובר בגידול נוסף.
על פי הMRI אפשר יהיה להתייחס ביתר דיוק לתופעות שהינך סובל.
הכי טוב שתהיה בקשר עם המנתח שלך שיסביר לך את התופעות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפופיזה דרך האף
משה06/09/2010תודה על תשובותיך
הניתוח בוצע דרך האף ללא פתיחת ראש.
אמתין למ.ר.י
האם ניתקלת אצל אחרים לאור ניסיונך בתופעות כפי שתארתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ניתוח אדנומה דרך האף
ד''ר יוסף גילבורד06/09/2010לא זכורה לי תלונה כזאת. כדאי להתייעץ עם המנתח או להמתין לMRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושנה וטובה
משה06/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אהרון,
פרופ` אייל יצחיאק15/09/2010כדאי לפנות למנתח שלך על מנת להתייעץ עימו ולקבל תשובות לשאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קבלת ראש קשהפרופ` אייל יצחיאק05/09/2010
לפני 5 שנים עברתי חבלת ראש קשה בת.ד ,הראש נפתח ,הגולגולת נשברה ועצם התרסקה ,היתה דליפה ובניתוח פתחו ואטמו.בניתוח הדורה נקרעה והדביקו אותה ותפרו .האם זה שכיח שדבר כזה קורה והאם זה חושף את האדם לזיהומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת CSF בעקבות טראומה בגולגולת
ד''ר יוסף גילבורד05/09/2010דליה שלום!
אכן בעקבות טראומה לגולגולת וקרע של הדורה (קרום שעוטף את המוח) , עלולה להתפתח דליפת נוזל המוח וחוט השדרה ואם לא סוגרים את הפתח, אכן זיהום עלול להכנס מהאף כלפי המוח ולגרום לדלקת קרום המוח.
אם סגרו את הפתח ואין כעת דליפה הרי שהסכנה חלפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
דליה05/09/2010התכוונתי שהקרע נגרם במהלך הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתליאת02/09/2010
שלום,
תוצאות הבדיקה MRI ניצפה תהליך אינטראדורלי אקסטראמידולרי אחורי בעל בסיס רחב דוראלי בגודל 15*9*6 מ"מ בגובה D4, התהליך בעל אות נמוך בשיקלול T2, לאחר הזרקת גדוליניום התהליך עובר האדרה לא הומוגנית עם מרכז יחסית פחות מאודר ניצפת האדרה זוראלית זנבית בחלקו התחתון.
התהליך גורם ללחץ ניכר על חוט השידרה מאחור ולהידקקות מקומית שלו, ללא אות חריג בחוט.
- האם אני צריכה לעבור ניתוח? במהלך השנה האחרונה אני סובלת מכאבים חזקים רגלים כבדות ועייפות נימלול ברגלים לחץ חזק בגב תחתון ובאמצע הגב. אני כבר מיואשת מבקשת עזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בחוט השדרה
ד''ר יוסף גילבורד05/09/2010לסופי שלום!
על פי התיאור קרוב לודאי שאת סובלת מגידול שפיר שלוחץ על חוט השדרה וקרוב לודאי תצטרכי לעבור ניתוח. כדאי לך להתייעץ עם נוירוכירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בבדיקת MRIאלכס31/08/2010
שלום,
ב MRI שעשו לי ראו (להלן הגדרת הרופא): "ברירית דופו דורזלי של נזופרינקס מודגם מבנה בעל אופי ציסטי בקוטר כ 8 מ"מ"
מה המשמעות וההשלכות העתידיות ו/או המיידיות של הנ"ל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא להתייעץ עם רופא א.א.ג
פרופ` אייל יצחיאק31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מי שמואלשמואל31/08/2010
שלום דר יוסף גילבורד אני כתבתי שאלה בהמשך ל תתאריך 19.8 לחודש בשעה 23.39 דר הים הפשר הסבר להמשך השאלה בבקשה תודה ושנה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בMRI במחלת NF
ד''ר יוסף גילבורד31/08/2010שמואל שלום!
העדר הכנף של הספנוינד זהו ממצא מולד הקשור למחלתך שאין חשיבות קלינית.
מבחינתך חשוב להמשיך במעקב נוירולוגי\נוירוכירורגי לגבי המנינגיומה שבגינה קבלת טיפול רדיוכירורגי וכן בגלל הממצאים הנוספים במוח שעשויים להופיע מדי פעם ואשר מצריכים מעקב קבוע. מעבר להסברים אילה רצוי שתשאל את הרופאים שהינך נמצא במעקב.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה גולגולת פחוסמאיה29/08/2010
שלום רב,שאלתי שאלה בעבר בנוגע לבעיה שיש לי עם מבנה הגולגולת שלי,שאלתי האם ניתן באמצעות פרוצדורה לא ניתוחית לשנות מעט את מבנה הגולגולת ד"ר שלמה ג'קסון המליץ לי על חומר שנקרא מימיקס והמליץ לי ללכת לרוםא מבלינסון שאת שמו על לא זוכרת..מאז התייעצתי עם הרבה פלסטיקאים אך אף אחד לא מכיר את החומר או מתעסק עם זה..האם שמעתם על החומר או שאולי תתינו לי פרטי התקשרות עם ד"ר שלמה ג'קסון תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מאיה,
פרופ` אייל יצחיאק31/08/2010אין לי נסיון בשימוש בחומרים מסוג זה.
דר' ג'קסון עובד בבית החולים בלינסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלפורמציה עורקית ורידית באונה ימיןאלון28/08/2010
שלום רב.
בידי תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של המוח ורציתי בבקשב עזרה בפירוש התוצאות .
להלן ניסוח התוצאות :
"הבדיקה בוצאה בטכניקת FLAIR,FFE,TSE,SE,בשקלול ADC,DWI,NAV,T13D,T1,T2
במישורים סגיטאליים סגיטאליים אקסיאליים וקורונאליים לפני ואחרי מתן גדוליניום.כולל MRA-MRV
מצב לאחר ניתוח לצורך סגירה AVM פרונטאלי מימין.הודגמו שרידי המוסידרין במיטת התהליך.
מוקד האדרתי זעיר במיטת סגירת AVM ,כלי דם קטן?
פרט לכך ללא ממצא אינטרהפרנכימתי נוסף."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אלון,
פרופ` אייל יצחיאק30/08/2010יש לפנות לרופא המנתח שיודע מה התרחש במהלך הניתוח ויכול לפרש את הצילומים. בסה"כ נשמע שמדובר בכריתה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלפורמציה עורקית ורידית באונה ימין.
אלון31/08/2010שלום דוקטור,
ראשית תודה רבה על התייחסותך לפניה,ושנית כנראה שלא הייתי ברור בפנייתי.
לא עברתי כריתה,אלא צינתור וסתימה של המלפורמציה אני חושב שבשפה המקצועית זה נקרא אמבוליזציה וסקולרית.
כרגע אני אמור לעבור צינתור נוסף בהרדמה מקומית לצורך בדיקה ,ולצורך כך נתבקשתי לבצח את בדיקת ה- MRI-MRA .
המלפורמציה נמצאת באונה ימנית קידמית ורציתי לדעת בנוסף,על איזה חלק תיפקודי בגוף אחראי איזור זה כי אני סובל ממעט בעיות קוגניטיביות קלות( ריכוז,הדפסה במחשב בילבול במילים וכד')
אשמח מאוד לתשובתך המיקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אלון,
פרופ` אייל יצחיאק31/08/2010נשמע שה-MRI בסה"כ נראה טוב ובהחלט יש צורך לחכות לממצאי הצינתור.
אם אתה ימני סביר שלאחר פרוצדורה כזו לא תחווה חסר נוירולוגי. אם אתה שמאלי אז יש סכוי של 50% שההמיספרה הדומיננטית שלך היא הימנית. במידה וזה המצב ויש נזק פרונטלי אז יתכן ותחווה הפרעות קוגניטיביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלון שלום רב
אלי31/08/2010מאחר ולי יש אותה מחלה מלפורמציה מוחיתavm אשמח אם אוכל לקבל מידע אודות אותו מקרה
מי ניתח אותך
האם היה צינטור מוחי אימפוליזציה או ניתוח נוירוכירורגי
מה הגודל של המלפורמציה
אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלפורמציה עורקית ורידית
אלון02/09/2010אלי שלום.
המנתח שלי היה ד"ר שמעון מימון שהוא כיום מספר 1 בכל הקשור לרדיולוגיה פולשנית וצינתורים מוחיים.אני עברתי צינתור והמלפורמציה שלי בגודל 2.5 ס"מ באונה הימנית הקידמית.
לפי מה שהוסבר לי ההחלטה האם לצנתר או לנתח תלויה במיקום והגישה למלפורמציה במוח.
יש היום גם אופציה של הקרנות לתוך האיזור במידה והמלפורמציה קטנה.
תשתדל להמנע מקופאין ומאמץ פיזי קשה.
תרגיש טוב.
בהצלחה.
אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלון שלום רב
אלי02/09/2010כמה צינתורים עשה לך ד"ר מימון בכדי לסגור את ה 2.5 ס"מ
המשך יום טוב
רק בריאות ואושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלפורמציה עורקית ורידית
אלון02/09/2010עברתי צינתור אחד מוצלח בהרדמה מלאה שלדבריי הרופא ,סגר בצורה מלאה את המלפורמציה.
נשאר לי לעשות עוד צינתור נוסף בהרדמה מקומית, בכדי לוודא שהכול תקין.
אני מקווה שבזה ,זה יגמר.
בריאות
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של ניתוח ל GBMבועז28/08/2010
שלום רב,
ימים קשים עוברים על משפחתי ברגעים אלו. אבא שלי ב 71 ללא רקע של מחלות או בעיות בראותיות בכלל. אף פעם לא לקח אקמול בחייו. לא חש בכאבים ברגעים אלו בגופו. קיים אצלנו ירידה ביכולת הדיבור.כרגע אובחן גידול באיזור של המוח שמשפיע על הדיבור. בגודל של כ 4 סמ. טרם קיבלתי סיכום בכתב של ממצאי ה CT. אבל נאמר לי שזה כנראה ממאיר וניתן להוציא את רוב הגידול אבל לא הכל שכן חלק מזה נמצא על רקמה בריאה. כנראה מדובר ב GBM. עושים לו MRI מחר (יום ראשון) ואחכ נצטרך להחליט מה לעשות. כנראה נעשה ניתוח (כי לפי מה שאומרים לנו פשוט אין ברירה). בהנחה שמה שאומרים הוא נכון - המטרה שלנו הוא לשמור קודם על איכות חיים ואחכ על אורך חיים. זה מה שאבא שלי היה רוצה. מה הם ההשלכות של כזה ניתוח ? נאמר לנו שיש סיכון להסתבכויות של 10-20% . אשמח אם מישהו יוכל לומר לי מה הסכנות ואיזה סוג של אבא אנחנו נקבל בחזרה לאחר הניתוח. כמו כן - מה הוא האופציה הכי טובה שעונה על המטרה שלנו שציינתי.
מצורף צילום CT של מה שאני חושב הוא הגוש המדובר...
תודה רבה מראש
בועז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBM
ד''ר יוסף גילבורד30/08/2010בועז שלום
אני מבין ללבך לאור הממצאים בMRI של אבא.
היצום ששלחת הוא חלקי בלבד אך על פי הבנתי אם יש לו הפרעה בדיבור מדובר קרוב לודאי ב GBM אאונה דומיננטית.
אני מתאר לי שהסבירו לך שאם אכן האבחנה נכונה הסיכוחיים לריפוי מוחלט באופן מעשית אינם קיימים . הזמן השרדות הממוצע כולל טיפולים מקסימלים( כריתה+הקרנות+כמוטרפיה) הינו בין חצי שנה לשנה וחצי.
אם הGBM אכן בסמוך לאיזור הדיבור במוח הרי שהשיקול ההתערבותי צריך להלקח תוך מחשבה עמוקה ודיון עם אבא ובני המשפחה וכמובן עם הנוירוכירורג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל Low grade galiomaבת28/08/2010
שלום רב,
אני מתנצלת על המכתב הארוך....
בדצמבר 2009 בעלי ביצע בדיקת MRI בעקבות ירידה בשמיעה.
התוצאות שללו קשר לבעיית השמיעה אך התוצאות היו:
" התעבות גירוס פרי צנטרלי בוורטקס משמאל ואות מוגבר בתוכו ללא האדרה חריגה. אבחנה מבדלת כוללת גליומה LOW GRADE, דיספלזיה קורטיקלית, פחות סביר פוסט זיהומי.
מומלץ מעקב עם חתכים דקים ופרוטוקולים המבליטים את החומר האפור והלבן בנוסף ייעוץ נוירו כירוגי."
בהמלצת נוירוכירוג עברנו בדיקת MRI נוספת כעבור 3 חודשים ובה לא היה שינוי בממצאים והחשד שנרשם היה ל Low grade galioma בלבד.
הייתה התלבטות רבה של רופאינו האם לבצע ביופסיה או לחכות ל MRI נוסף...
בסופו של דבר הוחלט על ביצוע MRI שלישי ובו התוצאה שהתקבלה היא (בידקה שבוצעה לפני כ שבועיים):
אין שינוי, הבחנה מבדלת גליומה LOW GRADE, דיספלזיה קורטיקלית. CBV נמוך.
ידוע לי שייעוץ בפורום לא מחליף ייעוץ אצל רופא. אך מכיוון שהתור שלנו לרופא הוא בעוד כחודש אשמח לשמע את חוות דעתך:
1. בלילות שניה אחרי שבעלי נרדם יש לו מעין קפיצה לא רצונית (הוא לא זוכר אותה, אך היא קוראת הרבה...) האם יכול להיות שזה קשור? והאם זה יכול לסייע להבחנה המבדלת?
2. האם קיימת דרך להבין אם מדובר בגליומה או במשהו מולד ללא התערבות כירוגית?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר low grade glioma
ד''ר יוסף גילבורד30/08/2010לאור מיקום הממצא וחוסר שינויהייתי ממשיך במעקב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLOW GRADE GALIOMA
בת30/08/2010תודה על תשובתך.
אשמח להבין האם קיימת דרך לשלול LOW GRADE GALIOMA על ידי ביצוע בדיקות נוספות (חוץ מ MRI) ? או שעליינו להמשיך לבצע את המעקבים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLOW GRADE GLIOMA
ד''ר יוסף גילבורד30/08/2010לא נראה לי שקיימת בדיקה יותר טובה להדמיית המוח מאשר MRI. להערכתי בהמשך , ניתן יהיה לבצע מעקבי הדמייה לא כל 3 ח' אלא לעיתים רחוקות יותר . אני יכול להגיד לך שיש לי חולים עם ממצאים דומים שאני עוקב אחריהם הרבה שנים ולא חלו בהם שינויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה בקרקפת ובראש אחרי ניתוחגאולה אמיתי27/08/2010
ד"ר יצחייק היקר היה לי הכבוד להתנתח במחלקתכם המקסמת ובאנשי הצוות המיוחדים. עברתי לפני שלושה שבועות ניתוח להסרת מניניגיומה ואיני חשה את ראשי או את קרקפתי האפ זה בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גאולה,
פרופ` אייל יצחיאק30/08/2010בהחלט יכול להיות. אנא התאזרי בסבלנות התחושה בדר"כ חוזרת לאיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
גאולה אמיתי30/08/2010כמה זמן אסור ליבש אתהשיער במייבש שיער ולצבוע אותו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי גאולה
פרופ` אייל יצחיאק31/08/2010אין משמעות לשימוש במייבש שיער, כמובן בתנאי שאינך גורמת לכוויה.
לגבי הצבע הייתי מחכה לפחות חדשיים וגם אז משתמש בצבע ללא אמוניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!עזרת לי מאוד
גאולה אמיתי01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש המשך לשאלהחסום27/08/2010
האם יתכן אופן צורת העצמות בראש תסתדר והראש שלה יראה לפרופרציה לגוף ובשאלה הקודמת שאמרתה שיגדל לה מ62 ל64 אבל היקף הראש שלה זה 60 ויגדל לה עוד 2 ס"מ בערך במשך העתיד?
ומה הנורמה למבוגרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל הראש
ד''ר יוסף גילבורד27/08/2010גודל הראש שציינתי בהתאם לעקומות גדילה קיימות , לכן אם היום היא 62, צפוי שבגיל 18 יהיה 64 ולאחר מכן השינויים יהיו קטנים. הראש ישאר תמיד באותה פרופורציה כלפי הגוף כמו היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקףראשחסום27/08/2010
60 ס"מ זה גדול לילדה בת 13?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש גדול
ד''ר יוסף גילבורד27/08/2010ראה קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי צורה בראש מצחיקה
דניאל מטבריה28/06/2011אהלן דוקטור יש לי שאלה
נכון שברגע שסוגרים את הפה אז יש 2 שרירים שפועלים בצדדים של הראש הבעיה היא שאצלי הם יותר מידי פועלים ויותר לי ראש כזה ביצה עכשיו יש מכון שזה כבר הרגל אצלי אז נוצר לי צורה מצחיקה בראש
הראש הולך בצורה מאוד מצחיקה ואני מעוניין לדעת אם אפשר לשנות או להקטין צורה בראש
אני בן 20
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש גדול
ד''ר יוסף גילבורד27/08/2010ההיקף הממוצע לילדה בגיל 13 הוא 53.5 ס"מ ( 51 ס"מ לילדות עם ראש קטן ל 56 ס"מ לילדות עם ראש גדול). 60 ס"מ זה גדול משמעותית .
הגדילה עד גיל 18 צפוייה להיות של עוד כ 2 ס"מ כלומר 62 ס"מ. בהמשך השינויים מזערים אך פרופורציונית, הראש תמיד יהיה גדול ביחס לגופה כמו היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש גדולחסום26/08/2010
לא לקחנו אותה לCT בגלל שאמרו לנו שהכול תקין והיא בריאה לחלוטין... אך אני מודאגת שהיקף ראשה יגדל יתכן והעצמות יכולות להסתדר בצורה אחרת והיקף הראש שלה יתקטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראש גדול
ד''ר יוסף גילבורד26/08/2010ראה תשובה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)