מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודת חן מדממת אחרי חבלהאיתמר15/03/2018
נחבלתי אתמול והעור שלי השתפשף וירד לי דם מנקודת חן. זה היה אתמול ועדיין יש גוש דם קרשו כזה שאם אני מקלף אותו אז חוזר הדימום. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה מדממת
ד``ר ניר נתנזון16/03/2018רצוי לא לקלף את הגלד ולתת לשומה להחלים.
כחודש לאחר ההחלמה יש לפנות לרופא עור לבדיקת השומה ולוודא שהשומה אכן תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים שחורים בשני האגודליםלירן13/03/2018
שלום,
כבר תקופה שיש לי פסים שחורים בשני האגודלים.
אני סובלת מפסוריאזיס וגם כוססת ציפורניים.
האם זה מדאיג ודורש פנייה דחופה לרופא עור?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים שחורים
ד``ר ניר נתנזון16/03/2018סביר להניח שמדובר בדימום (המטומה) , הוא חובה לפנות לרופא עור לאבחון בעזרת דרמוסקופ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העור- כתם שחור בשפה תחתונהדנה12/03/2018
שלום רב,
הנני בת 39 בעלת עור בהיר ונמשים .לפני כשנתיים פצע שהתברר בביופסיה כbcc בבית החזה - הוסר. לפני כחודש הופיע כתם שחור בשפה תחתונה ( פה) , רציתי לדעת האם bcc יכול להתקיים במקום כזה , מדובר בכתם שחור/ חום כהה.
בברכה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם שחור
ד``ר ניר נתנזון16/03/2018כתם שחור על השפה מחייב בדיקה בהקדם של רופא עור.
BBC לרוב אינו שחור, אולם מלנומה- כן, לכן נדרשת בדיקה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של נקודת חןתומר11/03/2018
הסרתי נקודת חן בפנים ואחרי כמה חודשים היא חזרה. איך זה בכלל ייתכן? האם מותר להסיר גם את החדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה חוזרת
ד``ר ניר נתנזון11/03/2018השומה חזרה כי לא הוסרה במלואה.
ניתן להסיר גם את החדשה (כמובן שיש לבצע בדיקה פתולוגית לכל נגע שהוסר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן על הצווארנעמה08/03/2018
לבן שלי בן ה- 4 נהייה כתם לבן על הצוואר, זה לא מגרד והמרקם חלק. משהו לדאוג לגביו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתםלבן
ד``ר ניר נתנזון09/03/2018לא ניתן לאבחן על סמך תיאור ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוויזיה של ביופסיה של נגע שהוסרגלינה05/03/2018
שלום רב, לפני כ9 חודשים התגלו לי 2 מלנומות שטחיות בזרוע ובשוק, שבעקבותיהם בוצעו ניתוחי הרחבה. לפני כחודשיים, ביקשתי ריוויזיה. להלן ביופסיה ראשונית של הזרוע:
malignant melanoma' mostly in situ with few foci of superficial invasion, clark level 2, breslow thickness 0/5 mitotic index is 0 per 1 mm. no ulceration, regression or satellites found. immunostain with melan-a and level section were performed. minimal distance to lateral margins is 0,6 mm.
להלן תוצאות של רוויזיה:
additional report: i have reviewed the case. it shows severely dysplastic, early compound nevus associated with prominent architectural disarray in the form of marked lentiginous proliferation, fusion of the rete ridges, linear fibroplasia, nest of different size, shape and location and delicate mononuclear infiltrate.
melan a revealed mild ascend of melanocytes into the epidermis (confined to the lower half of the epidermis). cytologically the lesion is not truely malignant. practically, due to the degree of dysplasia, it is recommended to regard this lesion as melanoma in situ and to treat accordingly. the lesion was not seen at the margins and was located at a minimal distance of about 1 mm from the closest margin.
אודה להסברך מה ההבדל בין השניים ולמה יש את ההבדל? יש לציין ש-2 הבדיקות בוצעו באותה המעבדה.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רביזיה
ד``ר ניר נתנזון09/03/2018יתכן ושני פתולוגים שונים מאותה מעבדה ראו את הנגע, או שאותו פתולוג בחן לאחר בקשתך את הנגע שוב והפעם הגיע למסקנה שונה.
מידת ההסכמה בין פתולוגים שומים לגבי אבחנת מלנומה הינה 80% בלבד- ולכן חשוב לבחור את הפתולוג המומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה חוזרת של נגע שהוסרגלינה04/03/2018
שלום רב, לפני כ9 חודשים התגלו לי 2 מלנומות שטחיות בזרוע ובשוק, שבעקבותיהם בוצעו ניתוחי הרחבה. לפני כחודשיים, ביקשתי ריוויזיה. להלן ביופסיה ראשונית של הזרוע:
malignant melanoma' mostly in situ with few foci of superficial invasion, clark level 2, breslow thickness 0/5 mitotic index is 0 per 1 mm. no ulceration, regression or satellites found. immunostain with melan-a and level section were performed. minimal distance to lateral margins is 0,6 mm.
להלן תוצאות של רוויזיה:
additional report: i have reviewed the case. it shows severely dysplastic, early compound nevus associated with prominent architectural disarray in the form of marked lentiginous proliferation, fusion of the rete ridges, linear fibroplasia, nest of different size, shape and location and delicate mononuclear infiltrate.
melan a revealed mild ascend of melanocytes into the epidermis (confined to the lower half of the epidermis). cytologically the lesion is not truely malignant. practically, due to the degree of dysplasia, it is recommended to regard this lesion as melanoma in situ and to treat accordingly. the lesion was not seen at the margins and was located at a minimal distance of about 1 mm from the closest margin.
אודה להסברך מה ההבדל בין השניים ולמה יש את ההבדל? יש לציין ש-2 הבדיקות בוצעו באותה המעבדה.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה: ביופסיה חוזרת של נגע שהוסר
ד``ר ניר נתנזון09/03/2018יתכן ושני פתולוגים שונים ראו את הנגע, או שאותו פתולוג הקדיש זמן יותר רב לבדיקה, והגיע לאבחנה מעט שונה..
ההבדל בפועל בין שתי האבחנות אינו קטן, וצצביע על כך שלא קל לאבחן מלנומה גם בפתולוגה.
מידת ההסכמה בין פתולוגים בתחום המלנומה הינה 80% בלבד.
לכן חשוב לבקש רביזיה מפתולוג מומחה בתחום המלנומה, ולא באופן כללי ממעבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנכתב
גלינה09/03/2018מודה על תשובתך. אודה לך באם תוכל לפרט איזו מהתשובות (המקורית או הרוויזיה) הן "טובות" יותר. כמו כן, אודה לך אם תמליץ על מעבדה ספציפית למלנומה, שבה אוכל לערוך את הבדיקה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרביזיה
ד``ר ניר נתנזון09/03/2018התשובה שח הרביזיה מפורטת יותר. מי מהתשובות יותר נכונה? אין כל דרך לדעת, מדובר הרי בדיעות ומיומנויות של פתולוגים שונים.
אני אישית לא ממליץ על מעבדות (במעבדה אין דרך לדעת מי הפתולוג הבודק). את הפתולוגיות של מטופלי אני מפנה לפרופ' אביב ברזילי אישית (יש לו מרפאה בראשל"צ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
גלינה09/03/2018אבל התשובה של הרוויזיה פחות חמורה או יותר, מהמקורית? כיוון שאם זה חמור יותר, יש צורך בהמשך טיפול, אם איני טועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה של נקודות חןאריק03/03/2018
שלום, הסרתי שתי נקודות חן, אחת מהפנים, ואחת מהעורף.
ההסרה התבצעה בשיטת הSHAVING עם צריבה במחט חשמלית לאחר ההסרה.
בתוצאות הביופסיה כתוב:
נקודה 1:
אבחנה ופרטים קליניים: IDN.
חומר לבדיקה: LT NASO LABIAL.
תאור מאקרוסקופי: התקבלה בליטה עורית לבנה עגולה בקוטר 0.5 ס"מ.
תאור מיקרוסקופי ואבחנה: TOP OF INTRADERMAL NEVUS.
נקודה 2:
אבחנה ופרטים קליניים: IDN.
חומר לבדיקה: LT NUCHA,
תאור מאקרוסקופי: התקבלה בליטה עורית לבנה בקוטר 0.4 ס"מ
תאור מיקרוסקופי ואבחנה: TOP OF INTRADERMAL NEVUS.
על שתיהן כתוב בתיאור המיקרוסקופי ואבחנה אותו דבר, האם זה הגיוני? ודבר שני מדוע צויין שהתקבלה בליטה עורית לבנה כאשר שתי הנקודות שהסרתי היו חומות בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה
ד``ר ניר נתנזון08/03/2018אין לי אפשרות להתוכח עם תוצאות הפתולוגיה- זה מה שראה הפתולוג. אבל גם לפי מה שכתבת הוסרו שתי שומות - ואכן כך נמצא...
לגבי הצבע - לעיתים הצבע החום דוהה בזמן השימור בפורמלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאת ביופסיה של העוריאיר26/02/2018
Skin with actinic changes and focal ulceration
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש
ד``ר ניר נתנזון27/02/2018נזקי שמש עם כיב מקומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה באמה שמאלדיקלה25/02/2018
שלום,
עשיתי לאחרונה ביופסיה מאמה שמאל בערבעת טלאי פסים הנראה מקומט על האמה. בתוצאות הביופסיה נכתב: קטע עור עם מלנופאגים בדרמיס מלווים במעט תאי לימפה. הממצא מתאים ל- post-inflammatory pigmentary alteration.
יש לציין כי בנוסף אני סובלת מדלקת פרקים סאקרולאיטיס, ויש לי נטיה לקרשיות יתר הטרוזיגוט לפקטור 2. כמו כן, מדדי דלקת מוגברים: CRP= 2.6 ESR=35
התור לרופאת העור רחוק מאוד ואשמח לקבל עזרה בפענוח תוצאות הביופסיה ולדעת האם מתאים למחלת הפרקים ממנה סובלת..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה
ד``ר ניר נתנזון26/02/2018התוצאות מראות שינויי פיגמנטציה עקב דלקת כלשהי בעור., ללא כל קשר למחלת הפרקים ממנה את סובלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה של נקודת חןפנינה25/02/2018
נקודת חן קטנה שיש לי מילדות על הפנים נפצעה ופלה... מה עושים עם זה? זה בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון25/02/2018פני לבדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי גוון של נקודת חןמתן22/02/2018
האם שינוי קל בגוון של נקודת חן זו סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בגוןו
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018כל שינוי בשומה דורש בדיקה דרמוסקופית ע"י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת או הגידול קרצינומהדן20/02/2018
שלום
לפני 4 שנים הוציעו לי 7 נקודות . אחת קרטוזיס באמה
באסזל סאל קרצינומה
בזמנו הרופא אמר שמגיע לי על כך 10 אחוז נכות בביטוח לאומי שכחתי מזה . היום שהצטברו לי בעיות נכות ברגליים הגעתי ל-89 אחוז.-וחסר לי שבריר אחוז .
האם נותנים בביטוח לאומי על הקרצינומה או על הצלקת.?
אני שואל אם להגיש הבקשה כיוון שהצלקת היום בקושי נראית ,איזה איקס בגודל ס"מ בערך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות?
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018פנה בנושא לעורך דין העוסק בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה שחורה מאחורי שוק רגל שמאלנטלי19/02/2018
שלום רב, היום גיליתי שצצה לי על השוק האחורי של הרגל נקודה כהה מאוד עגולה כ4 מ"מ ומעט בולטת , זה נורא הלחיץ אותי כי זה הגיע פתאום, תור לרופא עור לצערי לוקח זמן ואני ממש מוטרדת...צירפתי תמונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה חדשה
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018כל שומה חדשה דורשת בדיקה בהקדם ע"י רופא עור המבין בדרמוסקופיה.
לא ניתן לאבחן שומות ללא דרמוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בולטת חוזרת אחרי הסרהמיכל19/02/2018
יש לי נקודת חן בולטת על הפנים, בעבר הסרתי אותה בניתוח. הפיגמנט ירד אבל היא צמחה שוב עד שהגיעה לגודל הקודם שלה תוך כ8 שנים. הסרתי אותה שוב והפעם בלייזר. כמה ימים לאחר ההסרה, הגלד נפל והיא הייתה שם מחדש, אולי טיפה יותר קטנה. היום כשנה אחרי, היא חזרה לגודלה המקורי. הרופא אמר שהבעיה בעור שלי ושזאת צלקת ולא נקודה. זה לא ברור לי, היא נראית בול אותו הדבר, האם טעה? איך מסירים אותה בכל זאת? היא נשלחה לביופסיה והכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שחזרה?
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018הדרך היחידה להיות בטוח היא הסרה חוזרת בניתוח (לא לייזר) עם בדיקה פתולוגית של כל הנגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)