מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פשר הביטוי הרפואי BRIGOמתי02/10/2017
האם זו בדיקה או סוג של סרטן ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשר הביטוי הרפואי BRIGO
ד``ר לי-און גלעד03/10/2017לא מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCC- זמן המתנה והסיכוןזיווה02/10/2017
שלום רב
האם תור להסרת נגע BCC בטווח של 3 חודשים מסכן אותי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן המתנה לטיפול ב- BCC
ד``ר לי-און גלעד03/10/2017BCC גידול איטי. בלי לדעת יותר פרטים לא יכול לומר שאין סיכון למרות שככלל 3 חודשים הוא זמן סביר לגידול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור ל הסרת נגע BCC
זיווה03/10/2017תודה רבה
הנגע קיים כבר 3 חד והתור דרך פלסטיקאי פרטי לעוד 3 חד
מה שאני יכולה להוסיף באבחנה הואClavicle BCC
האם לנסות לקדם מול פלסטיקאי אחר לתור מוקדם יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באגן מזה שבועיים שלא מגרד ולא כואבסימה02/10/2017
היי יש לי פצע שלא מגרד ולא כואב, שבועיים, מה שמוזר שהייתי אצל רופאת עור שאמרה שהיא לא יודעת מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באגן
ד``ר לי-און גלעד03/10/2017התמונה אינה מאפשרת אבחון. אם מדובר בפצע חדש אפשר לחכות שבועיים שלושה ולראות אם משתנה/מתפשט. אם משהו קבוע והרופאה עדיין לא יודעת מה זה - אפשר לבצע ביופסיית עור אבחנתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד למלנומה - פס חום בהיר בציפורןד``ר ניר נתנזון01/10/2017
תקופה ארוכה ישנו פס חום בבוהן בהיר ללא כאבים וללא משהו חריג. האן יש חשש למלינומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס חום בציפורן
ד``ר לי-און גלעד03/10/2017אי אפשר לקבוע את משמעות הפס על סמך התמונה. יש לפנות לבדיקה בעין ובדרמוסקופ ע"י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם/ פס תחת ציפורן פטריייתיתשלי01/10/2017
כבר כמה שנים סובלת מפטריה בציפורן, לםני כמה חודשים התחלתי לטפל באגיספור ובעוד טיפות נגד פטריות, אחרי כמה זמן התייאשתי ומרחתי לק רגיל בציפורניים ולאחר ההסרה שלו שמתי לב שבציפורן מופיע כתם/ פס שחור.
לא זכורה לי שום מכה או נעל סגורה שלחצה לי על האצבע. אני ממש בלחץ אשמח שתחזרו אליי בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בציפורן
ד``ר לי-און גלעד03/10/2017לא רואה שום ממצא משמעותי בצילום. בכל מקרה אין בעיה דחופה. פני לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה תחת הציפורן בבוהןשרית30/09/2017
שלום, היום לאחר הורדת לק מהציפורניים הבחנתי בנקודה שחורה תחת הציפורן בבוהן , רציתי לשמוע את דעתך המקצועית האם נראה חשוד ומצריך בדיקה?
יש לציין כי עברתי חבלה בתאונת דרכים ברגל זו מלפני כמעט חודשיים והיה שתף דם ברגל אך לא ראיתי את הציפורן כי היה עליה לק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם על הציפורן
ד``ר ניר נתנזון30/09/2017לא ניתן לאבחן על סמך התמונה.
פמח לרופא עור לבדיקה דרמוסקופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי מכה בנקודת חןיסמין30/09/2017
קיבלתי אתמול מכה בגב, בדיוק בנקודת חן שבולטת. הנקודת חן התחילת ליפול, כך שהיא תפוסה על שליש בערך. זה דימם המון, וזה מציק במצב הנוכחי (כי זה מתנדנד וכואב, אני חובשת את האזור כמובן)
האם עלי לגשת לרופא עור שיסיר אותה לגמרי או לכירורג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה בשומה
ד``ר ניר נתנזון30/09/2017לכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום ארוך ובהיר על הציפורןד``ר ניר נתנזון28/09/2017
תקופה ארוכה מאוד ישנו פס חום ארוך ובהיר על האגודל , אין כאבים או משהו חריג.
הטם ללכת לרופא בעקבות זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס חום בהיר בציפורן
המשך29/09/2017והאם יש חשש למלינומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ענו לך ?
דרור04/10/2017גם לי יש אותו הדבר בידיוק, אשמח להבין מזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפס על הציפורן
ד``ר ניר נתנזון06/10/2017לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.
פנה לרופא עור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה באצבע הקטנה של כף הרגלרוני אלף27/09/2017
שלום רב דוקטור
שמתי לב לפני כחודשיים לנקודה שחורה בגודל של כ 2-3 מ"מ בקצה האצבע הקטנה של כף הרגל שמאל. מצורף צילום. קבעתי תור לרופא עור אבל רק לעוד חודשיים. האם עליי לדאוג?
תודה רבה
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף....אני בן 49 עם חשיפה לשמש רוב חיי
רוני אלף28/09/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה שחורה
ד``ר ניר נתנזון06/10/2017לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.
פנה לרופא עור בהקדם לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חלש בציפורן מודאגתמירב27/09/2017
שלום רב , היום פתאום ראיתי פס שחור דק על הציפורן ואני מודאגת ? מה זה אומר וכיצד עליי לטפל . מצרפת תמונה על מנת לשמוע חוות דעת שלך . בברכה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס על הציפורן
ד``ר ניר נתנזון29/09/2017לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.
פני לרופא עור לבדיקה דרמוסקופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצורפת תמונה פס שחור בבוהן ימיןאנה27/09/2017
שלום, צירפתי תמונה, יש חשש לסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס על הציפורן
פני לרופא עור לבדיקה דרמוסקופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה שהופיע ברגלקסניה26/09/2017
שלום אני בת 35 שמתי לב לנקודת חן ברגל שלא ראיתי מקודם התור הקרוב לרופא עור עוד חודש וחצי האם זה נראה מחשיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חדשה
ד``ר ניר נתנזון29/09/2017כל נקודתצ חן חדשה מחייבת בדיקה אצל רופא עור ע"י דרמוסקופ.
לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.
פני לרופא עור לבדיקה דרמוסקופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת אולטרסאונד בלוטות לימפהגלינה26/09/2017
שלום רב וחג שמח!
לפני כ-3 חודשים אובחנו אצלי 2 שומות כמלנומות בשלב התחלתי של 0.5 מ"מ ו-0.6 מ"מ. בוצע ניתוח הרחבה והמקום נקי.
במעקב אונקולוגי, הרוםא שלח אותי לביצוע אולטרסאונד הלוטות לימפה לוודא ששום בלוטה לא נפגעה (לכל מקרה ולא שיש צורך אמיתי, לטענתו).
בביצוע אולטרסאונד, לטענת הטכנאי בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות מעט ( ממש לא רציני, לטענתו, ויכול להיות בגלל כאב גרון או טיפולי שיניים). אכן יום לפני הבדיקה, עשיתי סתימה בשן .
האם הבדיקה לרמוז על בלוטות צוגדלות שקשורות למלנומה ויש לחזור בהקדם לאונקולוג להיקורת, כי התור שלי קבוע לעוד חודש וחצי? ברצוני לציין שאיני מרגישה שום גוש במישוש בצוואר ולא חשה בשום כאב באזור. כמו כן, לא הייתה הגדלה בבלוטות לימפה במפשעות ובית השחי. אודה לתשובתך בהקדם.
חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד
ד``ר ניר נתנזון29/09/2017בהחלט יתכן שהטכנאי צדק.
הסיכוי הסטטיסטי של גרורות בבלוטות הלימפה במלנומות שעומקן פחות מ-1 מ"מ נמוך.
אני מציע לחוזר על בדיקת האולטראסאונד מעט לפני התור לאונקולוג, כך שניתן יהיה לוודא שהבלוטות לא גדלו (ואולי אף תחזורנה לגודל הרגיל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום בהיר בציפורן - האם בעייתי?ד``ר ניר נתנזון26/09/2017
שלום, רציתי לשאול לפני כמה שבועות צמח לי פס חום בציפורן אחת
ובציפורן אחרת יש לי שם פס חום כבר המון זמן ובציפורן שלישי יש שם חצי בצבע חום והחצי השני רגיל
רציתי לדעת אם זה בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס חום
פני לרופא עור לבדיקה דרמוסקופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בציפורן הבוהן השמאליתסטלה26/09/2017
שלום,
אני בת 28.
יש לי כתם בבוהן מזה מספר חודשים. ללא שינוי. ללא כאב אודם או נפיחות.
בנוסף אין שום חבלה בהיסטוריה.
אני מצרפת תמונה. האם קיים סיכוי שזה יכול להיות מלנומה מסוימת? ואם כן או לא מה עלי לעשות? לאן צריך ללכת? וכיצד להיבדק.
אני הייתי אצל רופא המשפחה והוא אמר שזה שום דבר כנראה שטף דם. בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין.
מה עלי לעשות כעת? כיצד להמשיך אבחון?
תודה אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם על הציפורן
ד``ר ניר נתנזון27/09/2017לא ניתן לאבחן על סמך תמונה. פני לרופא עור לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)