מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה ניתוח ספגטי?איתן19/02/2018
הבנתי שיש טכניקה לניתוח מלנומה שקרויה ספגטי והיא תחליף לניתוח מוס. למה הכוונה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ספגטי
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018לא שמעתי מעודי על ניתוח כזה...
מה עוד שניתוח מוס לרוב לא מיועד למלנומה (מלבד במקרים מיוחדים של מלנומה על הפנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור קרן בציפורןדניאל18/02/2018
שלום דר,
לפני כשבועיים שמתי לב לפס שחור קטן ודק מתחת לציפורן.
הלכתי לרופא עור שאמר שמדובר בשטף דם פנימי שיכול לנסוע כתוצאה מחדר כושר, ושיעבור לבד.
עברו שבועיים מאז והפס עוד קיים.
הם צריך לבצע בדיקה נוספת?
(קורה שיש לי מדי פעם פסים קטנים כאלה שנעלמים לבד באצבעות האחרות).
תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018לא ניתן לאבחן על סמך תמונה רגילה - רק בעזרת דרמוסקופ אפשר לדייק יותר.
פנה בהקדם לרופא המבין בדרמוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של ביופסיה שומהמשה18/02/2018
שלום רב,
קיבלתי תוצאה של ביופסיה:
dysplastic lentiginous compound nevus, surgical margin free.
רופא העור מסר כי מדובר בשומה "טרום סרטנית" (דבר אשר מדאיג אותי מאוד) ואילו הכירורג אמר שהכל תקין ואין מה לדאוג.
האם באמת יש מקום לדאגה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ביוספיה
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018התוצאה היא תקינה- זוהי שומה שפירה, שהוסרה בשלמות. עם זאת, לאנשים בעלי שומות דיספלסטיות יש סיכון גבוה יותר ללקות במלנומה, ולכן נדרש מעקב דרמוסקופי של כל השומות על הגוף כל 6-12 חודשים, וכן לשקול ביצוע מיפוי שומות ממוחשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מאוד לחוץאנונימי16/02/2018
לפני שנים בדקתי את הנקודה והרופא עור אמר שהיא בסדר מאז לא בדקתי אותה....,???? אני ממש לחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018לא ניתן לאבחן על סמך תמונה רגילה - רק בעזרת דרמוסקופ אפשר לדייק יותר.
אל תהיה לחוץ- פשוט פנה בהקדם לרופא המבין בדרמוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בפנים לאחר ניתוח מוזא15/02/2018
שלום ד"ר ניר הנכבד!
אמי עברה השבוע ניתוח להסרת גידול מסוג קרצינומה של תאי הבסיס, שהיה בלחי מתחת לעין בגודל 18 על 20 ממ. להפתעתנו נוכחנו לאחר הניתוח, כי בוצע חתך ארוך לאורך הפנים עד לפה, מעבר למיקום הגידול.
שאלתי: האם ביצוע חתך כאמור הינו מחוייב בניתוחי מוז?
למיטב הבנתנו, בניתוח זה מוסרת רק הרקמה הבריאה.
אציין, כי בעבר עברה אמי ניתוח להסרת נגע אחר בלחי השניה, ושם בוצע חתך רק במקום הגידול.
אודה מאד לתשובתך המלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוז
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018לא ניתן לענות על שאלה זו ללא קבלת מידע מהכירורג- יתכן ונדרש חתך גדול עקב מיקום הגידול או כי היה יותר גדול בדיעבד ממה שנראה על פני העור.
פנה לרופא המנתח בשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע עורי חדש - מה זה?א14/02/2018
לפני כחצי שנה הייתי אצל רופאת עור בגלל נגע חדש ברגל קרוב למפשעה, לפי מה שהבנתי ממנה זה לא נראה חשוד ובכלל לא נראה שמדובר בנקודת חן. היא אמרה שיש שם שערה שהסתבכה ואכן אחרי כמה שבועות גיליתי שערה שם שהקיפה את הנגע. היא אמרה לי לקבוע תור לעוד כמה חודשים. עכשיו קבעתי תור שוב לרופא עור כי זה עדיין לא נעלם. אני מאוד בלחץ ומפחד ממלנומה. מצרפות תמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונת תקריב
א14/02/2018...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת
א15/02/2018...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקריב של התמונה הנוספת
א15/02/2018...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע חדש
פני בהקדם לרופא המבין בדרמוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בבדיקה הצהוב בציפורן - פס שחור דק בציפורןד``ר ניר נתנזון11/02/2018
אשמח לחוות דעת בעניין הנ״ל. האם יש צורך בבדיקה
הצהוב בציפורן כתוצאה מהאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס דק
פני בהקדם לרופא המבין בדרמוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדמדם שלא נעלם לחלוטיןדוד10/02/2018
לפני חודשיים הייתי אצל רופא עור עקב תלונה על כתם אדום בצד צמאל בבטן התחתונה (מצ״ב תמונה). הוא הביא לי משחה למרוח למשך חודשיים וכתב שאם לא יהיה שינוי תילקח ביופסיה לשלילת MF. אני כמובן מרחתי את המשחה יום יום ובשבוע הבא אני אמור לחזור אליו. מה שכן, שמתי לב שהאדמומיות לא עברה לחלוטין. כלומר, זה נראה הרבה יותר טוב מלפני חודשיים אבל עדיין טיפה אדום-ורדרד. מה הסיכוי שמדובר ב-MF?
מצ״ב הכתם מלפני חודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MF
ד``ר ניר נתנזון24/02/2018עדין הסיכוי קיים. פנה שנית לרופא העור לקבלת החלטה מושכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חשודה לילדה בת 4 באצבע ידמלי09/02/2018
שלום,
לבתי בת ה 4 הופיע נקודה חומה בצורה לא סמטרית באצבע. מצורפת תמונה.
לסבתא שלה הוסרו 2 מלנומות בסנטר אינסיטו וברסחו 0.2.
האם יש צורך להסיר את הנקודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון10/02/2018כבר עניתי בפורום המקביל- פנה לרופא עור המבין בדרמוסקופיה לפני החלטה על ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופיע לי באצבע ברגל פס חום בהירד``ר ניר נתנזון08/02/2018
היי הופיע לי באצבע ברגל פס חום בהיר ורציתי לשאול מה זה יכול להיות?
לפני חודש זה לא היה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס
ד``ר ניר נתנזון10/02/2018לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.
פנה בהקדם לבדיקת רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק פסים כהים צריכים להדאיג?ליאת08/02/2018
רק פסים כהים על הציפורן צריכים להיות סיבה לדאגה או גם פסים בגוון של הציפורן, כאלה שלא נראו בעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים
ד``ר ניר נתנזון10/02/2018בדרך כלל מלנומה מתבטאת בפס כהה, אולם כל שינוי במבנה הציפורן מחייב בדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן חדשות בכף הידמודאגת05/02/2018
שלום רב, בת 23 ממוצא אשכנזי ללא מחלות רקע.
לפני כמה שנים הבחנתי בנקודת חן חדשה על כף ידי השמאלית (על הכרית התחתונה, מנגד לאגודל). הנקודה מאוד קטנה אך אינה עגולה, יש לה צורה מוזרה ולא ממש מוגדרת.. לפני מספר חודשים הבחנתי בנקודה נוספת על הכרית מתחת לאגודל, והיום הבחנתי בנקודה חדשה בצבע דהוי (לא לכלוך, בדקתי..) על האצבע המורה. כל זאת ביד שמאל. כל הנקודות קטנות ולא עגולות.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון05/02/2018פני לרופא עור לאיבחון מדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת נקודות שחורות על נקודת חןסמנתה04/02/2018
שלום, אני בחודש 8 להריון, יש לי הרבה נקודות חן (אני משתדלת לבדוק אותן אצל רופאי עור כפעם בשנה, הבדיקות תמיד נעשות בעין ולא עם מכשיר). בהריון, הבטן גדלה ונקודות החן גדלו גם כן, לפני כמה ימים שמתי לב שיש לי נקודת חן אחת (לא בטוחה אם היתה גם לפני ההריון) שבולטת קצת מעל פני העור ויש בתוכה הרבה נקודות שחורות. אני מאוד מאוד לחוצה מזה. מצורפת תמונה, אשמח לדעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות
ד``ר ניר נתנזון05/02/2018אין סיבה ללחץ, אך יש להיבדק בהקדם ע"י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קון על נקודת חןעומר03/02/2018
נוצרה על נקודת חן שלי חצ'קון
ואני בטיפשותי פוצצתי אותה והיא נראת מעט שנה,הקצוות שלה דהווים כזה
יש חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע על נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון04/02/2018אין חשש, אבל כשהפצע יחלים (חודש) פני לבדיקת רופא עור שיבדוק את השומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לסרטן העור - פס צהוב בציפורן ברגלאביב02/02/2018
בעת מקלחת לפני חודש בערך שמתי לב לפס צהוב אצלי בציפורן ברגל ושיערתי שמדובר בפטרת, והיום החלטתי לבדוק קצת באינטרנט במה מדובר. שמתי לב שיש סיכוי שמדובר בסרטן העור וכרגע זה ממש מדאיג אותי .. אלך לרופא בקרוב (אני חייל וזה תהליך שעשוי לקחת קצת זמן) ובנתיים אשמח לדעתך.
בנוסף, זה מופיע לי גם ברגל השניה בזרת ..
אשמח לחוות דעת, תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה יותר ברורה של הציפורן השניה
אביב02/02/2018זו הציפורן השניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפס צהוב
ד``ר ניר נתנזון02/02/2018אכן רוב הסיכויים שמדובר בפטרת ולא בסרטן העור.
עם זאת כמובן נדרשת בדיקת רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)